Μάλινεν: «Έχουμε πιθανότητες κόντρα στον Αστέρα»

Θοδωρής Βασίλης
Μάλινεν: «Έχουμε πιθανότητες κόντρα στον Αστέρα»

bet365

Η Ροβανιέμι στις 21.00 θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Τρίπολης και ο τεχνικός των Φινλανδών, Γιούχα Μάλινεν, μίλησε στο gazzetta.gr για τους Αρκάδες, την εθνική Φινλανδίας, αλλά και για το αν θα ήθελε να αναλάβει κάποια ελληνική ομάδα.

Λίγες πριν τον επαναληπτικό με τον Αστέρα Τρίπολης το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον τεχνικό της Ροβανιέμι, Γιούχα Μάλινεν, ο οποίος έδωσε τα προγνωστικά του για την ρεβάνς, ενώ αναφέρθηκε με κολαευτικά λόγια στην ομάδα του Στάικου Βεργέτη. Ο Φινλανδός τεχνικός δεν παρέλειψε να μιλήσει για την εθνική ομάδα της χώρας του που είναι αντίπαλος της Ελλάδας στον προκριματικό όμιλο του Euro 2016 αλλά και για το αν θα ήθελε κάποια στιγμή στο μέλλον να αναλάβει κάποιο ελληνικό σύλλογο.

Κύριε Μάλινεν μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Φινλανδία ο Αστέρας Τρίπολης έχει το προβάδισμα για την πρόκριση. Τι θα πρέπει να κάνει η Ροβανιέμι για να κλέψει την πρόκριση;

«Έτσι όπως είναι η κατάσταση θα πρέπει να σκοράρουμε. Θεωρώ ότι έχουμε πιθανότητες πρόκρισης και μπορούμε να τις διεκδικήσουμε. Εκτιμώ τον Αστέρα Τρίπολης που είναι μία πολύ καλή ομάδα με καλούς ποδοσφαιριστές αλλά και μεγαλύτερο μπάτζετ από το δικό μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας κι ελπίζω να καταφέρουμε να προκριθούμε».

Θεωρείτε ότι οι καιρικές συνθήκες θα σας δυσκολέψουν; Άλλωστε οι παίκτες σας δεν έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται με τόση ζέστη.

«Πράγματι είναι ένα θέμα αυτό. Είμαστε όμως επαγγελματίες έχουμε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία για να μπορέσουμε να μην επηρεαστούμε. Τώρα σε λίγο θα κάνουμε και μία βόλτα στην πόλη για να προσδαρμοστούμε λίγο καλύτερα. Το καλό είναι ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί βράδυ και πιστεύω θα υπάρχει λίγη δροσιά».

Τον Αστέρα Τρίπολης πλέον τον γνωρίζετε. Τι και ποιους θα πρέπει να προσέξετε για να καταφέρετε να τον αποκλείσετε;

«Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια πολύ καλή ομάδα κι έχει καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Οι Ντε Μπλάσις και Ρόλε είναι δύο παίκτες που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή αφού με μία ενέργειά τους μπορούν να αλλάξουν τον αγώνα. Επίσης στην άμυνα ξεχωρίζει ο Γκοϊάν ο οποίος είναι καλός και σταθερός αμυντικός».

Κύριε Μάλινεν η εθνική Φινλανδίας κληρώθηκε στον ίδιο ομιλο με την Ελλάδα. Μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια για το τι θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα;

«Είμαστε σε διαδικασία αναδιοργάνωσης. Με την αποχώρηση του Λιτμάνεν ολοκληρώθηκε μία εποχή και τώρα φέραμε στην εθνική νέους ποδοσφαιριστές που έχουν παραστάσεις κι εμπειρίες από την Ευρώπη. Ξεχωρίζουν ο Νίκλας Μοϊσάντερ ο οποίος είναι αρχηγός στον Άγιαξ και περιμένουμε να πάρει μεταγραφή για την Ισπανία και ο Ερεμένκο που επίσης έχει κάνει σημαντική καριέρα και βρίσκεται στο στόχαστρο της Μίλαν. Πιστεύω αυτή η Φινλανδία έχει μέλλον και στο παρελθόν έχει φέρει καλά αποτελέσματα απέναντι στην Ελλάδα».

Τέλος, όσον αφορά εσάς προσωπικά θα θέλατε κάποια στιγμή να προπονήσετε μία ελληνική ομάδα;

«Πραγματικά θα ήταν ωραία. Ζείτε το ποδόσφαιρο παθιάζεστε με αυτό. Εμείς οι Σκανδιναβοί επειδή έχουμε δυσκολότερες συνθήκες από εσάς για να προετοιμαζόμαστε και δουλεύουμε συνέχεια, νομίζω ότι μπορούμε να έρθουμε σε χώρες όπως η Ελλάδα και να δείξουμε την δουλειά μας. Μακάρι στο μέλλον να υπάρξει πρόταση από κάποια ελληνική ομάδα».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα