Ατρόμητος - Σαράγεβο 1-3

Ατρόμητος - Σαράγεβο 1-3

Μάκης Σταθάτος
Ατρόμητος - Σαράγεβο 1-3

bet365

Σοκ στο Περιστέρι! Η Σαράγεβο μετέτρεψε σε εφιάλτη το πάρτι του Ατρομήτου, επικρατώντας 1-3 στην παράταση και αφήνοντάς τον εκτός συνέχειας.

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου δεν κατάφερε να κρατήσει το 2-1 μέσα στη Βοσνία και με μια πολύ κακή εμφάνιση μπροστά στον κόσμο της, έχασε μια μοναδική ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκρισή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 3-5-2 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Γιώργος Παράσχος. Ο Τσέναμο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Νάστος στην δεξιά πτέρυγα, ο Γιαννούλης στην αριστερή και οι Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης στα στόπερ. Στα χαφ οι Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, ο Μπρίτο σε ελεύθερο ρόλο και επιθετικό δίδυμο οι Καραμάνος και Φάμπιο.

Ο Ντζέναν Ούτστουπλιτς προτίμησε το 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπάντοβιτς με την τετράδα της άμυνάς του να αποτελείται από τους Μπάριτς, Ντούποβατς, Τατομίροβιτς, Πουζίγκατσα. Οι τρεις που ξεκίνησαν στη μεσαία γραμμή ήταν οι Τσίμιροτ, Ράντοβατς, Οκιτς και στην επίθεση οι Στόιτσεφ, Βελκόσκι και Ντούγιεβιτς.

Πρώτο ημίχρονο αντίστοιχο με της Βοσνίας

Η Σαράγεβο ήρθε αποφασισμένη στο Περιστέρι και το έδειξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Μόλις στο 2΄ είχε μια επικίνδυνη φάση με τον Βελκόσκι ανενόχλητο μέσα στην περιοχή να μην βρίσκει την μπάλα. Στο πρώτο τέταρτο το ματς ήταν ισορροπημένο χωρίς να υπάρχει η κλασική ευκαιρία από καμία ομάδα. Οι Βόσνιοι όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν ταχύτητα και δικαιώθηκαν. Στο 24΄ ο Ντούγιεβιτς πήρε την μπάλα στην αριστερή πλευρά, σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Φυτανίδη και κρέμασε τον Τσέναμο. Ένα λεπτό αργότερα ο Φάμπιο έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο επιθετικός του Ατρομήτου βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά καθυστέρησε υπερβολικά και το σουτ του εξουδετερώθηκε από την άμυνα των αντιπάλων.

Χωρίς ρυθμό και ανάπτυξη οι Περιστεριώτες

Το γκολ δεν ξύπνησε την ομάδα του Παράσχου που είχε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη. Η Σαράγεβο είχε κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Μπάντοβιτς και ήταν κυρίαρχη στην μεσαία γραμμή. Στο 32΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Βόσνιους με τον Ντούγιεβιτς να περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του, να σπάει την μπάλα στον Βελκόσκι, όμως του σουτ του τελευταίου να καταλήγει ψηλά άουτ. Στο 44΄ και στις καθυστερήσεις ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια με το 1-1, αλλά η κεφαλιά του Φάμπιο από καλή θέση εξουδετερώθηκε από τον Μπάντοβιτς και η αντίστοιχη του Φυτανίδη από εκτέλεση φάουλ πέρασε λίγο πάνω από την εστία. Η Σαράγεβο έκλεισε το ημίχρονο με το υπέρ της σκορ, το οποίο βάσει της συνολικής απόδοσης των δύο ομάδων ήταν δίκαιο.

Μέσα ο Τάτος, έξω ο Φάμπιο στην επανάληψη

Ο Γιώργος Παράσχος χρησιμοποίησε το ίδιο τρικ με της Βοσνίας, βάζοντας τον Τάτο στη θέση του Φάμπιο, αυτή τη φορά με το ξεκίνημα του ημιχρόνου, προκειμένου να δώσει ρυθμό στην ομάδα του στη μεσαία γραμμή. Ο Ατρόμητος στο πρώτο τέταρτο έδειξε να ισορροπεί κάπως τα πράγματα στον χώρο του κέντρου, αλλά ήταν εμφανή η έλλειψη δημιουργίας και παραγωγής φάσεων.

Ναπολεόνι και 4-2-3-1

Το 3-5-2 δεν βγήκε για τον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος στο 66΄ πέρασε στην θέση του Νάστου τον Ναπολεόνι αλλάζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1. Ο Ούστσουπλιτς απάντησε αμέσως στις αλλαγές του Έλληνα τεχνικού περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Κοβάσεβιτς και Μπιλμπίγια με στόχο να τα παίξει όλα για όλα και να δώσει περισσότερο πνοή στην επίθεση. Στο 69΄ ο Τάτος με ένα ξαφνικό σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μπάντοβιτς αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βόσνιου τερματοφύλακα. Στο 80΄ η Σαράγεβο έκανε το 2-0, όταν ο Βελκόσκι από τα δεξιά γύρισε την μπάλα και ο Μπιλμπίγια σε κενή εστία έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. Ο Ταυλαρίδης ωστόσο είχε άλλη άποψη. Μετά από κόρνερ του Πίτου Γκαρσία στο 86΄ ο Έλληνας αμυντικός πήδηξε σωστά έπιασε την κεφαλιά και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και έστειλε το ματς στην παράταση.

Δοκάρι η Σαράγεβο με το καλημέρα της παράτασης

Με το καλημέρα της παράτασης ο Στόιτσεφ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τσέναμο με ένα σουτ-βολίδα. Στο 105΄ ο Στόιτσεφ έφυγε στην πλάτη του Φυτανίδη μετά από μπαλιά 40 μέτρων, γύρισε στον Μπιλμπίγια ο οποίος έκανε το 3-1 για την Σαράγεβο. Στα τελευταία λεπτά της παράτασης η Σαράγεβο έχοντας με το μέρος της την ψυχολογία, κράτησε το σκορ και πήρε το εισιτήριο για τα πλέ οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Man of the match: Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Στόιτσεφ για τους φιλοξενούμενους. Ο Βόσνιος μεσοεπιθετικός ήταν ο κινητήριος μοχλός, ταλαιπώρησε την άμυνα των Περιστεριωτών, έδωσε την ασίστ στο τρίτο γκολ τη ομάδας του και είχε το δοκάρι Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα του Ατρομήτου δεν λειτούργησε όπως την είχαμε συνηθίσει. Παρά το σύστημα με τα τρία στόπερ έγιναν αστεία λάθη δημιουργώντας πολλούς κινδύνους.

Στο ύψος του: Ο Μπιλμπίγια δεν φάνηκε στο πρώτο ματς με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει στο Περιστέρι. Ωστόσο, ήρθε από τον πάγκο και με δύο γκολ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Σαράγεβο.

Η γκάφα: Την έκανε ο Φάμπιο αμέσως μετά το γκολ της Σαράγεβο. Ο Πορτογάλος βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση αλλά έδειξε να «κολλάει» σπαταλώντας μια μοναδική ευκαιρία. Το στραγάλι: Στο ύψος του στάθηκε ο Βορειοϊρλανδός διαιτητής Άρνολντ Χάντερ, ο οποίος ευνοήθηκε από το παιχνίδι και δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποια αμφίρροπη φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα. Δεν είχε ρυθμό, ούτε δημιουργία, έκανε αστεία λάθη στην άμυνα και σπατάλησε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει αυτός την πρόκριση για τα πλέι οφ. Οι Περιστεριώτες δεν άλλαξαν πρόσωπο ούτε μετά το γκολ του Ταυλαρίδη και το γκολ του Μπιλμπίγια στην παράταση έκοψε τα πόδια των παικτών του Γιώργου Παράσχου, με αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά να μοιάζουν ανήμποροι να αντιδρασουν.

Συνθέσεις ομάδων

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσέναμο, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Νάστος (66΄ Ναπολεόνι), Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (75΄ Μπάλλας), Φάμπιο (46΄ Τάτος), Καραμάνος.

Σαράγεβο (Ούτστουπλιτς): Μπάντοβιτς, Μπάριτς (100΄ Πρότιτς), Ντούποβατς, Τατομίροβιτς, Πουζίγκατσα, Τσίμιροτ, Ράντοβατς (68΄ Κοβάσεβιτς), Στόιτσεφ, Όκιτς (68΄ Μπιλμπίγια), Ντούλιεβιτς, Βελκόσκι.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα