Ναι στον Μήτρογλου, όχι με δανεισμό...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ναι στον Μήτρογλου, όχι με δανεισμό...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για την πιθανότητα επιστροφής του Μήτρογλου στον Ολυμπιακό, την οποία επιθυμεί (λογικά...) διακαώς ο Μίτσελ, αλλά και για το πώς πρέπει να γίνει...

Φτάνουμε πλέον στα μέσα του Αυγούστου και από το ρόστερ του Ολυμπιακού περισσεύουν μερικά κομμάτια, τα οποία και θα αποκολλήσει ο Μίτσελ μετά τα δύο φιλικά με Αθλέτικ Μπιλμπάο και Φενέρμπαχτσε, αλλά κυρίως λείπει ένα και μάλιστα πολύ σημαντικό, αυτό του βασικού σέντερ φορ.

Ο Ολυμπιακός έχει εντοπίσει ορισμένους στόχους που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά έχει και έναν ακόμη που δεν έχει γραφτεί το όνομά του, αλλά πρόκειται για πολύ δύσκολη περίπτωση. Από αυτούς που ξέρουμε ότι εξετάζει ο Ολυμπιακός, την μεγαλύτερη συζήτηση προκαλεί η περίπτωση του Κώστα Μήτρογλου.

Το πρώτο και σημαντικό δεδομένο είναι ότι ο Μίτσελ αυτόν έχει ως πρώτη επιλογή, αυτόν θέλει περισσότερο από κάθε άλλον. Και ο Μίτσελ πολύ λογικά τον θέλει γιατί ο Μήτρογλου πέρα από την ποιότητά του, έχει κι' ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν χρειάζεται ούτε λεπτό προσαρμογής. Ούτε αυτός, ούτε οι συμπαίκτες του...

Ο Μίτσελ που έτσι κι' αλλιώς είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Μήτρογλου σε σέντερ φορ 15 εκατ. ευρώ και τον πίστεψε από την πρώτη στιγμή, θα ήθελε πώς και πώς να τον δει ξανά στην κορυφή της επίθεσης του Ολυμπιακού, γιατί εκτός ότι τον εκτιμά αφάνταστα (εδώ πιστεύει ότι θα μπορούσε να σταθεί στο ρόστερ της Ρεάλ σύμφωνα με δηλώσεις του) ξέρει ότι με αυτήν την προσθήκη δεν θα χρειαστεί και χρόνο προκειμένου ο βασικός σέντερ φορ της ομάδας να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού της. Ο Μήτρογλου ξέρει καλά και τι θέλει ο Μίτσελ από τον σέντερ φορ και τι μπορούν να κάνουν οι συμπαίκτες του για αυτόν. Χώρια που θα μπει στο Ρέντη ή στο Καραϊσκάκη και θα είναι σαν να μπαίνει στο σπίτι του.

Και ο Ολυμπιακός όμως δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του Μήτρογλου και ίσως όλη αυτή η καθυστέρηση στην απόκτηση σέντερ φορ να μην είναι άσχετη με την περίπτωση του Ελληνα επιθετικού. Οσο κυλούν οι μέρες τόσο περισσότερο ανησυχεί η Φούλαμ ότι δεν θα τον δώσει και θα αναγκαστεί να πληρώνει ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο που δεν το αντέχει, συν ότι από τα 15 εκατ. ευρώ που τον αγόρασε είναι να δώσει ακόμη αρκετά (περίπου 8 εκατ. ευρώ...).

Το ενοίκιο που ζητά όμως προκειμένου να δανείσει τον Μήτρογλου είναι εξωφρενικό! Η Φούλαμ πέρα από την κάλυψη του συμβολαίου του Μήτρογλου (μεικτά είναι αρκετά πάνω από 2 εκατ. ευρώ) ζητά και περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για την ίδια ως ενοίκιο. Με λίγα λόγια για να παίξει ο Μήτρογλου έναν χρόνο στον Ολυμπιακό θα χρειαστεί να βγουν από τα ταμεία του συλλόγου 4,5-5 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός να τα δώσει αυτά τα λεφτά.

Ο Ολυμπιακός αν κάνει την κίνηση του για τον Μήτρογλου θα την κάνει μόνο για να τον αποκτήσει ξανά.

Να δώσει δηλαδή ένα ποσό γύρω στα έξι με επτά εκατ. ευρώ και να αποκτήσει πάλι τα δικαιώματα του, αφήνοντας ίσως και ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης στην Φούλαμ σε περίπτωση που τον πωλήσει ξανά. Με λίγα λόγια αυτό που λέει ο Ολυμπιακός στους Αγγλους είναι: “Δεν μπορείτε να τον κρατήσετε και εκτιμάτε ότι κάνατε λάθος που τον αγοράσατε. Αυτό το λάθος προφανώς και πρέπει να το πληρώσετε. Να ορίσουμε λοιπόν την τιμή του από 15 που τον αγοράσατε στα 8-9 εκατ. ευρώ, να σας δώσουμε έξι με επτά σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε ποσοστό μεταπώλησης της τάξης του 20-25%”. Με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός είναι αλήθεια ότι θα τον έπαιρνε τον Μήτρογλου αύριο το πρωί, αλλά προσωρινά η Φούλαμ δεν τον αποδέχεται αυτόν τον τρόπο.

Η δεύτερη περίπτωση που ο Ολυμπιακός θα συζητούσε να πάρει τον Μήτρογλου είναι όντως να τον δανειστεί και μάλιστα με τις τιμές που θέλει η Φούλαμ αλλά να τοποθετήσει και μία ρήτρα αγοράς του στην οποία θα συνυπολογίζεται και το φετινό ενοίκιο του.

Δηλαδή αν ο Ολυμπιακός δώσει φέτος 2,5 εκατ. ευρώ για ενοίκιο να μπορεί να δώσει το ερχόμενο καλοκαίρι άλλα 5 εκατ. ευρώ και να τον κάνει δικό του και όχι άλλα 7 ή 8 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον αποκτήσει.

Μπορεί όλο αυτό να μοιάζει με σενάριο στο οποίο ο Ολυμπιακός προσπαθεί να πιάσει κορόιδο την Φούλαμ αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Η Φούλαμ έχει το πρόβλημα, η Φούλαμ θέλει να τον δώσει και η Φούλαμ δεν έχει βρει κανέναν σύλλογο στην Ευρώπη που να της δίνει πάνω από 7 εκατ. ευρώ για την αγορά του Μήτρογλου. Αρα η τιμή του αυτή τη στιγμή εκεί είναι. Και πέφτει συνεχώς όσο τον έχει εκτός πλάνων, δεν τον χρησιμοποιεί και ο προπονητής της κάνει δηλώσεις ότι “ήταν μεγάλο λάθος που η Φούλαμ πήρε τον Μήτρογλου, δεν είναι παίκτης που μπορεί να προσαρμοστεί στον αγγλικό τρόπο παιχνιδιού”.

Συνεπώς ο Ολυμπιακός σε αυτή την παρτίδα πόκερ με τους Αγγλους ξέρει ότι έχει το καλύτερο φύλλο στα χέρια του. Το κακό είναι ότι οι Αγγλοι έχουν ζητήσει “δικαίωμα” και ο Ολυμπιακός βιάζεται γιατί ο χρόνος κυλά και η ομάδα δεν έχει βασικό σέντερ φορ. Αν οι Αγγλοι δεν κάνουν πίσω τις επόμενες τέσσερις πέντε μέρες, τότε ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει για τον Ζόνας (παρεμπιπτόντως κατά την άποψη μου είναι εξαιρετικός παίκτης) ή για την άλλη περίπτωση που έχει εντοπίσει και είναι όμως δύσκολη. Χωρίς βέβαια στον δρόμο να αποκλείεται να προκύψει (ή να έχει ήδη προκύψει) κάποια άλλη μεγάλη ευκαιρία όπως συνέβη στην περίπτωση του αριστερού εξτρέμ με τον Αφελάι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.