Η.. νέα Ξάνθη αποκαλύπτεται!

Η.. νέα Ξάνθη αποκαλύπτεται!

bet365

Η Ξάνθη χτίζει κάτι... νέο και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά το πλάνο των Ακριτών, το σύστημα, τις μεταγραφές και ότι άλλο θα δούμε την νέα σεζόν στα Πηγάδια.

Μετά από μία εφιαλτική σεζόν, η Ξάνθη προχωράει σε ριζικές αλλαγές, με στόχο την επάνοδο και την επιστροφή της στο γκρουπ των... δυνατών, που θα διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδο στα πλέι οφ και όχι την παραμονή στην κατηγορία! Η πρόσληψη του Σάκη Τσιώλη, είναι ενδεικτική κίνηση των προθέσεων του Ακριτικού συλλόγου και των διοικούντων του.

Το gazzetta.gr έψαξε, έμαθε και σας παρουσιάζει το πλάνο της Ξάνθης, τις αλλαγές που θέλει να φέρει η διοίκηση και η νέα τεχνική ηγεσία και γενικά, ότι θέλετε να ξέρετε για το οικοδόμημα που επιχειρούν να χτίσουν οι Πανόπουλος, Παπαδημιτρίου και Τσιώλης.

Το σύστημα:

Τρία είναι τα βασικά συστήματα, πάνω στα οποία αναμένεται να δουλέψει η Ξάνθη, χωρίς να υπάρχει σε αυτά κάποια μεγάλη έκπληξη. Τα αρκετά κλασικά 4-2-3-1, 4-3-3 και 4-4-1-1 είναι στα βασικά πλάνα της τεχνικής ηγεσίας. Όπως τονίζεται, πάνω σε αυτά θα γίνουν αρκετοί πειραματισμοί, με μεγάλη έμπνευση τις δοκιμές που έγιναν στο Μουντιάλ. Παρόλα αυτά, κάτι που είναι πολύ απίθανο να δούμε, είναι οι τρεις αμυντικοί. Το σύστημα αυτό... φορέθηκε αρκετά στα γήπεδα της Βραζιλίας, όμως δεν λογίζεται στα πλάνα των Ακριτών.

Το στυλ:

Η μεγάλη διαφορά με την εικόνα των προηγούμενων χρόνων, είναι πως η Ξάνθη φέτος θα προσπαθήσει να παίζει πολύ πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Βασικά στοιχεία, τα οποία περιμένουμε να δούμε από τους Ακρίτες, είναι το ασφυκτικό πρέσινγκ και το πολύ τρέξιμο, ειδικά στον χώρο του κέντρου. Τέλος, μεγάλο βάρος αναμένεται να πέσει και στη σωστή και, πάνω από όλα, γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση.

Ελληνοποίηση ρόστερ:

Σε αυτό, έχει ήδη γίνει η... βρώμικη δουλειά, αφού έχουν αποχωρήσει όλοι οι ξένοι, με εξαίρεση τους Σολτάνι και Κάλβο. Σε αυτούς έρχεται να προστεθεί και ο Λουσέρο που αποκτήθηκε πριν λίγες ημέρες, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε άλλους δύο ξένους, μόνο όμως αν είναι παίκτες που θα μπορούν να κάνουν την διαφορά. Κατά τα άλλα, οι κινήσεις θα έχουν όλες το Ελληνικό στοιχείο, κάτι που είναι εκ των βασικών κριτηρίων για τους παίκτες που θα αποκτηθούν.

Οι θέσεις των μεταγραφών που έρχονται:

Τουλάχιστον 6 βασικοί λείπουν αυτή την στιγμή από το ρόστερ, κάτι που κρατάει έντονο το μεταγραφικό ενδιαφέρον. Προσθήκες ενδεκαδάτων παικτών αναμένεται να γίνουν τόσο στον «άσσο», όσο και στο κέντρο της άμυνας, όπου φαβορί μοιάζει ο Καρυπίδης. Επίσης, αρκετά πονάει η αριστερή πτέρυγα, όπου αναμένεται να γίνει κίνηση και για μπακ και για χαφ-εξτρέμ. Μάλιστα, παρόλο που ο Λουσέρο μπορεί να παίξει μπροστά και αριστερά, υπολογίζεται πιο πολύ για εσωτερικός χαφ, οπότε αναμένεται να γίνει κίνηση για παίκτη σε αυτή τη θέση.

Όπως δεδομένη είναι και η απόκτηση ενός επιθετικού, αφού η αποχώρηση του πρώτου σκόρερ, Σολάρι... πονάει και το κενό που αφήνει πίσω του είναι τεράστιο. Ο παίκτης που θα αποκτηθεί, αναμένεται να είναι φορ περιοχής, παίκτης που θα γεμίζει τη περιοχή και θα έχει πολύ καλή υποδοχή, προκειμένου να σπάει καλά την μπάλα και να εκμεταλλευτεί η ομάδα τους πολύ καλούς περιφερειακούς που διαθέτει. Τέλος, ακόμα μία θέση που «πονάει» η Ξάνθη, είναι αυτή του αμυντικού χαφ, το... 6άρι, όπου και αναμένεται να γίνει μία δυνατή κίνηση.

Τα χαρακτηριστικά των κινήσεων:

Πέρα από τα επί μέρους στοιχεία που θα απαιτούνται σε κάθε παίκτη, υπάρχει ένα βασικό κριτήριο. Αυτό είναι η εμπειρία, αφού οι ποδοσφαιριστές που θα καλύψουν αυτή την 6άδα των θέσεων που προαναφέραμε, στην πλειοψηφία τους θα είναι μεγαλύτερης ηλικίας και όχι... ταλέντα. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως δε θα υπάρξουν κι άλλες προσθήκες, με παίκτες που θα μπορούν να εξελιχθούν και να βοηθήσουν στο μέλλον, ενώ θα ανέβουν και παιδιά από τις ακαδημίες.

Στόχος:

Σίγουρα, πρώτος στόχος είναι να μην μπλέξει και πάλι η ομάδα με σενάρια υποβιβασμού, μπαράζ και άλλα τέτοια... θλιβερά. Από εκεί και πέρα, θα δούμε μία προσπάθεια για επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο και όχι παιχνίδι σκοπιμότητας. Η άποψη που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο... στρατόπεδο του συλλόγου, είναι πως το πιο αποτελεσματικό ποδόσφαιρο, ειδικά στην Ελλάδα, είναι το καλό ποδόσφαιρο. Έτσι, με αυτόν τον τρόπο οι Ακρίτες θα επιχειρήσουν να προσφέρουν θέαμα και παράλληλα να τερματίσουν όσο πιο κοντά γίνεται στα πλέι οφ.

Αυτό που τονίζεται, παράλληλα στην Ξάνθη, είναι πως η ομάδα που χτίζεται δεν θα είναι ένα... αντίγραφο του Αστέρα του Τσιώλη. Σίγουρα, ο κάθε προπονητής έχει τα δικά του... γούστα, κόλπα, ακόμα και κάποιες εμμονές, ίσως, όμως αυτό δε σημαίνει πως κάθε ομάδα είναι ίδια. Έτσι, διοίκηση και τεχνικό επιτελείο θέλουν να βγάλουν ένα... κράμα από τον «χαρακτήρα» του συλλόγου, τα στοιχεία του υπάρχοντος ρόστερ και το στυλ του προπονητή, το οποίο θα είναι κάτι νέο και αρκετά ελκυστικό για όλους τους οπαδούς στην Ελλάδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα