Καβαλιώτης ο Σνάιντερ!

Gazzetta team
Καβαλιώτης ο Σνάιντερ!

bet365

Όχι, ο ηγέτης της Ολλανδίας δεν αφήνει την Γαλατά για να έρθει στην Ελλάδα, αλλά όπως τονίζει, ο αδερφός του Ρόντνι έχει ρίζες από την χώρα μας και συγκεκριμένα από την Καβάλα.

Φορώντας της φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά και το βράδυ της Τετάρτης θα ξέρουμε αν προκριθεί στον τελικό του Μουντιάλ. Ο λόγος για τον μεγάλο Γουέσλι Σνάιντερ, ο οποίος έχει ελληνικές ρίζες. Αυτό τόνισε ο αδερφός του Ρόντνι, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5. Αναλυτικά ο περσινός στόχος του Παναθηναϊκού επισήμανε:

Για τη σχέση της οικογένειας Σνάιντερ με την Ελλάδα : «Η γιαγιά του από την πλευρά του πατέρα μου είναι Ελληνίδα, κατάγεται από την Καβάλα, οπότε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε και 25% Έλληνες, έχουμε ελληνικό αίμα. Κι εδώ στην Ουτρέχτη που ζούμε έχουμε πολλούς Έλληνες φίλους. Όταν έχει Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ή Μουντιάλ, υποστηρίζουμε όλη η οικογένεια δύο ομάδες. Την Ολλανδία και την Ελλάδα. Στο ματς με την Κόστα Ρίκα υποστηρίζαμε την Ελλάδα, ελπίζαμε να προκριθεί στα πέναλτι αλλά δυστυχώς η εξέλιξη ήταν άλλη», είπε αρχικά ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται στην Αλμίρε Σίτι στη Β’ εθνική Ολλανδίας.

Για το αν καταλαβαίνει ελληνικά και αν έχει έρθει στην Ελλάδα, ο Ρόντνι Σνάιντερ είπε: «Ξέρω το ‘Τι κάνεις; Καλά;’. Ήθελα να έρθω και φέτος στην Ελλάδα για διακοπές αλλά λόγω ενός τραυματισμού δεν κατάφερα να έρθω. Ελπίζω να τα καταφέρω του χρόνου».

Για το αν έχουν προσπαθήσει να δουν το μέρος από το οποίο ξεκίνησε η γιαγιά τους: «Δεν έχουμε έρθει στην Καβάλα. Ο πατέρας μας έχει πάει. Η γιαγιά ήρθε πριν τον πόλεμο κι εγκαταστάθηκε εδώ».

Για το αν ο αδερφός του θα ερχόταν μία… βόλτα από Θεσσαλονίκη μεριά για τον ΠΑΟΚ, μετά την Κωνσταντινούπολη: «Ξέρω ότι δεν θα σας αρέσει αυτό, αλλά ο Γουέσλι είναι πολύ καλά στην Κωνσταντινούπολη και δεν νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο στο άμεσο μέλλον».

Για το αν έχει συνυπάρξει με τον Μαντούρο ή τον Χούσεν: «Με τον Μαντούρο όχι, ήταν πιο μεγάλος από μένα. Με τον Χούσεν έχουμε παίξει στις μικρές ομάδες της Εθνικής μαζί».

Για το αν θα ενδιέφερε τον ίδιο (έχει παίξει σε Άγιαξ, Ουτρέχτη και Βάαλβαϊκ) η Ελλάδα: «Θα ήταν μία πολύ καλή προοπτική. Ξέρω καλά και τον Γιάννη Αναστασίου και θα με ενδιάφερε να έρθω στην Ελλάδα».

Για το πώς περιμένουν οι Ολλανδοί διεθνείς τον αποψινό ημιτελικό: «Μίλησα πριν 15 λεπτά με τον Γουέσλι. Έχουν πολλή όρεξη για το παιχνίδι. Δεν βλέπουν την ώρα να αρχίσει. Απ΄ ότι μου είπε, δεν μπορούν να περιμένουν».

Για το χθεσινό ημιτελικό και αν τον φόβισε η Γερμανία: «Ήξερα ότι η Βραζιλία δεν είναι τόσο δυνατή. Το σκορ δεν λέει κάτι για έναν πιθανό τελικό Ολλανδίας-Γερμανίας. Χθες δεν έπαιζε ο Νεϊμάρ και ο Τιάγκο Σίλβα αλλά η Βραζιλία δεν ήταν τόσο δυνατή».

Για το αν θα ήταν ιδανικό για τους Ολλανδούς να κατακτήσουν το τρόπαιο σε έναν τελικό με τη Γερμανία: «Σίγουρα δεν θα υπήρχε τίποτα καλύτερο από το να κερδίσουμε έναν τελικό με τη Γερμανία. 40 χρόνια αργότερα να πάρεις της ρεβάνς. Υπάρχει αυτή η αντιπαλότητα με τους Γερμανούς οπότε θα ήταν ωραίο να πάρουμε το Μουντιάλ κόντρα σ΄ αυτούς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα