Έκανε χαρακίρι και τώρα …τρέχει!

Έκανε χαρακίρι και τώρα …τρέχει!

Έκανε χαρακίρι και τώρα …τρέχει!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τον αποκλεισμό-χαρακίρι του Παναθηναϊκού από το Champions League που τον αναγκάζει να τρέξει για να σώσει τη χρονιά.

Αυτό λέγεται χαρακίρι. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε τα μάτια του με τα ίδια του τα χέρια αποκλείστηκε από μία χειρότερή του ομάδα και τώρα …τρέχει για να σώσει την παρτίδα και να μην μείνει εκτός Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Οσες φορές και να δεις και τα δύο παιχνίδια με την Σταντάρ Λιέγης δεν μπορείς να χωνέψεις πως ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από αυτή την ομάδα. Ηταν καλύτερος και στα δύο παιχνίδια είχε περισσότερες ευκαιρίες,τρία δοκάρια και τελικά έχασε την πρόκριση μέσα σε τέσσερα λεπτά. Η Σταντάρ από το πουθενά και χωρίς μέχρι τότε να έχει ευκαιρία έβαλε δύο γκολ στο 37 και το 41 και το 1-0 το έκανε 1-2. Ο Παναθηναϊκός δεν λειτουργούσε καλά επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν είχε και αμυντικά προβλήματα μέχρι την φάση του 1-1. Στάθηκε τυχερός στην φάση του γκολ, που προηγήθηκε και ενώ όλα έδειχναν ότι το ελέγχει το παιχνίδι και πάει για σβηστό 1-0 το ημίχρονο ήρθαν τα δύο γκολ και οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο καναβάτσο.

Στο δεύτερο ημίχρονο από το 60 και μετά και κυρίως μετά την είσοδο του Ντίνα ο Παναθηναϊκός έδειχνε, ότι μπορούσε να φέρει τούμπα το ματς, αλλά τελικά η ανατροπή δεν έγινε. Τα δοκάρια σταμάτησαν τις προσπάθειες των Σίλντεφελντ και Ντίνα, ο τερματοφύλακας της Σταντάρ είχε έξοχες αποκρούσεις με κορυφαία αυτή στο σουτ του Αντζαγκούν, η Σταντάρ φάνηκε να σβήνει όσο πέρναγε το δεύτερο ημίχρονο , αλλά τελικά με μαζική άμυνα και σθένος κράτησε τη νίκη και την πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός εδικαιούτο τη νίκη χθες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα ήταν θέμα τύχης. Ο Πέτριτς και πάλι ήταν κακός και ο Αναστασίου δεν δικαιώθηκε με την επιλογή του να τον ξεκινήσει αντί του Καρέλη, η του Κλωναρίδη. Ο Μέντες είχε πολλές λάθος πάσες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ο Πράνιτς φανερά ανέτοιμος είχε αρκετές κακές επιλογές και ο Αντζαγκούν έτρεχε χωρίς ουσία και έξω από την περιοχή στην τελική του ενέργεια ήτανν ακίνδυνος. Ετσι έμενε ο Μπέργκ καλά κλεισμένος στο πρώτο ημίχρονο, που με μία κίνηση, όμως και μία …πάσα ευτύχησε η μπάλα να βρει στον αμυντικό της Σταντάρ και να πάει στα δίχτυα.

Την ίδια στιγμή ο Τριανταφυλλόπουλος είχε προβλήματα από δεξιά ειδικά όταν μπήκε ο Μποκού αντί του Μπία, ενώ ο Κουτρουμπής και λάθος πάσες έκανε όταν ανέβαινε, αλλά και λάθος έκανε στην φάση του πρώτου γκολ. Στο οποίο ευθύνεται και ο Μέντες, που δεν σταμάτησε την πάσα του Ντε Καμάργκο.

Ο Αναστασίου έβαλε και Καρέλη και Κλωναρίδη στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά αυτός που πήγε να φέρει τούμπα το ματς ήταν η τρίτη αλλαγή ο Ντίνας, που μπήκε στην θέση του τραυματία Κλωναρίδη. Τα γκολ δεν μπήκαν παρά τις ευκαιρίες και χάθηκε η πρόκριση και μία μεγάλη ευκαιρία. Σίγουρα η ομάδα άργησε να παίξει καλά δημιουργικά και επιθετικά, όπως ξέρει. Αν το έκανε από την αρχή ίσως να ήταν διαφορετικό το τελικό αποτέλεσμα. Τόσο κακή ομάδα, όπως είναι η Σταντάρ αμφιβάλω αν θα βρει ο Παναθηναϊκός μπροστά του και στα play off του Europa League.

Εκεί, όπου πλέον είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να προκριθεί , διότι και δεύτερη χρονιά χωρίς Ευρώπη ο Παναθηναϊκός δεν αντέχει, ούτε αγωνιστικά, ούτε οικονομικά.

ΥΓ: Μπράβο στον κόσμο του Παναθηναϊκού για την υπέροχη ατμόσφαιρα που δημιούργησε και την στήριξη στην ομάδα, αλλά και το χειροκρότημα στο τέλος παρά την πίκρα. Οι φίλοι της ομάδας έφυγαν ξενερωμένοι από το γήπεδο, αλλά πιστεύω ότι μία πρόκριση στους ομίλους του Europa League θα ζεστάνει και πάλι τον κόσμο.
ΥΓ2: Το μπλακ-άουτ στο τετράλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, μου θύμισε κάτι μπλακ-άουτ, που πάθαινε η ομάδα πέρυσι στην Λεωφόρο στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος….

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.