Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 1 - 0 (vids & pics)

Δημήτρης Τομαράς
Λίβερπουλ - Ολυμπιακός 1 - 0 (vids & pics)

bet365

Μπορεί στο 2ο φιλικό επί αμερικανικού εδάφους να έχασε με 1-0 από την Λίβερπουλ, όμως ξανά ο Ολυμπιακός παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο δείχνοντας ότι βαδίζει σε σωστό δρόμο!

Συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις στις ΗΠΑ ο Ολυμπιακός. Ναι μεν έχασε από την Λίβερπουλ με 1-0 στο Soldier Field στο Σικάγο (παρουσία χιλιάδων φιλάθλων του που δημιούργησαν ξεχωριστή ατμόσφαιρα) όμως ήταν ξανά ιδιαίτερα θετικός με καλή εικόνα στο επιθετικό κομμάτι και ευκαιρίες ενώ είχε δοκάρι με τον Γκαζαριάν. Ο Ντοσεβί ήταν ο παίκτης που διακρίθηκε περισσότερο απ' όλους στην αναμέτρηση με τους "κόκκινους".

O Γάλλος παρουσίασε και πάλι το πρόσωπο ενός ικανότατου παίκτη με ταχύτητα, πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, καλές μπαλιές και μεγάλη συμβολή στο δημιουργικό και το επιθετικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός φαίνεται πως έχει βρει έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή για τα άκρα του. Θετικά μηνύματα από Γκαζαριάν και Μπουχαλάκη (ξανά).

Πως ξεκίνησε ο Ολυμπιακός

Για τον Ολυμπιακό του Α' μέρους κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μέγιερι. Η αμυντική διάταξή του ήταν (από δεξιά προς τα αριστερά) με τους Σαλίνο, Αβραάμ, Σιόβα και Αμπιντάλ. Στον άξονα ήταν οι Μανιάτης και Ντινγκά. Στα δύο άκρα έπαιζαν οι Ντοσεβί και Γκαζαριάν και πίσω από τον Διαμαντάκο ο Σαβιόλα.

Έτσι άρχισε η Λίβερπουλ

Οι "ρεντς" είχαν τον Τζόουνς κίπερ. Δεξί μπακ ο Τζόνσον, αριστερά ο Ενρίκε, οι Τουρέ και Σρκτελ τα δύο στόπερ, τα κεντρικά χαφ οι Τζέραρντ και Χέντερσον. Η τριπλέτα των Μάρκοβιτς, Στέρλινγκ και Τσαν ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Στάριτζ. Οι οπαδοί της Λίβερπουλ πάντως ήθελαν πολύ να δουν εν δράσει τον Μάρκοβιτς.

Έμεινε πίσω στο σκορ αλλά ισορρόπησε

Ο Ολυμπιακός λόγω ορισμένων αμυντικών του προβλημάτων στο ξεκίνημα του ματς επέτρεψε στην Λίβερπουλ να προηγηθεί. Για την ακρίβεια οι Άγγλοι σκόραραν μόλις στο 5' με κοντινό πλασέ του Στέρλινγκ. Ο Στάριτζ έκανε το σουτ με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Αμπιντάλ, να αλλάζει πορεία και μετά να φτάνει στον Στέρλινγκ που σκόραρε από κοντά για το 1-0.

Οι Πειραιώτες παρά τα προβλήματα που είχαν στην αμυντική τους διάταξη και την αριστερή πλευρά ισορρόπησαν σιγά σιγά τον αγώνα και άρχισαν να βγάζουν φάσεις. Στο 11' ο Γκαζαριάν απείλησε με σουτ που πέρασε άουτ. Στο 15' υπήρξε μία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με το σουτ του Ντοσεβί να κοντράρεται. Η Λίβερπουλ "απάντησε" με το φάουλ του Στάριτζ στο 22', το σουτ του ίδιου παίκτη στο 28' και το εξαιρετικό σόλο του Μάρκοβιτς στο 37'.

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε ψηλά, πίεσε και έκανε πάλι φάσεις. Στο 38' ο Διαμαντάκος είχε ένα σουτ άουτ ενώ στο 39' ο Ενρίκε έκανε μία πολύ καλή προβολή πάνω στον Σαβιόλα, που ήταν σε θέση βολής μέσα στην μικρή περιοχή. Το πρώτο μέρος έκλεισε με ένα σουτ του Γκαζαριάν που έφυγε έξω και μία διόλου απειλητική κεφαλιά του Σαβιόλα.

Αλλαγές, πίεση και δοκάρι!

Ο Ολυμπιακός στην επανάληψη παρουσιάστηκε με αρκετές αλλαγές όμως ήταν και πάλι... ορεξάτος. Ανεβάζε διαρκώς στροφές και ρυθμούς και έχοντας ισορροπήσει το ματς άυξησε την πίεσή του προς την Λίβερπουλ και έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση. Στο 50' ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με μία... σουτάρα του Γκαζαριάν έπειτα από επίθεση που ξεκίνησε από τον Τσόρι Ντομίνγκες.

Με την έναρξη του Β' μέρους ο Μίτσελ είχε περάσει αριστερά τον Μαζουάκου, δεξιά τον Ομάρ, επιτελικό χαφ τον Τσόρι και στον άξονα τον Σάμαρη. Οι ερυθρόλευκοι έχοντας βελτιώσει στην διάρκεια της αναμέτρησης την εικόνα τους στο κομμάτι της κυκλοφορίας και της ανάπτυξης εξακολούθησαν να βγάζουν φάσεις. Στο 51' έγινε ένα σουτ από τον Ντοσεβί με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει κόρνερ.

Στο 63' ο Ισπανός προπονητής έβαλε τον Κασάμι στην μεσαία γραμμή, τον Κολοβό στα άκρα και τον Μανωλά (σ.σ. παρά τον τραυματισμό που είχε και ενώ τα ισπανικά και τα ιταλικά σενάρια καλά κρατούν) στα μετόπισθεν. Στο 72' ο Παπάζογλου πήρε την θέση του Διαμαντάκου και ενώ πέρασαν στο ματς και οι Αυλωνίτης και Μπουχαλάκης.

Ο Μπουχαλάκης -που ήταν για ακόμα μία φορά θετικός- είχε το πρώτο του σουτ στο 73'. Η Λίβερπουλ που στην επανάληψη είχε σχεδόν... σιγήσει στο επιθετικό κομμάτι είχε ένα σουτ του Λάμπερτ στο 75' και άλλο ένα του Κουτίνιο στο 77'. Στο 80' ο Μπουχαλάκης βρέθηκε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός ακόμα γκολ του μετά από κλέψιμό του. Απέφυγε έναν αντίπαλό του, πέρασε και τον γκολκίπερ αλλά στην συνέχεια δεν μπόρεσε να κρατήσει την μπάλα και άλλο στα πόδια του και να τελειώσει την φάση.

Χαρακτηριστική ήταν η κίνηση του Μίτσελ που του φώναξε γιατί δεν σούταρε αμέσως. Στο 89' ο ίδιος παίκτης είχε ένα ακόμα σουτ άουτ. Το ματς έκλεισε με το πολύ καλό σουτ του Σάμαρη στο 94' (το οποίο έδιωξε πολύ δύσκολα ο Τζόουνς) και την προβολή του Άλεν που πέρασε άουτ λίγα δευτερόλεπτα μετά. Το τελικό 1-0 πάντως άφησε αρκετά ικανοποιημένο το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού που πίστευε πάντως πως η ομάδα του άξιζε την ισοπαλία.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Για έναν ακόμα αγώνα ο Ολυμπιακός έβγαλε φρεσκάδα, καλή κυκλοφορία και ανάπτυξη και φάσεις κόντρα σε μία ομάδα που ήταν σαφώς ανώτερη από την Μίλαν της πρεμιέρας. Η Λίβερπουλ του Τζέραρντ που αποδείχθηκε πολύ πιο σοβαρή και δυνατή αντίπαλος για τους Πειραιώτες τους έβαλε δύσκολα ουσιαστικά περισσότερο στο Α' μέρος. Και αυτό διότι στην επανάληψη (κυρίως) ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε καλύτερος και άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία βάσει της εικόνας του.

Η Λίβερπουλ σκόραρε νωρίς όμως στην συνέχεια δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Οι πρωταθλητές Ελλάδας από την άλλη παρά τις αρκετές αλλαγές τους ισορρόπησαν το ματς και όσο περνούσε η ώρα έπαιζαν όλο και πιο καλά. Είχαν δοκάρι με τον Γκαζαριάν και άλλες φάσεις για γκολ, όμως η αλήθεια είναι πως πέραν ορισμένων αμυντικών προβλημάτων στην αρχή του αγώνα τους έλλειψε και η καλή τελική προσπάθεια σε αυτό το παιχνίδι.

Η απουσία ενός φορ killer συνεχίζει να είναι αισθητή στον Ολυμπιακό, κάτι λογικό βέβαια από την στιγμή που αναμένεται η έλευση του Πουλίδο και ενός ακόμα φορ. Σε ατομικό επίπεδο πολύ καλός ήταν και πάλι ο Ντοσεβί ενώ άκρως θετικά μηνύματα άφησαν οι Γκαζαριάν και Μπουχαλάκης. Καλοί κατά διαστήματα ήταν οι Ομάρ και Σάμαρης. Στην οπισθοφυλακή υπήρξαν ορισμένα προβλήματα -όπως γράψαμε και νωρίτερα- ενώ στην γραμμή κρούσης ο Διαμαντάκος και ο Παπάζογλου δεν βρήκαν ούτε τον απαιτούμενο ρυθμό στο ματς ούτε τις ευκαιρίες που ήθελαν για να σκοράρουν.

Υπήρχαν και άλλοι παίκτες από τους οποίους περίμενε πιο πολλά ο Μίτσελ, όπως ο Σαβιόλα αλλά και ο Σαλίνο. Οι Ντινγκά, Κασάμι και Τσόρι προσπάθησαν αρκετά. Γενικότερα συνολικά ως εικόνα ομάδας ο Ολυμπιακός έβγαλε εκ νέου θετικό πρόσημο. Έδειξε πως είναι στον σωστό δρόμο σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του (σ.σ. ή τουλάχιστον στους πιο πολλούς). Πλέον τον περιμένει στις 2 Αυγούστου στη Μινεάπολη η Μάντσεστερ Σίτι.

Λίβερπουλ: Τζόουνς, Τζόνσον (63' Κέλι), Σκρτελ, Τουρέ (63' Κόατες), Χοσέ Ενρίκε (46' Άλεν), Τζέραρντ (63' Λούκας), Χέντερσον, Τσαν (46' Ρόμπινσον), Στέρλινγκ (74' Ίμπε), Μάρκοβιτς (46' Κουτίνιο) και Στάριτζ (74' Λάμπερτ).

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης (46' Σάμαρης), Σαβιόλα (46' Τσόρι), Nτινγκά (63' Κασάμι), Αβραάμ (63' Μανωλάς), Αμπιντάλ (46' Μαζουάκου), Σιόβας (72' Αυλωνίτης), Σαλίνο (46' Ομάρ), Διαμαντάκος (72' Παπάζογλου), Γκαζαριάν (63' Κολοβός) και Ντοσεβί (72' Μπουχαλάκης).

* Πριν την έναρξη του αγώνα οι δύο αρχηγοί Στίβεν Τζέραρντ και Αβραάμ Παπαδόπουλος άφησαν στεφάνια στην μνήμη των θυμάτων του Χίλσμπορο και της Θύρας 7.

** Ο Χοσέ Χολέμπας δεν χρησιμοποιήθηκε λόγω ενός μικροπροβλήματος τραυματισμού σε αντίθεση με τον Κώστα Μανωλά που αν και είχε χτυπήσει έπαιξε στο ματς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα