Ροβανιέμι - Αστέρας Τρίπολης 1-1

Φώτης Καρακούσης
Ροβανιέμι - Αστέρας Τρίπολης 1-1

bet365

Ο Αστέρας έκανε την... μισή δουλειά στην μακρινή Φινλανδία και πλέον μετά το 1-1 με την Ροβανιέμι, την ερχόμενη Πέμπτη ψάχνει την 1η «ευρω-νίκη» για να σφραγίσει την πρόκριση για τον Γ΄ προκριματικό γύρο! Δοκάρι ο Μπαράλες.

Από την πρώτη στιγμή που ο Αστέρας Τρίπολης κληρώθηκε με την Ροβανιέμι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, οι Αρκάδες ήταν το φαβορί για πρόκριση. Παίζοντας στη Φινλανδία το πρώτο ματς, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήθελε δύο πράγματα. Να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα της έδινε την δυνατότητα να έχει στο χέρι της την πρόκριση και μετά να κυνήγαγε και τη νίκη, που θα ήταν η πρώτη στην Ευρώπη μετά από πέντε ισοπαλίες και μία ήττα. Τελικά κατάφερε να πετύχει μόνο τον πρώτο στόχο, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1, ένα σκορ που φυσικά της δίνει τις περισσότερες πιθανότητες για πρόκριση στη ρεβάνς της ερχόμενης βδομάδας στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Και όμως αντέδρασε

Η αλήθεια πάντως είναι πως δέκα λεπτά να έβλεπες τον αγώνα θα καταλάβαινες πως ο Αστέρας ήταν σαφώς καλύτερος από την Ροβανιέμι, η οποία μετά από 24 ολόκληρα χρόνια επέστρεφε σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οπότε δεν μπορεί να πει κανείς και μεγάλη επιτυχία το 1-1, παρότι ήταν το πρώτο επίσημο ματς της ομάδας. Εκεί που μπορούν να σταθούν στον Αστέρα είναι στην αντίδραση που υπήρξε παρότι δέχθηκε γκολ μόλις στο πρώτο λεπτό. Μια αντίδραση που έφερε την ισοφάριση και θα μπορούσε και τη νίκη αν ο Μπαράλες δεν έστελνε τη μπάλα στο δοκάρι. Επίσης κέρδος ήταν και ο Ρόλε του πρώτου μέρους, με τον Αργεντίνο να δείχνει πολύ καλά στοιχεία με το καλημέρα.

Γκολ από τα αποδυτήρια και απάντηση με το ίδιο νόμισμα

Όπως αναφέραμε ο αγώνας ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Αστέρα Τρίπολης, καθώς μόλις στο 1' εκτελέστηκε φάουλ, η άμυνα ολιγώρησε, ο Μπαντής έκανε κακή έξοδο και ο Λαντενμάκι με κεφαλιά έκανε το 1-0. Όπως ήταν φυσικό το γρήγορο τέρμα επηρέασε ψυχολογικά τους Αρκάδες, οι οποίοι όμως από το πεντάλεπτο και μετά αντέδρασαν και βγήκαν μπροστά, καταφέρνοντας γρήγορα να φέρουν το ματς στα ίσια. Και το έκαναν με τον ίδιο τρόπο, όταν στο 11' ο Ρόλε εκτέλεσε φάουλ και ο Σανκαρέ με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό όπως αποδείχθηκε σκορ.

Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Αστέρας είχε τον έλεγχο, πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια σημαντική φάση, με τους Φινλανδούς, παρότι πιο έτοιμοι απλά να παρακολουθούν δείχνοντας πως δεν είναι σε θέση να κοντράρουν τους αντιπάλους τους.

Πήγε να την πατήσει και πάλι

Στο δεύτερο το θέαμα ήταν χειρότερο με τους γηπεδούχους να απειλούν όπως και στο πρώτο δηλαδή στο ξεκίνημα και τους φιλοξενούμενους να αναλαμβάνουν τα ηνία. Ο Αστέρας έχασε μια σημαντική ευκαιρία στο 52' με τον Μπακασέτα από καλή θέση να πλασάρει λίγο άουτ, αλλά η τεράστια στιγμή ήταν στο 85' Στο συγκεκριμένο λεπτό και αφού μέχρι εκείνο δεν είχαμε δει κάτι εξαιρετικό, εκτός από μιας επέμβαση τους Μπαντή, ο Μπαντιμπαγκά γύρισε ωραία στον Μπαράλες, αυτός έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της Ροβανιέμι και να μένει αυτό το 1-1, που σαφώς και δίνει προβάδισμα στον Αστέρα για πρόκριση στην στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό που μένει είναι να έρθει και η πρώτη νίκη την ερχόμενη Πέμπτη στην Τρίπολη.

MAN OF THE MATCH: Θα τον βάλουμε σε αυτή την θέση γιατί στην πρώτη του συμμετοχή, άφησε υποσχέσεις για την συνέχεια. Ο λόγος για τον Ρόλε, που στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλός και έδειξε πως όντως μπορεί να είναι ο ηγέτης της ομάδας του Στάικου Βεργέτη. Από δικό του φάουλ έγινε το 1-1, αλλά συνολικά έδειξε πως το κατέχει το τόπι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Όκονεν στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του και ειδικά στο δεύτερο μέρος ήταν ο μοναδικός παίκτης που έκανε κάτι καλό για την Ροβανιέμι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Για πρώτο παιχνίδι είναι λογικό, όμως επειδή κάποιον θα πρέπει να βάλουμε σε αυτή τη θέση, θα βάλουμε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο που στο γκολ έκανε λάθος, αλλά και στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους είχε κάποιες, έστω και λίγες κακές στιγμές.

Η ΓΚΑΦΑ: Στην γκάφα θα βάλουμε τον Μπαντή για ναι μεν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο έκανε λάθος, αλλά και η αντίδραση του τερματοφύλακα της ομάδας ήταν κακή.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Άνετο απόγευμα για τον Μιλένκο Βουκαντίνοβιτς, αν και θα μπορούσε να μην δώσει τόσες πολλές κίτρινες κάρτες.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μετά από έξι ισοπαλίες και μία ήττα, ήρθε πλέον η ώρα για την πρώτη νίκη για τον Αστέρα στην Ευρώπη. Αυτή η νίκη θα έρθει την ερχόμενη Πέμπτη στην Τρίπολη και αυτό φάνηκε σήμερα στη Φινλανδία. Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήταν καλύτερη και με το 1-1 βρίσκεται ήδη πιο κοντά στο να προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και πλέον αυτό που μένει είναι να έρθει και η νίκη.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ: Σάλχγκρεν, Σάξμαν, Ομπίλορ, Λάχντεμακι, Μάγιαβα, Όκονεν, Μάκιταλο, Όταρου (88' Βίρτανεν), Νιάσι (93' Μπάτσου), Γκέι, Κόκο (23' Λάχτινεν).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Καλιφά Σανκαρέ, Παντελιάδης, Κουρμπέλης, Ουσέρο, Ρόλε (73' Μουνάφο), Μπακασέτας (65' Μπαντιμπανγκά), Ντε Μπλάσις (93' Ζησόπουλος), Μπαράλες.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα