Βίτορ: «Οικογένεια και ομάδα»

Βίτορ: «Οικογένεια και ομάδα»

Gazzetta team
Βίτορ: «Οικογένεια και ομάδα»

bet365

Ο Μίγκελ Βίτορ μίλησε για τον ΠΑΟΚ και τον Άγγελο Αναστασιάδη που τους λέει συνεχώς ότι πρέπει να είναι μια οικογένεια και να λειτουργούν ως ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου:
- Φέτος έχεις και έναν ακόμη ρόλο. Να βοηθάς τους πολλούς πιτσιρικάδες που έχει η ομάδα. Το αντιλαμβάνεσαι και εσύ έτσι;
"Είναι ωραίο να νιώθεις ότι έχεις την ευθύνη να βοηθήσεις όλα αυτά τα νέα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα. Εύχομαι να μπορέσω να τα βοηθήσω γιατί μέσα από αυτό βοηθιέμαι και εγώ και γίνομαι καλύτερος".

- Ο ΠΑΟΚ πέρυσι δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους. Γιατί;
"Είναι δύσκολο να βρεις μόνο μια εξήγηση για το τι δεν πήγε καλά. Είναι αλήθεια ότι για κάποιο διάστημα δεν στεκόμασταν καθόλου καλά. Αλλά από την άλλη, μπορούμε να σκεφτόμαστε πως φτάσαμε σε έναν τελικό, ενώ αν δεν μας είχαν αφαιρεθεί οι τρεις βαθμοί θα είχαμε τερματίσει πρώτοι και όχι δεύτεροι στα πλέι οφ. Αν παίρναμε το κύπελλο που είναι ένα ματς και όλα μπορούν να συμβούν, δε λέω ότι θα ήταν μια απόλυτα πετυχημένη χρονιά αλλά δε θα μπορούσε κανείς να την χαρακτηριστεί και κακή. Αλλά όπως είπα και πριν είναι δύσκολο να δώσεις μια εξήγηση για το τι έφταιξε και δεν πήγαν τα πράγματα καλά. Ελπίζω όμως ότι σε αυτή τη σεζόν θα είμαστε καλύτεροι και θα πετύχουμε πολλά περισσότερα πράγματα".

- Ποιες διαφορές εντοπίσεις σε σχέση με την περσινή σεζόν στην ομάδα;
"Τώρα είναι δύσκολο να το πεις αυτό γιατί έχουμε κάνει μόλις τρεις εβδομάδες προετοιμασίας. Το σίγουρο είναι πως αυτή τη στιγμή έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες. Αυτή είναι η διαφορά αλλά δεν μπορώ στην παρούσα φάση να βρω άλλες διαφορές με την περσινή σεζόν γιατί είναι σχετικά νωρίς".

- Οι νεαροί της ομάδας έχουν δηλώσει ότι με αυτό το ρόστερ ο ΠΑΟΚ μπορεί να πετύχει πολλά. Είναι καλό να υπάρχει αυτός ο ενθουσιασμός;
"Νομίζω ότι κάπου στην μέση είναι το ιδανικότερο. Δηλαδή είναι καλό να υπάρχει ενθουσιασμός από τους νέους παίκτες αλλά από την άλλη είναι σημαντικό να υπάρχουν και οι έμπειροι παίκτες που θα ισορροπούν τον ενθουσιασμό, θα δίνουν κατευθύνσεις στο γήπεδο και θα βοηθούν τους νέους".

- Ταλαιπωρήθηκε πέρυσι από αρκετούς τραυματισμούς...
"Πράγματι και εύχομαι πως η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη για μένα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν έρθω στον ΠΑΟΚ δεν έπαιζα πολύ. Στην πρώτη μου χρονιά με τον ΠΑΟΚ έκανα αρκετά παιχνίδια και το σώμα μου έπρεπε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Είμαι καλά και πιστεύω ότι φέτος θα προσφέρω ακόμη περισσότερα".

- Τι σου έχει κάνει εντύπωση από τον Αναστασιάδη;
"Στο ότι επιμένει και μιλάει συνεχώς στην σημασία του ότι πρέπει να είμαστε μια οικογένεια, ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να λειτουργούμε ως ομάδα. Αυτό συνεχώς μας λέει και αυτό είναι που ξεχωρίζω από τον νέο μας προπονητή. Είναι όμως και νωρίς γιατί δουλεύουμε πολύ στη φυσική κατάσταση και φαντάζομαι ότι όσο περνά ο καιρός θα μάθουμε και περισσότερα".

- Η ομάδα έχει παίξει στα φιλικά και με τρεις στόπερ. Μπορείς να ανταποκριθείς;
"Η αλήθεια είναι πως είχα επτά χρόνια να παίξω αυτό το σύστημα. Είναι ένα σύστημα που το είδαμε και στο Μουντιάλ. Νομίζω ότι ένα σύστημα το δουλεύεις αφού πρώτα δεις τι παίκτες έχεις και επομένως με βάση αυτό θα κρίνεις και το ποιο σύστημα θα πρέπει να εφαρρμόσεις. Το ζητούμενο είναι ότι πρέπει να δουλέψεις πάνω στην τακτική και να είσαι καλός σε όποιο σύστημα επιλέξει ένας προπονητής".

- Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την συντριβή στον τελικό. Υπάρχει εξήγηση;
"Νομίζω ότι όλος ο κόσμος όπως και οι παίκτες είχαν την προσδοκία να πάρουν το κύπελλο. Πιστεύω ότι όλοι μας, και εμείς οι παίκτες μετά την νίκη επί του Ολυμπιακού θεωρήσαμε ότι τα δύσκολα πέρασαν και πώς το ματς με τον Παναθηναϊκό θα ήταν εύκολο. Αυτό ήταν ένα λάθος που κάναμε. Αλλά ελπίζω να μάθαμε από αυτό και φέτος να είμαστε προσηλωμένοι μέχρι το τέλος για να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο".

- Πως νιώθεις που αποχώρησαν οι Λόπεθ, Χακόμπο και Λούκας που ήταν φίλοι σου;
"Όλοι είχαν διαφορετικό λόγο που αποχώρησαν. Είμαι στεναχωρημένος που έφυγαν αλλά ήταν απόφαση δική τους και του σωματείου. Πιστεύω όμως ότι θα κάνουμε μια καλή σεζόν και χωρίς αυτούς τους παίκτες. Εμείς πρέπει να κοιτάμε μπροστά και σίγουρα θα έρθουν νέοι και ποιοτικοί ποδοσφαιριστές".

- Πως βλέπεις τους νέους παίκτες του ΠΑΟΚ;
"Έχουμε πολλούς νέους που έχουν ποιότητα και δουλεύουν σκληρά. Υπάρχει και ο Γκολάσα με τον Ρατς που έχουν εμπειρία και ποιότητα και μπορούν να μα βοηθήσουν".

- Εχουν γίνει πολλές δοκιμές στα στα φιλικά και υπήρχαν διαφορετικές ενδεκάδες. Προλαβαίνει ο ΠΑΟΚ μέχρι τις 21 Αυγούστου να είναι έτοιμος;
"Είναι λογικό αυτό που γίνεται τώρα. Ο προπονητής θέλει να δει τους ποδοσφαιριστές, να τους δώσει ευκαιρίες και να βγάλει συμπεράσματα. Πιστεύω ότι μέσα από τα φιλικά που έχουμε να δώσουμε μέχρι το πρώτο επίσημο ματς η ομάδα θα δέσει και θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στο πρώτο επίσημο ματς. Θεωρώ ότι υπάρχει χρόνος για να προετοιμάσει τον βασικό κορμό της ομάδας ο προπονητής μας".

- Εκανες σωστά που επέλεξες να έρθεις στον ΠΑΟΚ;
"Για μένα θεωρώ ότι πήρα την σωστή απόφαση που ήρθα στον ΠΑΟΚ. Φυσικά και υπήρχε ο τραυματισμός που δεν με επέτρεψε να βοηθήσω όσο μπορώ. Έφυγα από την Μπενφίκα για να παίζω και να εξελιχθώ. Θεωρώ πως έκανα καλή σεζόν και πιστεύω ότι θα είναι ακόμη καλύτερα η φετινή".

- Πως σχολιάζεις το ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει έξαλλα τις επιτυχίες αλλά και αντιδρά δυναμικά στις αποτυχίες;
"Εδώ στην Ελλάδα ο κόσμος έχει έντονα συναισθήματα και ζει το ποδόσφαιρο με τον δικό του τρόπο. Όταν έχεις καλές στιγμές είναι χαρούμενος και όταν δεν είναι καλά τα αποτελέσματα νιώθει άσχημα. Θεωρώ ότι είναι λογικό όταν παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα να είσαι έτοιμος για αυτές τις αντιδράσεις. Η δουλειά μας είναι να τους δίνουμε αφορμές για χαρές και όχι για στεναχώρια".

- Το ότι η ομάδα πέρυσι βρέθηκε πίσω στο σκορ σε πολλά ματς ήταν θέμα κακής τακτικής;
"Ο λόγος είναι ότι δεν ξεκινήσαμε καλά τα ματς. Πιστεύω ότι δεν είναι θέμα τακτικής αλλά προσήλωσης και συγκέντρωσης στα ματς. Συμφωνώ πως πρέπει να μπαίνουμε από το πρώτο λεπτό πιο συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι σε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τσκτική. Αν είσαι συγκεντρωμένος σε όλα θα πας καλύτερα...".

- Ένα σχόλιο για τους Μαντούρο και Κιόσε που έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας
"Δεν έχουμε παίξει πολλά ματς. Ο Μαντούρο είναι ένας έμπειρος παίκτης έπαιξε σε μεγάλες ομάδες και έχει μεγάλη ποιότητα. Ο Κιόσε μαθαίνει κάποια πράγματα και είναι φυσιολογικό γιατί είναι νέος. Αλλά με τη σωστή βιήθειοα θα γίνει καλύτερος".

- Την Πέμπτη δουλέψατε στα στημένα την Πέμπτη και την Παρασκευή και τα δυο γκολ της Τσβόλε ήρθαν από στημένα. Μια εξήγηση...
"Είναι δύσκολο να το απαντήσω. Πιστεύω ότι είμαστε κουρασμένοι αλλά και δεν ήμασταν απόλυτα προσηλωμένοι στο ματς. Η κούραση σε οδηγεί να κάνεις λάθη και δεν έχεις καθαρό μυαλό. Είναι σημαντικό κομμάτι αφού στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πολλές ομάδες σκοράρουν από στημένα. Επομένως πρέπει να το δουλέψουμε και να βελτιωθούμε".

- Ποια διαφορά εντοπίζεις σε σχέση με πέρυσι στο στάδιο της προετοιμασίας;
"Δουλεύουμε περισσότερα συστήματα. Είναι δύσκολο να δεις πολλές διαφορές γιατί η περισσότερη δουλειά είναι στην φυσική κατάσταση. Πιστεύω ότι είμαστε πιο επιθετικοί όταν αμυνόμαστε και η μεγάλη διαφορά είναι ότι πρεσάρουμε πολύ ψηλά".

- Ποιον παίκτη θα επέλεγες από αυτούς που έφυγαν;
" Είναι δύσκολο να επιλέξω αλλά και δεν είναι δίκαιο. Όλοι ήταν καλοί παίκτες με ποιότητα και διεθνείς. Πιστεύω ότι δεν είναι δίκαιο να επιλέξω έναν, ισως και επειδή αδυνατώ να ξεχωρίσω κάποιον".

- Εχουν γίνει πολλες αλλαγές στο ρόστερ τα δυο τελευταία χρόνια...
"Σίγουρα δεν είναι καλό η ομάδα να αλλάζει 13-14 παίκτες καθε χρονιά. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να θέτουμε υψηλούς στόχους και να τους διεκδικούμε".

- Μπορεί οι Πορτογάλοι παίκτες να έχουν μεγαλύτερη ποιότητα από τους Ελληνες, αλλά η Εθνική ομάδα της Ελλάδας την τελευταία δεκαετία είναι πιο πετυχημένη από αυτή της Πορτογαλίας. Γιατί γίνεται αυτό;
"Δεν μπορώ να βρω έναν συγκεκριμένο λόγο. Όμως αν εξαιρέσουμε το 2004 που πήρατε το κύπελλο και φέτος που προχωρήσατε πιο πολύ στο Μουντιάλ, δεν νομίζω ότι οι επιτυχίες ήταν περισσότερες. Απλά πιστεύω ότι παίζει ρόλο και το πώς μπαίνει στο Μουντιάλ ένας παίκτης, αν είναι κουρασμένος, έχει τραυματισμό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μονάδες αλλά σύνολο".

- Στην αρχή της σεζόν ασχολήθηκες με τις αποφάσεις των διαιτητών
"Μέχρι που έφαγα την κόκκινη και ηρέμησα. Απλά θεωρώ ότι όπως και εμείς οι παίκτες έτσι και οι διαιτητές κάνουν λάθη. Έτσι θέλω να το βλέπω και να το αντιμετωπίζω...".

-Μπορεί να έχεις ηγετικό ρόλο στην άμυνα;
"Είμαι νεος αλλά έχω ήδη εμπειρίες. Υπάρχουν και άλλοι έμπειροι παίκτες αλλά θέλω να βοηθήσω την ομάδα και από αυτό το κομμάτι αν και πιστεύω ότι ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με την προσωπικότητα του".

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα