Καλό και πολύ ελληνικό αίμα

Καλό και πολύ ελληνικό αίμα

Καλό και πολύ ελληνικό αίμα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αναλύει στο blog του στο gazzetta το πλούσιο ελληνικό ρόστερ του Ολυμπιακού κι απαντάει στο ερώτημα ποια από όλα αυτά τα παιδιά θα παίξουν στην ομάδα.

Το ελληνικό στοιχείο είναι αυτό που πάντοτε θέλουν στον Ολυμπιακό να χαρακτηρίζει την ομάδα. Κι ακόμη κι ο Ισπανός Μίτσελ έχει πει σε ανύποπτο χρόνο ότι η καρδιά της ομάδας πρέπει να είναι ελληνική.

Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν αυτή την στιγμή μπορούν να φτιάξουν ένα ολόκληρο ρόστερ 28 παικτών με Ελληνόπουλα! Άλλοι διεθνείς, άλλοι παίκτες «έτοιμοι», άλλοι γεμάτοι ταλέντο κι άλλοι, οι περισσότεροι, πιτσιρικάδες από την Ακαδημία τους. Ένα ρόστερ, που θα μπορούσε να διεκδικήσει και να πάρει το ελληνικό πρωτάθλημα! Ρόστερ με μόνους παίκτες άνω των 26 ετών τον Μανιάτη και τον Αβραάμ!

Γκολκίπερ έχει ο Ολυμπιακός τον 21χρονο Γιαννιώτη, που διέπρεψε στον Φωστήρα στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής κι ακόμη τον Στρέζο της εθνικής Νέων (19 ετών) και τον Χουτεσιώτη (20) ετών, που τώρα είναι τρίτος πίσω από Ρομπέρτο και Μέγερι κι είχε δηλωθεί κι ως τρίτος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην άμυνα έχει τον Μανωλά (23 ετών), τον Σιόβα (26), τον Αβραάμ (29), τον Αυλωνίτη (24), τους Λυκογιάννη (21), Τζανακάκη (22), Καραγκούνη (20), Τ. Παπάζογλου (25) κι ακόμη τον Βούρο της εθνικής Νέων (20), τον Ρουγκάλα (21) που έπαιξε βασικός στο Φωστήρα, έχοντας παίξει στην εθνική Νέων και τον Βατουσιάδη (18), τον οποίο είχε πάρει ο Μίτσελ στην Αυστρία για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας.

Στη μεσαία γραμμή έχει τον Μανιάτη (27), τον Σάμαρη (25), τον Μπουχαλάκη (21), τον Φορτούνη (22), τον Καθάριο (20) και τον Σιώπη (20) με τον επίσης 20χρονο Λύρα, που κι αυτός έπαιξε βασικός στο Φωστήρα, ομάδα η οποία έφτασε στα πλέϊ οφς για την άνοδο στην Α΄Εθνική.

Και στην επίθεση έχει τον Κολοβό (21), τον Διαμαντάκο (21), τον Θ. Παπάζογλου (26) τον Ιωαννίδη της εθνικής Νέων (20), τον Βλαχοδήμο (23), τον Βέργο της εθνικής Νέων (19) και τον Σάλιακα επίσης της εθνικής Νέων (18).

Βεβαίως, θα υπάρξουν μετακινήσεις σε αυτή την ομάδα Ελλήνων παικτών ως το τέλος του καλοκαιριού. Κάποιος η, κάποιοι μπορεί να παραχωρηθούν (όπως έγινε με τον Τάτο), κάποιοι θα παίξουν δανεικοί (όπως ο Ιωαννίδης στην ολλανδική Τσβόλε), κάποιοι θα λύσουν τα συμβόλαιά τους (όπως είχε συμβεί με Ζαραδούκα και Ποτουρίδη). Έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Ωστόσο, όπως κι αν έχει, η ουσία δεν θα αλλάξει σημαντικά: ο Ολυμπιακός θα έχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό παιδιών, για το «ελληνικό αίμα» της ομάδας του.

Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί, πόσοι από αυτούς θα «πιάσουν» στον Ολυμπιακό. Κατ΄αρχήν, 13 από τους 28 παίκτες είναι από την Ακαδημία, απ΄όπου μαθηματικά δεν ξεχωρίζουν πολλοί, αλλά λίγοι. Αλλά ούτως η, άλλως, η απάντηση είναι πολύ απλή στο ερώτημα πόσοι θα πιάσουν: θα παίξουν στον Ολυμπιακό οι πιο άξιοι κι αυτοί που θα έχουν τα κότσια. Όπως έπαιξαν ο Μανωλάς, ο Σιόβας, ο Σάμαρης κι ο Μανιάτης, που ελάχιστοι τους πίστευαν, όταν τους πήρε η διοίκηση του συλλόγου…Όπως έπαιξε κι ο Ολαϊτάν, που ουσιαστικά στην ίδια μοίρα ήταν, προερχόμενος από τη Βέροια.

Εννοείται ότι δεν γίνεται να παίξουν όλοι. Ούτε καν οι περισσότεροι. Μπορεί, όμως, να παίξουν αρκετά από τα πιο νέα Ελληνόπουλα. Αυτό, άλλωστε, γίνεται σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, που ξέρουμε ότι έχουν πολλούς παίκτες στο ρόστερ τους. Δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό στον Ολυμπιακό.

Παρεμπιπτόντως, εάν ο Καραμάνος φύγει από τον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός θα έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.