Νέος πρόεδρος ο Ταβέκιο

Νέος πρόεδρος ο Ταβέκιο

bet365

Ο Κάρλο Ταβέκιο είναι ο νέος πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, με την Serie A να γίνεται άνω-κάτω.

Ο Ταβέκιο και ο Ντεμέτριο Αλμπερτίνι ήταν οι δύο υποψήφιοι, με τον πρώτο να θεωρείται εξαρχής το φαβορί και να επιβεβαιώνει τις προβλέψεις. Στις εκλογές της Δευτέρας χρειάστηκαν τελικά τρεις ψηφοφορίες αλλά ο Ταβέκιο πήρε το 63,63% των ψήφων (οι ομάδες όλων των κατηγοριών) και είναι πλέον το αφεντικό της ομοσπονδίας, αν και τα ιταλικά ΜΜΕ τον παρουσίαζαν από την αρχή της... προεκλογικής περιόδου σαν έναν άνθρωπο που ξέρει να κάνει σωστά ελάχιστα πράγματα.

Η εκλογή Ταβέκιο είναι μια μεγάλη νίκη για τις Μίλαν και Λάτσιο που τον στήριξαν από την πρώτη στιγμή και παράλληλα μια δυνατή ήττα για τις Γιουβέντους, Ρόμα και Φιορεντίνα, που αρχικά στήριζαν τον Αλμπερτίνι και τις προηγούμενες μέρες ζήτησαν να αποσυρθούν και οι δύο υποψήφιοι και να αναλάβει ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλαγκό.

Οσο για τις άλλες δύο από το γκρουπ των δυνατών του ιταλικού ποδοσφαίρου, Ιντερ και Νάπολι, ήταν οι μόνες που δεν είχαν πάρει θέση πριν τις εκλογές και οι πρώτες δύο που έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στον νέο πρόεδρο. Οι Νερατζούρι μέσω ανακοίνωσης, οι Παρτενοπέι μέσω δηλώσεων του Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα