ΠΑΟΚ - Ξάνθη 1-0

Gazzetta team
ΠΑΟΚ - Ξάνθη 1-0

bet365

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία στη φιλική αναμέτρηση με την Ξάνθη και παρότι του έλειψε η δημιουργία, νίκησε (1-0) με το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 82'. Δοκάρι από τον Ποζατζίδη στο 71'.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή στο φιλικό παιχνίδι με την Ξάνθη και τη λύση ήρθε να δώσει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης από τον πάγκο, ενώ ο «Δικέφαλος» του Βορρά είχε και δοκάρι, με τους ακρίτες να μη δείχνουν κάτι το ιδιαίτερο και να... υποκύπτουν στην πίεση του αντιπάλου.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο ο Κωνσταντινίδης δεξιά στην άμυνα, ο Ρατς αριστερά και οι Σκόνδρας, Κατσικάς στα στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Σαββίδης, Κάτσε και μπροστά τους ο Πόζογλου δεξιά, ο Μάρτενς αριστερά και ο Περέιρα στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος ο Κουλούρης.

Από τη μεριά του, ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τη Ξάνθη με 4-3-3. Ο Κυριακίδης πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ, ο Μπέρτος κάλυπτε το δεξί άκρο της άμυνας, ο Γουάλας το αριστερό, με τους Λισγάρα και Καρυπίδη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Μπροστά τους οι Φλίσκας, Παπαστεριανός, Βασιλακάκης, ενώ την τριάδα της επίθεσης αποτελούσαν οι Λουσέρο, Κάλβο και Ράνος.

Κατοχή, όχι διάθεση

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, αλλά όχι διάθεση στο παιχνίδι του, με το ματς να μην έχει ρυθμό, παρά μόνο αρκετές διακοπές. Καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν το δυνατό σουτ του Κάτσε στο 27', το οποίο απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Κυριακίδης και στην επανάληψη έγιναν αρκετές αλλαγές, με τους Θεσσαλονικείς να παρουσιάζουν και πάλι καλύτερη εικόνα. Την ίδια στιγμή, η Ξάνθη δεν είχε να δείξει κάτι το ιδιαίτερο στο ματς.

Δοκάρι ο Ποζατζίδης, γκολ από «Σάλπι»

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και ρυθμό για να πιέσουν την Ξάνθη για το γκολ. Αυτό δεν ήρθε στο 71', όταν ο Παναγιωτούδης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Ποζατζίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Τη λύση έδωσε στο 82' ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, δέχτηκε την ασίστ του Τζανδάρη και πλάσαρε ιδανικά τον Ζαρόπουλο, που είχε περάσει στο ματς αντί του Κυριακίδη.

Χειροκρότημα για Καρυπίδη, συνθήματα για Γκαρσία

Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τους δύο προπονητές να βγάζουν τα συμπεράσματά τους σ' ένα φιλικό που έγινε παρουσία λιγοστών φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί χειροκρότησαν τον Χρήστο Καρυπίδη κατά την αντικατάστασή του στο 87'. Ο 31χρονος στόπερ ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενώ ήταν και στις ακαδημίες του συλλόγου. Τέλος, στην Τούμπα ακούστηκαν και συνθήματα υπέρ του Πάμπλο Γκαρσία.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Ρατς, Κατσικάς, Σκόνδρας, Κάτσε, Πόζογλου, Σαββίδης, Κουλούρης, Περέιρα, Μάρτενς.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Γιακουμής, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Ποζατζίδης, Μαντούρο, Τζανδάρης, Πόποβιτς, Σαλπιγγίδης, Πολύζος, Βίτορ, Παναγιωτούδης.

Σκόντα Ξάνθη (Σάκης Τσιώλης): Κυριακίδης, Μπέρτος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Γουάλας, Φλίσκας, Παπαστεριανός, Ράνος, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Κάλβο.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Ζαρόπουλος, Καπετάνος, Μπαξεβανίδης, Πασχαλάκης, Σολτάνι, Μπαρέτας, Τσαμούρης, Ορφανίδης, Κολαράς.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα