Έχει πολύ δρόμο ο Αύγουστος...

Έχει πολύ δρόμο ο Αύγουστος...

Διονύσης Δελλής
Έχει πολύ δρόμο ο Αύγουστος...

bet365

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την άφιξη του Μποτία και τον «ερυθρόλευκο» Αύγουστο, που αναμένεται να είναι... καυτός.

Η άφιξη του Αλμπέρτο Μποτία ουσιαστικά φέρνει και την πρώτη μεταγραφή Αυγούστου για τον Ολυμπιακό που για πολλοστή φορά «επενδύει» στη ριζική αλλαγή του ρόστερ του. Γκαζαριάν, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Ντοσεβί, Μαζουακού, Κασάμι συν Κολοβός, Αυλωνίτης, Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Παπάζογλου άρα φτάσαμε στην 12άδα με τον Ισπανό. Και μέχρι να ολοκληρωθεί το μεταγραφικό παζάρι; Οι πρωταθλητές εύκολα μπορεί να έχουν φτάσει στους 16-17 νέους ποδοσφαιριστές.

Με βάση το πλάνο αυτή τη στιγμή υπάρχει χώρος για ακόμη τρεις μεταγραφές. Τον Πουλίδο, έναν αριστερό εξτρέμ και έναν φορ. Άρα να τη η 15άδα. Ο Πουλίδο όμως έχει μπει ήδη σε μια «δικαστική» διαμάχη με την Τίγκρες διεκδικώντας την ελευθερία του. Και κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί αυτή η ιστορία. Μπορεί λοιπόν κάλλιστα να χρειαστεί περισσότερος καιρός από ότι αρχικά εκτιμήθηκε. Άρα θεωρητικά πάντα είναι πιθανό να μην προλάβει να δηλωθεί στη λίστα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που σημαίνει ότι ο Μίτσελ σε κανά δύο εβδομάδες αν δεν δει φως μπορεί εύκολα να ζητήσει και άλλον επιθετικό πέραν του φορ.

Η άφιξη Μποτία όμως πιθανότατα ξεκινά και ένα άλλο ντόμινο. Αυτό των πωλήσεων. Ο Μανωλάς μοιάζει βέβαιο ότι θα συνεχίσει αλλού. Θέμα ημερών είναι να προκύψει κάτι πιο ουσιαστικό από όλα όσα ακούμε εδώ και μήνες. Υπάρχουν προτάσεις, συζητήσεις, διαπραγματεύσεις. Και από τη στιγμή που ήρθε και ο Ισπανός μοιάζει απίθανο ο Ολυμπιακός να έχει κατά νου να χωρέσει στο (μικρό κατά τον Μίτσελ) ρόστερ που θέλει να φτιάξει, έξι διαφορετικούς κεντρικούς αμυντικούς.

Άρα λοιπόν ο 23άχρονος στόπερ όλα δείχνουν ότι ετοιμάζεται για το παραπάνω βήμα. Και με βάση τις ομάδες που γράφονται ως υποψήφιες φαίνεται ότι πηγαίνει για το υψηλότερο επίπεδο. Θα είναι όμως μονάχα η πώληση του Μανωλά; Υπάρχει πάντα ανοιχτό το θέμα του Χολέμπας. Υπάρχει μια σχετική φημολογία για Σάμαρη και Μανιάτη. Και υπάρχει και ο Σαβιόλα που μπορεί κάποια στιγμή αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον να θελήσει να πάει κάπου αλλού θέλοντας να διεκδικήσει παραπάνω χρόνο συμμετοχής. Από τη στιγμή που ο Μίτσελ δείχνει με τον τρόπο του ότι δεν τον προορίζει για το βασικό του πλάνο, είναι μάλλον πολυτέλεια για μια ελληνική ομάδα να δίνει το μεγαλύτερο της συμβόλαιο σε μια ρεζέρβα. Και είναι και ο Μπονγκ που αυτή τη στιγμή μοιάζει περιττός στο πλάνο του προπονητή. Είναι και ο Γιαταμπαρέ που ουσιαστικά έχει πάρει ήδη το μήνυμα ότι πρέπει να βρει ομάδα.

Προφανώς δεν θα φύγουν όλοι αυτοί μαζί. Θέλουμε όμως με βάση τα όσα έχουν συμβεί ως εδώ να δώσουμε μια όσο το δυνατόν πιο καθαρή εικόνα. Μπορεί ο δρόμος για το επόμενο ρόστερ του Ολυμπιακού να έχει αρκετές ακόμη στάσεις. Και ενδεχομένως το ποιοι θα φύγουν μπορεί να φέρει και άλλες μεταγραφικές αναζητήσεις. Άρα λοιπόν παρά το γεγονός ότι οι Πειραιώτες είναι καιρό τώρα σε μεγάλο βαθμό «έτοιμοι» για την επόμενη ομάδα τους, ο Αύγουστος μόνο για τα... φιλικά παιχνίδια δεν είναι. Έχει χώρο για αρκετή μεταγραφική συζήτηση που ξεκινά από τις υπογραφές με τον Μποτία και να δούμε ως που μπορεί να φτάσει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα