H ιδιαίτερη ιστορία του Κώστα Μήτρογλου

H ιδιαίτερη ιστορία του Κώστα Μήτρογλου

Διονύσης Δελλής
H ιδιαίτερη ιστορία του Κώστα Μήτρογλου

bet365

Ο Διονύσης Δελλής αναλύει τα δεδομένα της υπόθεσης Μήτρογλου για τον Ολυμπιακό και πώς μπορεί να... ξαναπιάσει Λιμάνι ο «πιστολέρο».

Μέσα Αυγούστου και το μεταγραφικό παράθυρο για τον Ολυμπιακό παραμένει ορθάνοιχτο. Οι Ερυθρόλευκοι άλλαξαν ήδη πολύ σε σχέση με πέρσι, αλλά ακόμη έχουν... αφήσει δουλειές με θέα στην τελική μορφή του νέου τους ρόστερ. Δύο επιθετικοί είναι δεδομένα στον «φάκελο» αναζήτησης του Μίτσελ. Και μην προκύψει και κάτι ακόμη, άλλη μια κίνηση την οποία οι Πειραιώτες την επεξεργάζονται εδώ και καιρό αλλά την κρατούν μακριά από την «κουβέντα» σε κοινή θέα.

Τέλος πάντων, η επίθεση είναι που πλέον απασχολεί. Το ICC τουρνουά έβγαλε από την εξίσωση τον Παπάζογλου που είναι ήδη στον Ατρόμητο, η υπόθεση του Πουλίδο επιβεβαιώνει εκείνους που έλεγαν καιρό τώρα ότι μπορεί να χρειαστεί πολύ χρόνο άρα το ζητούμενο είναι η προσθήκη δύο ποδοσφαιριστών που θα μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στην αποστολή με κωδικό «γκολ». Τα ονόματα που παίζουν είναι ήδη αρκετά. Και οι προτάσεις ακόμη περισσότερες. Αν ξεχωρίζει ένα όμως για πολλούς και διάφορους λόγους δεν μπορεί παρά να είναι αυτό του Κώστα Μήτρογλου. Ποιος μπορούσε να φανταστεί στα τέλη Γενάρη ότι τόσο σύντομα θα έρχονταν στο προσκήνιο ξανά ένα τέτοιο θέμα; Μια ενδεχόμενη επιστροφή του Μητρογκολ στο λιμάνι μόλις έξι-επτά μήνες από την πώληση του στη Φούλαμ με το εξωπραγματικό ποσό για τα ελληνικά δεδομένα των 15 εκατ ευρώ;

Οκτώ-εννέα εκατ ευρώ οφείλουν ακόμη οι Άγγλοι στον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει... ληξιπρόθεσμη οφειλή αλλά το ποσό είναι τεράστιο. Ποιος ο λόγος λοιπόν να προκύψει νέα οικονομική συναλλαγή μαζί τους έστω για έναν δανεισμό; Γιατί οι Ερυθρόλευκοι να θελήσουν να «χάσουν» σίγουρα χρήματα; Και είναι και κάτι ακόμη. Το συμβόλαιο του 26άχρονου σέντερ φορ. Κοντά 2,5 εκατ ευρώ τον χρόνο είναι πια η ετήσια αμοιβή του. Πολύ μακριά από τα ελληνικά δεδομένα. Ακόμη και από το επίπεδο του Ολυμπιακού. Αν δηλαδή προσθέσει κάποιος το συμβόλαιο του παίκτη, το «νοίκι» στη Φούλαμ που υπολογίζεται πάνω από ένα εκατ ευρώ και την εφορία, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο δανεισμός του Έλληνα φορ μόνο για μια χρονιά μπορεί να στοιχίσει κοντά στα πέντε εκατ ευρώ. Ποσό ικανό να φτιάξει κατάσταση μεταγραφής... αεροδρομίου. Και να είναι ο παίκτης δικός σου, όχι να ανήκει αλλού και σε έναν χρόνο να πρέπει να τον αποχαιρετήσεις.

Και όμως οι Πειραιώτες την ψάχνουν την υπόθεση του Μήτρογλου. Από τα τέλη Ιούλη έχει ξεκινήσει να «τρέχει» αυτή η ιστορία. Και το κάνουν για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρώτον διότι είναι περίπτωση που «κάνει» στον Μίτσελ. Δεύτερον γιατί πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που δεν χρειάζεται προσαρμογή και μπορεί άμεσα να γίνει εκ νέου κομμάτι της ομάδας. Τρίτον γιατί μιλάμε αποδεδειγμένα για έναν σέντερ φορ που αν βρει τον ρυθμό του μπορεί να (ξανά) κάνει την διαφορά. Και τέταρτον και κατά την άποψη μας εξίσου σημαντικό: Διότι σκέφτονται και τον ίδιο τον Μήτρογλου. Ξέρουν ότι ο 26άχρονος φορ είναι αυτή τη «στιγμή» σε δύσκολη στιγμή ποδοσφαιρικά. Καταλαβαίνουν ότι είναι σχεδόν εγκλωβισμένος σε αυτή την ιστορία με τη Φούλαμ. Αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται «υποστήριξη».

Ο Ολυμπιακός νοιώθει τον Μήτρογλου «δικό» του παιδί. Αναγνωρίζει την προσφορά του στο χορτάρι αλλά και στο «ταμείο» της ομάδας. Δεν γυρίζει την πλάτη του λοιπόν, αλλά ασχολείται πολύ σοβαρά με την περίπτωση του. Με την απόπειρα να τον φέρει πίσω στο Καραϊσκάκης. Και αυτό δείχνει ότι η σχέση που είχε αναπτύξει ο διεθνής επιθετικός με την διοίκηση των πρωταθλητών δεν... σταμάτησε την ημέρα της πώλησης του. Δείχνει ότι οι Ερυθρόλευκοι συνεχίζουν να τον θεωρούν μέλος της οικογένειας τους. Ειλικρινά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι τελικά θα συμβεί. Αν επιλεγεί ο Ζόνας, ή αν ο Μήτρογλου αύριο-μεθαύριο βρεθεί σε κάποιο άλλο ρόστερ. Ξαναλέμε ότι «οικονομικά» πρόκειται για ένα deal από το οποίο οι Ερυθρόλευκοι ουσιαστικά θα βγουν χαμένοι. Μέχρι όμως ο Μήτρογλου να βρει την επόμενη ποδοσφαιρική στέγη του, μέχρι να κλείσει το παράθυρο των μεταγραφών, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να τον ξαναδούμε για τα Ερυθρόλευκα. Και για τους τέσσερις λόγους που ήδη αναφέραμε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα