Εγκρίθηκαν τα 7 εκατ. της Λεωφόρου

Εγκρίθηκαν τα 7 εκατ. της Λεωφόρου

Νίκος Ρόλλας
Εγκρίθηκαν τα 7 εκατ. της Λεωφόρου

bet365

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής, παρά τις ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την προγραμματική σύμβαση για την αναβάθμιση της Λεωφόρου.

Ευχάριστα είναι (προς το παρόν τουλάχιστον) τα νέα για τους φίλους του Παναθηναϊκού, από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης και μεταξύ άλλων συζητήθηκε το έργο της αναβάθμισης της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Εκεί τέθηκαν προς ψήφιση, η σύναψη και οι όροι προγραμματικής σύμβασης του project, το οποίο μετά την εισήγηση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Αττικής, Λεωνίδα Αθανασιάδη, πήρε το ΟΚ με πλειοψηφία. Κάτι που σημαίνει οτι ο Ερασιτέχνης, με την υπάρχουσα απόφαση, θα έχει στην διάθεσή του 7 εκατομμύρια (μαζί με τον ΦΠΑ 23% φτάνει τα 8,63 εκατ.) για την αναμόρφωση του ιστορικού γηπέδου.

Αν το όλο έργο ξεπεράσει αυτό το ποσό, τότε τα παραπάνω χρήματα που θα χρειαστούν θα τα καταβάλουν οι «πράσινοι».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που είχαν την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αποχώρησαν, με την σύμβουλο Ερμίνα Κυπριανίδου να τονίζει πως κακώς ο κ. Σγουρός προχωρά στην δέσμευση πόρων χωρίς την συγκατάθεση της παράταξης που θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου. Κάτι που σημαίνει οτι το θέμα δεν έχει τελειώσει...

Τι περιλαμβάνει

Το project του Παναθηναϊκού, όπως έχει παρουσιαστεί, αφορά την προσθήκη νέων κερκίδων, στέγαστρα, προσθήκη σουιτών, δημιουργία αίθουσα πάνω από την θύρα 7, ενίσχυση του φωτισμού και κατασκευή πλαγιοκάλυψης...

Η ανακοίνωση: «Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Παναθηναϊκού Α.Ο. για το έργο της αναβάθμισης του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας. Ο προϋπολογισμός του είναι 8,6 εκ. Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Με την ανάπλαση που θα πραγματοποιηθεί, το γήπεδο θα γίνει ασφαλέστερο, θα ενισχυθούν οι υποδομές του και θα αυξηθεί η χωρητικότητά του, ενώ δίνεται η δυνατότητα στην πλευρά του Παναθηναϊκού να προβεί αργότερα σε δικές της προσθήκες ή τροποποιήσεις.

Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σταθερή και συνεπής στην πολιτική που ακολουθεί από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της ώστε να μη χαθεί ούτε μια μέρα και ούτε ένα ευρώ και να ενισχύεται η Αττική επ’ ωφελεία των πολιτών της».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός δήλωσε σχετικά: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο, με συνέπεια και πολιτική υπευθυνότητα συνεχίζει το έργο του, όπως οφείλει απέναντι στους πολίτες της Αττικής. Με μόνο γνώμονα το δικό τους συμφέρον και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αττική θέτει τις βάσεις για μια σειρά από έργα υποδομών, κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και αθλητισμού. Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού αλλά συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το σήμερα και το αύριο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Λίγο αργότερα, η παράταξη «Αττική Συνεργασία – Όχι στο μνημόνιο» που υποστηρίζεται από την ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή φέρνει προς απόφαση σειρά σοβαρών ζητημάτων. Ζητημάτων, που συνεπάγονται σημαντική δέσμευση οικονομικών πόρων. Και τούτο λίγες μόνο εβδομάδες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, αντί να περιοριστεί, ως όφειλε, στο χειρισμό των τρεχουσών υποθέσεων, επιχειρεί να δεσμεύσει, μέσω προγραμματικών συμβάσεων σοβαρούς οικονομικούς πόρους, επιβάλλοντας συγκεκριμένες αποφάσεις στη νέα Περιφερειακή Αρχή.

Πρόκειται για μια πρακτική απαράδεκτη πολιτικά και ατελέσφορη οικονομικά. Για πρακτική που αγνοεί το αποτέλεσμα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρακτική που βρίσκεται στον αντίποδα κάθε έννοιας χρηστής διοίκησης.

Μια πρακτική που δεν επιθυμούμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία και τη συμμετοχή μας. Δηλώνουμε λοιπόν ότι αποχωρούμε από τη σημερινή συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική μεθόδευση εκ μέρους της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα