Άρκα-Παναθηναϊκός 0-1 (vids+pics)

Άρκα-Παναθηναϊκός 0-1 (vids+pics)

Νίκος Αθανασίου
Άρκα-Παναθηναϊκός 0-1 (vids+pics)

bet365

Ο Μλάντεν Πέτριτς πέτυχε το πρώτο γκολ του φετινού Παναθηναϊκού, που έδειξε καλό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού με την Πολωνική Άρκα (1-0)! Ντεμπούτο για Μπούρμπο!

Ένα γκολ... copy-paste(κλέψιμο ψηλά, γρήγορη μετάβαση από φάση άμυνας σε φάση επίθεσης) με όσα δουλεύει καθημερινά στην Πολωνία, ένα πολύ καλό δεύτερο μέρος που δεν συνοδεύτηκε από γκολ, καθώς σπαταλήθηκαν πολλές ευκαιρίες, το τέρμα του Πέτριτς αλλά και το ανεπίσημο ντεμπούτο του Μπούρμπου που ήταν καλός είναι όσα κρατάει ο Παναθηναϊκός από το πρώτο του φιλικό κόντρα στην Άρκα Γκντίνια.

Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν με 1-0 αντί για 3 ή 4-0 και το πρόσημο είναι θετικό, καθώς αρκετά κομμάτια της φιλοσοφίας του Γιάννη Αναστασίου εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Gosir» ενώ πάντα το να νικάς είναι ένα συν στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Διάταξη και πρόσωπα

Πρώτο φιλικό για τον Παναθηναϊκό, λοιπόν, επί πολωνικού εδάφους κόντρα στην Άρκα Γκντίνια και ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε το «τριφύλλι» με το... γνωστό 4-4-2 σε διάταξη ρόμβου. Το σύστημα που έφερε τις επιτυχίες και «κούμπωσε» απόλυτα πέρυσι τόσο με το έμψυχο υλικό όσο και με την φιλοσοφία του νεαρού τεχνικού.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κοτσόλης, αριστερό μπακ ο Μυρθιανός, δεξί ο Σπυρόπουλος και ο Ρισβάνης με τον Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Ο Λαγός σε ρόλο αμυντικού μέσου και εσωτερικοί ο Χουχούμης με τον Μαλντίν. Ο Ατζαγκούν ως επιτελικός μέσος και στην κορυφή της επίθεσης ο Μάρκους Μπεργκ με τον Μλάντεν Πέτριτς.

Η... φωτοτυπία, ο «Άτζα» και ο Πέτριτς

O Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο παρουσιάστηκε αρκετά κουρασμένος. Κάτι απόλυτα λογικό. Τα πόδια είναι βαριά από την μεγάλη ένταση των προπονήσεων και οι Πολωνοί ήταν εκείνοι που είχαν καλύτερη εικόνα και σε γενικές γραμμές πιο σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δεν είχε φρεσκάδα, καθόλου καθαρό μυαλό ενώ τα λάθη στην μεσαία γραμμή ήταν αρκετά, καθώς το φιλότιμο του Μαλντίν δεν έφτανε.

Στα φιλικά παιχνίδια, όμως, αυτό που μετράει είναι να βγαίνουν στο χορτάρι τα όσα δουλεύεις στην προπόνηση. Ο Παναθηναϊκός το έκανε στο 37' και άνοιξε το σκορ κόντρα στους φλύαρους Πολωνούς που περιορίστηκαν στο να σουτάρουν από μακριά. Ο Λαγός έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και κάπου εκεί μπήκε στο... on το επιθετικό transition. Ο Ατζαγκούν που ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας του, έβγαλε στο κενό χώρο τον Πέτριτς και ο Κροάτης στράικερ αφού έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, στην συνέχεια σκόραρε σε κενή εστία, ανοίγοντας λογαριασμό!

Ο τρόπος που σκόραρε ο Παναθηναϊκός αποτελεί... φωτοτυπία των προπονήσεων ενώ ο Πέτριτς επιβεβαιώσε όσα βλέπουμε στην Πολωνία. Ότι είναι σε καλή κατάσταση και πως αν είναι υγιής θα κάνει διαφορά και μάλιστα μεγάλη. Όσον αφορά, τώρα, τον «Άτζα» ήταν όπως τον θέλει ο Αναστασίου. Με σημαντική συμβολή στο αμυντικό κομμάτι αλλά και συνδετικός κρίκος με τους φορ. Το γκολ και η ευκαιρία του Μπεργκ προήλθαν από τα δικά του πόδια.

Ίδια τακτική, πολλές αλλαγές

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Γιάννης Αναστασίου δεν άλλαξε το σύστημα αλλά σχεδόν όλα τα πρόσωπα. Ο Κοτσόλης παρέμεινε στην εστία(μέχρι να μπει ο νεαρός Κότσαρης), όπωε και δεξιά ο Σπυρόπουλος μέχρι να αντικαταστηθεί από τον Μπούρμπο. Κουτρουμπής και Μέντες δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ο Δώνης «εξάρι», έχοντας μπροστά του Ζέκα και Νιούμαν. Ο Ντίνας σε ελεύθερο ρόλο και την κορυφή ο Καρέλης με τον Κλωναρίδη.

Δεν... σκότωσε τον αντίπαλο

Αυτό που θα ήθελε να βελτιώσει... μαγικά και με ένα αυτόματο κουμπί ο Γιάννης Αναστασίου, είναι όπως είχε πει στην συνέντευξη του στο gazzetta.gr, η αξιοποίηση των ευκαιριών. Το να «σκοτώνει» ο Παναθηναϊκός τον αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο και με τον άξονα να δουλεύει καλύτερα με Δώνη, Ζέκα, Νιούμαν και τον Νάνο να δίνει παιχνίδι από τα αριστερά, οι «πράσινοι» δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στο πλεκτό.

Κλωναρίδης και Καρέλης με την ταχύτητά τους, έκαναν άνω-κάτω την άμυνα τον Πολωνών, αλλά αμφότεροι σπατάλησαν σημαντικές ευκαιρίες, όπως και ο Θανάσης Ντίνας που παίζοντας από πίσω τους, ήταν ιδιαίτερα δραστήριος. Δεν είναι θέμα ποιότητας αλλά αυτοσυγκέντρωσης, μιας και μιλάμε για φάσεις που με την απαιτούμενη προσοχή τελείωναν εύκολα. ΕΙδικά εκείνες του Κλωναρίδη και του Ντίνα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα