«Αγιά Σοφιά» και... με το νόμο!

«Αγιά Σοφιά» και... με το νόμο!

Gazzetta team
«Αγιά Σοφιά» και... με το νόμο!

bet365

Υπερψηφίστηκε επί της Αρχής το νομοσχέδιο που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ, το πρωί της Τετάρτης η ονομαστική ψηφοφορία.

Ώρες μετράει η οικογένεια της ΑΕΚ, μέχρι το όνειρο του γηπέδου να γίνει... νόμος! Μετά από 6 ώρες, ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Β' Θερινού Τμήματος της Βουλής, όπου αφορά σχέδιο νόμου, το οποίο απευθύνεται και στην «Αγιά Σοφιά». Τα νέα ήταν πολύ καλά, αφού το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κατά της αρχής και μέσα στην μέρα αναμένεται να κλείσει οριστικά το όλο θέμα, αφού για το πρωί της Τετάρτης είναι προγραμματισμένη ονομαστική ψηφοφορία. Μιλάμε για τα άρθρα 81 και 82 του νομοσχεδίου για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής. Αν λοιπόν αύριο ψηφιστούν αυτά, η ΑΕΚ θα περιμένει την έκδοση του ΦΕΚ για να βγάλει οικοδομική άδεια!

Η αυριανή ψηφοφορία, θα είναι ονομαστική, μετά από εντολή της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, μετά την αρνητική στάση της αντιπολίτευσης, πάρθηκε αυτή η απόφαση, με στόχο να είναι ξεκάθαρο ποιοι διαφωνούν με το νομοσχέδιο. Εντύπωση προκάλεσε, πάντως, ότι παρά τις αντιρρήσεις, δεν κατατέθηκε καμία πρόταση αλλαγής.

Οι βουλευτές σχολίασαν σχετικά:

Γιάννης Μανιάτης-Υπουργός ΠΕΚΑ:

«Μου είναι ακατανόητο το μπρος πίσω του ΣΥΡΙΖΑ. Περίμενα τροπολογίες όπως είχατε πει. Το είχα πει στις Υπηρεσίες, να περιμένουν. Δεν είδαμε ούτε μία τροπολογία. Όπως έχει κατατεθεί το κείμενο έτσι ήταν. Δεν πήρα πρόταση αλλαγής. Δίνεται λύση έτσι στο πρόβλημα της ΑΕΚ. Αποκαθίσταται η έδρα της. δέκα χρόνια μετά το γκρέμισμα. Υπάρχουν κανόνες πια για ένα έργο. Προστατεύεται το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Υπάρχει και ισοζύγιο για την περιοχή και αντισταθμιστικά οφέλη».

Κωνσταντίνος Καραγκούνης-ΝΔ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος:

«Δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γενικά πρόβλημα με τα γήπεδα στην Ελλάδα και τις ομάδες. Είχαν χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Επιτέλους βρίσκουμε λύση τώρα για την ΑΕΚ. Περιμέναμε ρυθμίσεις από την ΑΕΚ. Δεν την φέρατε. Κ έρχεται ο κ.Βούτσης να φέρει τώρα τροποποίηση. Είναι λαμπρό παράδειγμα το γήπεδο της ΑΕΚ. Θα έχεις γήπεδο χωρίς να υπάρχει αγορά, καταστήματα και ανάπλαση. Αυτή είναι η κριτική για το ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και η αγορά και η οικονομία και αυτή καθορίζει αν κάτι λειτουργήσει ή όχι. Ιστορικό σωματείο με εκατομμύρια οπαδούς η ΑΕΚ. Το ζήτημα είναι αν έχει απόσταση και πόσα μέτρα από τα σπίτια. Στο Λονδίνο, στην Βαρκελώνη, στο Μόναχο κοιτούν τα μέτρα και την απόσταση για το αν θα γίνουν γήπεδο. Σήμερα είμαστε όλοι… ΑΕΚ. Είμαστε με την ανάπτυξη και την ευημερία. Αύριο θα καταθέσουμε ονομαστική ψηφοφορία. Θέλετε να προχωρήσουμε μπροστά ή όχι; Όχι απλά για το αν θέλει γήπεδο η ΑΕΚ. Μόνο καλά θα δει η Νέα Φιλαδέλφεια από το γήπεδο».

Παναγιώτης Κουρουμπλής-ΣΥΡΙΖΑ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος:

«Φαινόμενα πατριδοκαπηλίας δεν υπηρετούν την Δημοκρατία. Η Αριστερά δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού. Είναι γκεμπελισμός να λες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μικρό γήπεδο. Το γήπεδο που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορεί να είναι 27.000 θέσεων. Είναι μικρό; Συγκριτικά με το σχέδιο των 33.000 θέσεων. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά; Ας κρίνει ο κόσμος της ΑΕΚ. Δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ η αιτία που δεν είχε γήπεδο τόσα χρόνια. Ο κόσμος της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ψήφισε Δήμαρχο ΣΥΡΙΖΑ και Περιφερειάρχη ΣΥΡΙΖΑ».

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος-ΠΑΣΟΚ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος:

«Δεν είχατε πει κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρετε βελτιώσεις και τροπολογίες; Που είναι; Ποιο είναι το σχέδιο σας για να έχει γήπεδο η ΑΕΚ; Αν δεν θέλετε αυτό. Δεν έχετε προτάσεις. Το τι θα κάνει ο ΑΕΚτζής δεν έχει σχέση με τα κόμματα. Να δούμε που θέλει να πάει η χώρα. Περίμενα να σεβαστείτε τον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν είναι πλούσιοι Έλληνες οι ΑΕΚτζήδες, στη Νέα Φιλαδέλφεια βάζουν το λιθαράκι τους. Περιμέναμε την πρόταση σας. Δεν το πράξατε. H Original, αν και Ολυμπιακός, είναι παντού κατά της παγκοσμιοποίησης. Ούτε αυτούς σεβαστήκατε. Αυτοί είναι Original, εσείς όχι».

Ηλίας Παναγιώταρος-Χρυσή Αυγή, βουλευτής Β’ Αθήνας:

«Για το γήπεδο της ΑΕΚ που τόσο έχει συζητηθεί. Δεν μας βρίσκει αντίθετους, θα προάγει το αθλητικό ιδεώδες. Να υπάρξουν αντισταθμιστικά μέτρα όμως, για να μην υπάρχει πλήρης τσιμεντοποίηση. Να υπάρχει ισοζύγιο, να μην υπάρχει αλλαγή στο μικροκλίμα. Να είναι σωστές αρχιτεκτονικά. Έχουμε επιφυλάξεις για το αν εμπορευματοποιηθούν οι εγκαταστάσεις της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι προορισμένο να αποτύχει το νομοσχέδιο και εξυπηρετεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Για αυτό το καταψηφίζουμε».

Δημήτρης Αναγνωστάκης-ΔΗΜΑΡ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος:

«Είμαστε ικανοποιημένοι ότι τα τρία στρέμματα του άλσους που είναι απαραίτητα για το γήπεδο, πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο ισοζύγιο. Ακούσαμε υπερβολές που βλάπτουν την υπόθεση της ΑΕΚ. Για κάποιους είναι ευκαιριακή η υπόθεση ΑΕΚ. Για άλλους είναι στάση ζωής να είσαι ΑΕΚ. Και ας ακούγεται υπερβολικό σε κάποιους. Έτσι θα ακούσουμε αύριο τον Υπουργό για στηρίξουμε επί της Αρχής και τα άρθρα που αφορούν την ΑΕΚ».

Νίκος Καραθανασόπουλος-ΚΚΕ, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

«Χρειάζεται γήπεδο η ΑΕΚ; Ναι. Να είναι ελεύθερος όμως για όλη τη νεολαία της Νέας Φιλαδέλφειας. Να είναι κρατικό, όχι ιδιωτικό».

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα