Μελίσσας: «Εάν είσαι καλύτερος θα παίζεις»

Μελίσσας: «Εάν είσαι καλύτερος θα παίζεις»

Gazzetta team
Μελίσσας: «Εάν είσαι καλύτερος θα παίζεις»

bet365

Ο νεαρός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Νίκος Μελίσσας μίλησε για την προετοιμασία με τον δικέφαλο στην Ολλανδία και τον δίκαιο Άγγελο Αναστασιάδη.

Αναλυτικά όσα είπε στους εκπροσώπους του Τύπου:

Για το πώς βιώνει την προετοιμασία: «Είναι μεγάλη ευκαιρία και για μένα και για τον Αστέριο. θα προσπαθήσω να την αρπάξω για να κερδίσω μια θέση στο ρότσερ. O προπονητής μας είναι δίκαιος. Εάν είσαι καλύτερος θα παίζεις, δεν υπάρχει γι΄ αυτόν πρώτος, δεύτερος και τρίτος τερματοφύλακας. Ήταν όνειρο ζωής για μένα να είμαι στην προετοιμασία και να παίζω στα φιλικά, θέλω να αποδείξω τι αξίζω και να δουλέψω για να φτάσω ψηλά».

Για τον περσινό δανεισμό του στον Φωκικό: «Ο δανεισμός μου ήταν ένα πολύ καλό μάθημα. Το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής είναι πολύ δύσκολο, όχι σε επίπεδο τεχνικής, αλλά σε επίπεδο δύναμης, όπου υπερτερεί από την Σούπερ Λιγκ. Eίναι πιο… βρώμικο πρωτάθλημα. Eπαιξα σε λίγα παιχνίδια γιατί είχα έναν τραυματισμό, αλλά επανήλθα προς το τέλος και έμαθα τι εστί επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είχα πολύ καλό προπονητή, τον κ. Κούτση, που έχει κοινά στοιχεία με τον κ. Αναστασιάδη, από τις ατάκες μέχρι και την τακτική. Είμαι 21 χρονών, χρειάζομαι να βελτιώσω τον βαθμό συγκέντρωσης μου μέσα στο παιχνίδι. Πρέπει επίσης να δουλέψω στην καθοδήγηση της άμυνας, στις εξόδους και χρειάζομαι και άλλη μυϊκή ενδυνάμωση».

Για τους Χακόμπο, Γλύκο και Ιτάνζ: «Ο Χακόμπο έπαιξε στην πρώτη κατηγορίας της Ισπανίας, ο Παναγιώτης και ο Ιτάνζ στο Μουντιάλ. Ο Παναγιώτης ξεκίνησε όπως και εγώ. Ελπίζω να έχω ανάλογη πορεία. Είμαι από μικρός στον ΠΑΟΚ, ξέρω πώς νιώθει και ο οπαδός και ο ποδοσφαιριστής αυτής της ομάδας. Το θέμα είναι να ξεπερνάς γρήγορα το λάθος και να μην στέκεσαι στην κριτική του κόσμου. Εκεί φαίνεται ο μεγάλος παίκτης».

Για το τι λέει στους νεαρούς ο Άγγελος Αναστασιάδης: «Να μην φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Προσπαθεί να μας περάσει το πνεύμα του νικητή, να παίζουμε έχοντας πίστη στον εαυτό μας και αγάπη για το ποδόσφαιρο».

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στα φιλικά: «Είναι αρχή της προετοιμασίας, υπάρχει κούραση. Αμυντικά πάμε καλά αλλά μας λείπει το δημιουργικό κομμάτι. Είναι δύσκολο εμείς οι νέοι να διαχειριστούμε το ότι παίζουμε στον ΠΑΟΚ. Εάν χαμηλώσουμε όμως το κεφάλι και δουλέψουμε, θα απελευθερωθούμε και θα έρθουν και τα αποτελέσματα ακόμα και στα φιλικά».

Για το αν έχει κάποιο ίνδαλμα: «Ο Καν παλαιότερα και τώρα ο Νόιερ, που μπορεί να παίξει και λίμπερο. Είναι τρομερός κάτω από την εστία, είναι πραγματικά ένας τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης. Επίσης, μου άρεσε στο Μουντιάλ και ο Νάβας της Κόστα Ρίκα».

Για το πώς επέλεξε να γίνει τερματοφύλακας: «Ήθελε ο πατέρας μου να γίνω τερματοφύλακας, είναι μια θέση που κουβαλάει τρέλα. Βάζει τα πόδια του ο άλλος και εσύ το κεφάλι σου για να μπλοκάρεις. Όταν κάνεις όμως μια καλή απόκρουση,
είναι σαν να βάζεις γκολ.

Για το ποιος συμπαίκτης του τον δυσκολεύει περισσότερο: «Ο Κλάους έχει καλά τελειώματα με μια επαφή. Αυτό είναι το πιο δύσκολο για έναν τερματοφύλακα».

Για το αν υπάρχει ανάγκη για μεταγραφές: «Είναι θετικό να υπάρχουν προσωπικότητες στην ομάδα, δεν γνωρίζουμε εμείς οι νέοι να διαχειριστούμε έναν μεγάλο ενθουσιασμό, ή μια μεγάλη απογοήτευση. Χρειαζόμαστε δίπλα μας έμπειρους παίκτες με πείρα στον πρωταθλητισμό, να μας κράζουν στην προπόνηση ή να μας κάνουν να ξεχνάμε γρήγορα μια αποτυχία»,

Για τους στόχους τη φετινή χρονιά: «Τον Μάιο να έχουμε πάρει ένα κύπελλο ή ένα πρωτάθλημα. Μπορούμε να έχουμε καλύτερη πορεία από πέρυσι, εάν μας πιστέψει ο κόσμος. Είμαστε βγαλμένοι από τα σπλάχνα του συλλόγου και νιώθουμε περισσότερο την αποτυχία της ομάδας από τους ξένους που έρχονται και φεύγουν».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα