«Δύσκολη αποστολή ο Αστέρας!»

Θάνος Σαρρής
«Δύσκολη αποστολή ο Αστέρας!»

bet365

Ο αρχηγός της Μάιντς, Νικόλτσε Νοβέσκι, μιλάει στο gazzetta.gr για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης και τις δυσκολίες που κρύβει για την ομάδα του.
Ο αμυντικός από τη FYROM είναι στην αντίπαλο του Αστέρα από το 2004 και βρίσκεται κοντά στο να φτάσει τις 300 συμμετοχές με τη φανέλα της. Στα 35 του χρόνια, θέλει συν τοις άλλοις να κάνει μια καλή πορεία στην Ευρώπη με την Μάιντς, η οποία πέρυσι με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο της κατάφερε να κάνει αρκετές εκπλήξεις, να παρουσιάσει ένα δυνατό σύνολο και τελικά να βγει στην Ευρώπη, εκμεταλλευόμενη και το ζευγάρι του τελικού Κυπέλλου, που άνοιξε μια ακόμα θέση από το Πρωτάθλημα.Ο Νοβέσκι μίλησε στο gazzetta.gr για το στόχο της Ευρώπης, τον Αστέρα και τις... συμβουλές που περιμένει από τον Καπίνο!
H Mάιντς έκανε μια καλή χρονιά πέρυσι. Θεωρείς ότι μπορεί να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο μετά την αποχώρηση του Τούχελ από τον πάγκο;
«Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Προπονούμαστε σκληρά και προετοιμαζόμαστε με έμφαση στη λεπτομέρεια. Ο νέος προπονητής μας, ο Κάσπερ Χιούλμαντ είναι σπουδαίος. Η ομάδα μας έχει την δυνατότητα να κάνει μια ακόμα καλή χρονιά. Το αν θα είναι το ίδιο καλή με την προηγούμενη θα το κρίνει ο χρόνος. Όλοι οι αντίπαλοι με τα μεγαλύτερα μπάτζετ που αφήσαμε πέρυσι πίσω έχουν επενδύσει πολύ στις ομάδες τους».
Πως βλέπετε ως στόχο το Εuropa League; Η Μπουντεσλίγκα παραμένει προτεραιότητα;
«Η Μπουντεσλίγκα είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα για την Μάιντς. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να προχωρήσουμε στο Europa League».
Ο Αστέρας Τρίπολης τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αρκετά βήματα προόδου. Μπορεί να σας βάλει δύσκολα;
«Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να περάσει τον τρίτο προκριματικό και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχουμε εύκολη αποστολή απέναντί του. Δεν ήξερα πολλά για τον Αστέρα πριν την κλήρωση του Europa League. Αλλά ο Στέφανος Καπίνο, ο νέος συμπαίκτης μας, είναι από την Ελλάδα και έχει tips να μας δώσει!».
Έχεις άποψη για τις ελληνικές ομάδες και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά;
«Ξέρω μόνο τις ομάδες που παίζουν σε διεθνές επίπεδο οπότε δεν μπορώ να πω πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά οι ελληνικές ομάδες που έχω δει στο Τσάμπιονς Λιγκ με έχουν εντυπωσιάσει, θεωρώ ότι είναι δυνατοί αντίπαλοι».
Πιστεύεις ότι το πρώτο παιχνίδι στο γήπεδό σας είναι το πιο σημαντικό;
«Προσωπικά, προτιμώ να παίζω εκτός το πρώτο ματς. Αλλά σε τελική ανάλυση δεν μετράει και τόσο. Το πιο σημαντικό είναι να προετοιμάζεσαι σωστά και να παίξεις καλά, ανεξαρτήτως γηπέδου. Και εμείς θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τον Αστέρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα