Κοτσόλης: «Στόχος πάντα είναι η κορυφή»

Κοτσόλης: «Στόχος πάντα είναι η κορυφή»

Νίκος Αθανασίου
Κοτσόλης: «Στόχος πάντα είναι η κορυφή»

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ο Στέφανος Κοτσόλης μιλά στο gazzetta.gr για τα πλεονεκτήματα του φετινού Παναθηναϊκού, τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και την δική του βελτίωση κάτω από τα δοκάρια.

Στα 35 του πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη του σεζόν κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού και ήταν από τους πρωταγωνιστές της εξαιρετικής πορείας σε Κύπελλο και πρωτάθλημα.

Ο Στέφανος Κοτσόλης παραμένει ένας... στρατιώτης του συλλόγου και με την εμπειρία του δίνει και φέτος μια αξιόπιστη λύση στον Γιάννη Αναστασίου για την θέση του τερματοφύλακα.

Ο έμπειρος άσος μίλησε στο gazzetta.gr, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα που θα έχει φέτος το «τριφύλλι», τους στόχους του κλαμπ αλλά και την προσωπική του βελτίωση μέσα από την δουλειά με τον Παναγιώτη Αγριογιάννη.

Από πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι φέτος, άλλαξαν τόσα πολλά. Μιλάμε για μία εντελώς διαφορετική προετοιμασία...

 

«Φέτος υπάρχει ο κορμός της ομάδας, μέχρι στιγμής έχουμε μία προσθήκη αυτή του Χρήστου Μπούρμπου, γνωρίζουμε την φιλοσοφία του προπονητή, μας είχε δοθεί ειδικό πρόγραμμα για τις διακοπές, οπότε επιστρέψαμε σε πολύ καλό επίπεδο και ξεκινήσαμε με μεγάλη ένταση. Νομίζω πως ανταποκρινόμαστε στα προγράμματα του τεχνικού επιτελείου».

Είδαμε στο πρώτο φιλικό μια ξεκάθαρη αγωνιστική συνέχεια. Είναι ένα από τα πλεονεκτήματα σας αυτό;

«Μας διακρίνει μια συνοχή, μια ομοιογένεια. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς φέτος. Σίγουρα η ομάδα θα στηριχθεί στις ίδιες αρχές με πέρυσι. Παρόλα αυτά κάτι θα προσθέσουμε και φέτος στο παιχνίδι μας. Θέλουμε κάθε χρόνο να είμαστε καλύτεροι και για αυτό προπονούμαστε καθημερινά».

Θα είναι ο Παναθηναϊκός πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με πέρυσι;

«Ο στόχος είναι αυτός. Κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι. Θεωρώ πως πέρυσι κάναμε μια καταπληκτική χρονιά. Δώσαμε την ψυχή μας, ανεβάσαμε τον πήχη μόνοι μας αρκετά ψηλά και νομίζω πως εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Μπορείτε να διεκδικήσετε φέτος το πρωτάθλημα;

«Άσχετα από τα προβλήματα που ταλάνιζαν πέρυσι την ομάδα ακόμη και στο αγωνιστικό κομμάτι, θεωρώ πως η προσπάθεια που έγινε πέρυσι ήταν για να κυνηγάς την κορυφή. Πάντα μπαίναμε μέσα για την νίκη. Σε κάθε παιχνίδι. Ποτέ δεν είπαμε πάμε για να μην χάσουμε. Όταν έχεις αυτή την φιλοσοφία, πρέπει να στοχεύεις ψηλά. ΄Τώρα αν αυτό είναι το πρωτάθλημα θα το δούμε στο γήπεδο. Η ομάδα έβγαλε αυτό το πρόσωπο πέρυσι αλλά όλοι ξέρουμε τα οικονομικά προβλήματα που έχει. Στόχος μας είναι να παραμερίζονται και με την αγωνιστική μας παρουσία να βοηθήσουμε, ώστε να εξαλειφθούν».

Μιλώντας για οικονομικά προβλήματα, μια πρόκριση στα πρώτα παιχνίδια, ισοδυναμεί με τεράστια ανάσα για τον σύλλογο...

«Αυτή την στιγμή που μιλάμε ο πρώτος μας στόχος, είναι αυτά τα δύο παιχνίδια για τα προκριματικά. Να εμφανιστούμε έτοιμοι, να βγάλουμε το καλύτερο μας πρόσωπο και να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Είμαι πάντα της άποψης πως αυτό που καθορίζει το αποτέλεσμα μιας πρόκρισης, είναι το πως εμφανίζεσαι εσύ στις αναμετρήσεις, ως ομάδα. Αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει, μπορούμε να το διεκδικήσουμε και να πάρουμε την πρόκριση».

Υπάρχει ένα ανοιχτό κεφάλαια, αυτό του Σίλντνφελντ. Η παραμονή του ενισχύει την χημεία που λέγαμε πιο πριν. Έτσι δεν είναι;

«Ειδικά στην θέση αυτή παίζει τεράστιο ρόλο η χημεία ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές. Θα είναι ευτυχές γεγονός αν παραμείνει ο Γκόρντον και θα συμβάλλει σε αυτό που είπα και πριν. Στην συνοχή και την ομοιογένεια της ομάδας».

Παρακολουθώντας τις προπονήσεις που κάνετε με τον κ. Αγριογιάννη, τουλάχιστον στα δικά μας μάτια φαίνονται σούπερ απαιτητικές, δύσκολες αλλά και αρκετά ενδιαφέρουσες...

«Θεωρώ πως δουλεύουμε καταπληκτικά. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Αγριογιάννη που έχει καταφέρει σε μία ηλικία που πολλοί θεωρούν ότι έχεις κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, να βελτιώσω κάποιες αδυναμίες που είχα στο παρελθόν και να παρουσιάζω ένα καλύτερο πρόσωπο από πριν. Δουλεύουμε επιστημονικά, σε ευρωπαϊκά ή θα έλεγα σε παγκόσμια πρότυπα. Ο Παναθηναϊκός πάντα έχει καλούς τερματοφύλακες και θα συνεχίσει να έχει και τα επόμενα χρόνια».

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα