Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0

Ξάνθη - ΑΕΚ 0-0

bet365

Για πρώτο φιλικό μετά από προπονήσεις σχεδόν 10 ημερών η ΑΕΚ ήταν καλή στα Πηγάδια (0-0 με Ξάνθη). Ντεμπούτο με δοκάρι ο Μπαρμπόσα, κιτρινόμαυρο το πέταλο.

Τα καλοκαιρινά φιλικά είναι ουσιαστικά προπονήσεις αλλά πάντα προσπαθούν όλοι να βγάζουν συμπεράσματα, ακόμη κι αν είναι το πρώτο. Η ΑΕΚ δεν θα ήταν έτοιμη για να σαρώσει τα πάντα αν νικούσε την Ξάνθη, όπως δεν θα ήταν και ανίκανη να πετύχει τον φετινό στόχο της αν έχανε. Κάποια πράγματα, πάντως, φάνηκαν ήδη. Οπως, για παράδειγμα, ότι το φετινό ρόστερ είναι μία σκάλα πάνω από το περσινό και αυτό προφανώς θα βοηθήσει τον Τραϊανό Δέλλα να παρουσιάσει πιο εύκολα αυτό που θέλει. Θετικός και ο Μπαρμπόσα, που μπήκε αλλαγή για το τελευταίο 25λεπτο και είχε δοκάρι, δείχνοντας με την ταχύτητα του ότι λογικά δεν θα έχει προβλήματα. Από εκεί και πέρα, έχουμε μπροστά μας κι άλλα φιλικά για να αρχίσει να δένει η ομάδα, μετά από τόσες αλλαγές στο ρόστερ, με στόχο να είναι έτοιμη όταν θα αρχίσουν τα επίσημα παιχνίδια.

Στα αγωνιστικά, προφανώς κανείς δεν περίμενε να δει μπαλάρα από τις δύο ομάδες αυτή την εποχή και με τις καιρικές συνθήκες (ζέστη) να μην βοηθούν. Παρ' όλα αυτά, ο Δέλλας μάλλον θα έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε από την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Οι Κιτρινόμαυροι δεν απειλήθηκαν καθόλου από την Ξάνθη, κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα στο κέντρο και έδειχναν διάθεση να παίξουν κάθετα. Με γρήγορες πάσες με την μία, οι παίκτες του Δέλλα δεν είχαν πρόβλημα στο να ελέγχουν την κατάσταση. Το κακό ήταν ότι δεν δημιουργήθηκαν κλασικές ευκαιρίες αλλά μάλλον θα ήταν και παράλογο η ΑΕΚ με τόσες αλλαγές στο ρόστερ, με λίγες προπονήσεις και με... κανένα φιλικό πριν από αυτό, να βγάζει και αυτοματισμούς.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Δέλλας άλλαξε όλη την 11άδα. Ο Κολοσσός παρέταξε την ΑΕΚ με τους Βούρα, Γεωργέα, Τζανετόπουλο, Σβάρνα, Λαμπρόπουλο, Γροντή, Φαγιέ, Ντούνη, Ζόριτς, Τσεβά, Ντακόλ, με τον Σάκη Τσιώλη από την άλλη πλευρά να κάνει κι αυτός έξι αλλαγές για την Ξάνθη. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν για την ΑΕΚ στο 55' με τον Τσεβά να σουτάρει από καλή θέση αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε με το πόδι, για να συνεχιστούν οι αλλαγές για τους γηπεδούχους.

Η Ξάνθη δεν ήταν καλή αφού δυσκολευόταν να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα και δεν μπορούσε να γίνει απειλητική, με τον Δέλλα στο 67' να ρίχνει στο ματς και τον Μπαρμπόσα (αντί του Τσεβά), ο οποίος αποθεώθηκε από τους Ενωσίτες! Ο Πορτογάλος πήγε σε θέση επιτελικού, για να ανέβει στην κορυφή ο Ντακόλ, με την ΑΕΚ να είναι καλύτερη από τον αντίπαλο της, έχοντας τον Φαγιέ να κουμαντάρει την κατάσταση στο χώρο του κέντρου. Οι Κιτρινόμαυροι προσπαθούσαν με ορθόδοξο τρόπο να μπουν στην περιοχή των γηπεδούχων, ο Μπαρμπόσα πήγε αριστερά για να πάρει θέση πίσω από τον Ντακόλ ο Ζόριτς και στο 87' ο Πορτογάλος με πολύ ωραίο σουτ σημάδεψε την συμβολή των δοκαριών!

Επιγραμματικά, για πρώτο φιλικό μετά από λίγες μέρες προπονήσεων, η ΑΕΚ είχε καλή εικόνα στα Πηγάδια. Ακόμη καλύτερη, βέβαια, η εικόνα των οπαδών της, που έβαψαν κιτρινόμαυρο το πέταλο και έδειξαν -όχι ότι δεν ήταν γνωστό φυσικά- ότι θα είναι δυναμικά δίπλα στην ομάδα και φέτος!

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Πασχαλάκης, Λισγάρας, Γούτας, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Σολτάνι, Λουσέρο, Καπετάνος, Ράνος.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξαν οι: Γκαραβέλης, Παπαστεριανός, Κάλβο, Ρενάν Ολιβέρα, Μπαρέττας, Κολλαράς, Καρυπίδης, Μπέρτος, Νάκα, Τσαμούρης, Π. Ορφανίδης.

ΑΕΚ (Α' μέρος): Ανέστης, Μπακάκης, Πεταυράκης, Κολοβέτσιος, Σαρρής, Ρόβας, Κορδέρο, Πλατέλλας, Μάνταλος, Ανάκογλου, Αραβίδης.

ΑΕΚ (Β' μέρος): Βούρας, Γεωργέας, Τζανετόπουλος, Σβάρνας, Λαμπρόπουλος, Γροντής, Φαγιέ, Ντούνης, Ζόριτς, Τσεβάς (67' Μπαρμπόσα), Ντακόλ.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα