Ατρόμητος, ωραίος και Ευρωπαίος!

Ατρόμητος, ωραίος και Ευρωπαίος!

Μάκης Σταθάτος
Ατρόμητος, ωραίος και Ευρωπαίος!

bet365

Το gazzetta.gr βρέθηκε στη Βοσνία και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις από την νίκη του Ατρομήτου επί της Σαράγεβο που κάνει πιο εύκολη υπόθεση τη ρεβάνς στο Περιστέρι.

Το σημαντικό σε μια ομάδα που θέλει να λέγεται μεγάλη ή προσπαθεί να φτάσει σε αυτό το στόχο είναι να βρίσκει τον τρόπο να παίρνει το αποτέλεσμα που επιθυμεί ακόμα και στην μέτρια μέρα της. Το βράδυ της Πέμπτης στο στάδιο «Ασίμ Φερχάτοβιτς», ο Ατρόμητος συμπεριφέρθηκε σαν μεγάλη ομάδα και έφτασε στη νίκη με 2-1 επί της Σαράγεβο που του λύνει τα... πόδια εν όψει της ρεβάνς.

Ο Ατρόμητος είχε δύο πρόσωπα, ένα σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος δεν κατάφερε να κρατήσει την μπάλα στην μεσαία γραμμή, με την κατοχή να είναι στο 62%-38% υπέρ των Βόσνιων. Έδωσε χώρο στην αντίπαλό του και δέχθηκε αρκετές πλαγιοκοπήσεις, κυρίως από τα μπακ (Πουζίγκασα, Μπάριτς) της Σαράγεβο, ενώ στον άξονα οι Στόιτσεφ και Ράντοβιτς χάρη στην καλή τεχνική τους κατάρτιση, αποδείχθηκαν αρκετά επικίνδυνοι.

Η ομάδα του Περιστερίου παρατεταμένη με 3-5-2, έδειξε διάθεση να αφήσει τη Σαράγεβο να επιβάλλει τον ρυθμό της, προκειμένου να χτυπήσει με την ταχύτητα των Ναπολεόνι και Καραμάνου στην κόντρα. Το γκολ τελικά ήρθε από ένα κόρνερ αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, ότι οι στημένες φάσεις είναι βούτυρο στο ψωμί για τους «κυανόλευκους». Ωστόσο, οι παίκτες της μεσαίας γραμμής αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα, δίνοντας τη δυνατότητα στους αντιπάλους τους να είναι απειλητικοί. Η Σαράγεβο αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν πτοήθηκε, αύξησε την πίεσή της, ισοφάρισε και θα μπορούσε να έχει πετύχει κι άλλο τέρμα.

Στην επανάληψη τα πρώτα λεπτά κύλισαν όπως ακριβώς στο πρώτο μέρος, όμως οι αλλαγές του Παράσχου αποδείχθηκαν καταλυτικές. Ο τεχνικός του Ατρομήτου με την είσοδο του Τάτου και του Φάμπιο έδωσε φρεσκάδα στην μεσαία γραμμή. Το 3-6-1 φάνηκε να εγκλωβίζει τους παίκτες της Σαράγεβο, ενώ οι Περιστεριώτες άρχισαν να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Τάτος ανέλαβε ηγετικό ρόλο στη μεσαία γραμμή, κράτησε την μπάλα και από τα δικά του πόδια προήλθε το γκολ του Νάστου, με το οποίο ο Ατρόμητος έφτασε στη νίκη.

Η Σαράγεβο αποδείχθηκε μια καλή και τεχνική ομάδα, με αρετές κυρίως από την μέση και μπροστά, αλλά αρκετές αδυναμίες πίσω. Παρόλα αυτά ο Ατρόμητος ακόμα και στην μέτρια μέρα του, απέδειξε ότι είναι μια κλάση ανώτερος. Στη ρεβάνς της Αθήνας τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Όπως είπε και ο Γιώργος Παράσχος στη συνέντευξη Τύπου, θα αφήσει το 3-5-2 και θα επιστρέψει στο 4-4-2 ή στο 4-2-3-1. Το 2-1 της Βοσνίας, διώχνει το άγχος των παικτών του και δίνει την ευκαιρία να παίξουν πιο επιθετικά μπροστά στον κόσμο τους, έτσι ώστε να πάρουν μια πανηγυρική πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League, έχοντας κάνει το δύο στα δύο.

Αυτό που έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια ο Ατρόμητος, δείχνει τη σοβαρή και τη μεθοδική δουλειά που γίνεται στο Περιστέρι. Πέτυχε τη δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη του στο Europa League (μετά το περυσινό 0-2 επί της Αλκμααρ) και κάνει πλέον γνωστό το όνομά του και στην Ευρώπη. Με τη νίκη μέσα στο Σαράγεβο, ο Ατρόμητος βελτιώνει τη θέση του στην βαθμολογία της UEFA, και δίνει επιπλέον βαθμούς στην Ελλάδα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα