Οι 9 της Λιέγης και οι δύο απορίες…

Οι 9 της Λιέγης και οι δύο απορίες…

Οι 9 της Λιέγης και οι δύο απορίες…

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τις σκέψεις του Αναστασιου για το ματς με τη Σταντάρ Λιέγης και για τις επιλογές που υπάρχουν με βάση τα όσα έχει δείξει ο Παναθηναϊκός.

Ο Γιάννης Αναστασίου φαίνεται ότι έχει καταλήξει στην ενδεκάδα, που θα χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι με την Σταντάρ Λιέγης. Τουλάχιστον στο πρώτο ματς. Από αυτά, που έχω δει στα φιλικά φαίνεται, ότι η ενδεκάδα θα μοιάζει πολύ με αυτήν που είδαμε στο παιχνίδι με τον Παναιγιάλειο. Αντε να παίζονται το πολύ μία, η δύο θέσεις. Και οι παίκτες, που τελικά θα ξεκινήσουν αυτό το παιχνίδι θα φανούν στο φιλικό με τον Ατρόμητο.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο Κοτσόλης θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια. Και λόγω εμπειρίας και λόγω του ότι ξέρει πολύ καλά την ομάδα και λόγω του ότι ο Στιλ δεν ξέρει καλά-καλά ακόμα τα ονόματα των συμπαικτών του. Δεξί μπακ θα είναι ο Τριανταφυλλόπουλος, κεντρικοί αμυντικοί οι Σίλντεφελντ, Κουτρουμπής, αριστερό μπακ ο Νάνο. Αμυντικό χαφ ο Μέντες , ο ένας εσωτερικός χαφ θα είναι ο Ζέκα και ο Αντζαγκούν θα παίξει πίσω από τους Μπέργκ, Πέτριτς, που θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο. Τους τρεις τελευταίους ο Αναστασίου τους βάζει συνέχεια μαζί στα φιλικά , δείγμα του ότι θέλει να αποκτήσουν χημεία ειδικά με τον Κροάτη, που δεν πολυέπαιξε πέρυσι, αλλά φέτος –αν δεν έχει προβλήματα τραυματισμών-μπορεί να κάνει την διαφορά. Σε αυτή την ενδεκάδα με 4-3-1-2 σε σχήμα ρόμβου φαίνεται να παίζεται η μία θέση του εσωτερικού χαφ. Υπάρχει μία πολύ …επιθετική λύση, που την δοκίμασε ο Αναστασίου.

Με Πέτριτς πίσω από Μπέργκ, Καρέλη, η Κλωναρίδη και τους Αντζαγκούν, Ζέκα εσωτερικούς μέσους. Υπάρχει μία πιο ….αμυντική λύση, που δεν την έχει δοκιμάσει μέχρι τώρα ο Αναστασίου με τον Λαγό αριστερό εσωτερικό μέσο. Το είδαμε πέρυσι σε κάποια παιχνίδια , αλλά ο νεαρός μέσος δεν μπορεί να παίξει εκεί. Δεν είναι αυτή η θέση του. Και υπάρχει η λύση με την έκπληξη της συμμετοχής του Χουχούμη, όπως φάνηκε στο τελευταίο φιλικό. Ετσι μπορεί να έχει καλύτερη ανασταλτική λειτουργία από αριστερά με Νάνο και Χουχούμη να τον βοηθάει, αλλά σίγουρα χάνει επιθετικά, αφού ο νεαρός αριστεροπόδαρος δεν την ξέρει καλά την θέση(εκεί έπαιζε στα πρώτα του βήματα) και δεν είναι και παίκτης, που πατάει περιοχή. Αν ήταν καλά ο Πράνιτς θα έπαιζε αυτός και δεν θα γινόταν συζήτηση. Αλλά δύσκολα βλέπω να προλαβαίνει ο Κροάτης το πρώτο ματς, συν το ότι δεν έχει παίξει ούτε ένα φιλικό με την ομάδα.

Κάποιοι υποστηρίζουν, ότι ίσως είναι καλύτερα στην Λιέγη να θωρακίσει την άμυνά του ο Αναστασίου βάζοντας Λαγό, Μέντες στον άξονα και τρεις παίκτες πίσω από τον Μπέργκ. Σε αυτή την περίπτωση , όμως, δεν χωράνε και ο Αντζαγκούν και ο Πέτριτς, αφού κανείς δεν μπορεί να παίξει στην άκρη. Και επειδή βλέπω την διάθεση του Αναστασίου να βάλει και Μπέργκ και Πέτριτς και Αντζαγκούν δύσκολα θα επιλέξει το 4-2-3-1. Η δεύτερη θέση που παίζεται σε αυτό το 4-3-1-2 είναι του στόπερ.

Ο Σίλντεφελντ πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε προετοιμασία με την ομάδα, αλλά έχει στα συν ότι ξέρει πρόσωπα και πράγματα και ότι ήταν ανενεργός λίγες ημέρες λόγω Μουντιάλ. Αν κρίνει ανέτοιμο τον Σίλντεφελντ ο Αναστασίου θα παίξει ο Μέντες πίσω και ο Λαγός αμυντικός χαφ. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι και οι τελευταίες μας απορίες θα λυθούν στο φιλικό με τον Ατρόμητο, όπου ο Αναστασίου ίσως και για 60 λεπτά να δοκιμάσει το σχήμα της Λιέγης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.