Μην υποτιμάμε ένα τέτοιο φορ

Μην υποτιμάμε ένα τέτοιο φορ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο gazzetta μία από τις πιο...«αντιεμπορικές» μεταγραφές του Ολυμπιακού.

Μετά από τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ, ένα από τα πράγματα που έχω συνειδητοποιήσει είναι ότι δεν πρέπει να πετάω τη σκούφια μου για καμία μεταγραφή, αλλά και να μην υποτιμάω καμία μεταγραφή. Όταν δεν «ακουμπάνε» π.χ. ο Ντάνι κι ο Ρόμενταλ και σκίζουν ο Φουστέρ κι ο Αμπντούν, πρέπει να έχουμε πάρει το μάθημά μας

Ο πρόλογος έχει να κάνει με την απόκτηση από πλευράς Ολυμπιακού του Θανάση Παπάζογλου. Κλασικά αντιεμπορική μεταγραφή, για την οποία πιο πολύ ακούς κριτικές (για να είμαι διακριτικός), παρά καλά σχόλια. Κι όμως μιλάμε για ένα παιδί 26 ετών, με 20 γκολ στον ΟΦΗ την προηγούμενη διετία, 15 στο πρωτάθλημα και 5 στο κύπελλο-κι από τα 20 μόνο το ένα με πέναλτι. Συν 18 ασίστ, εκ των οποίων οι 10 έγιναν γκολ. Τα νούμερα όχι άσχημα δεν είναι, πολύ καλά είναι.

Οκέϊ, δεν λέω ότι ο Παπάζογλου είναι ο ιδανικός σέντερ φορ για τον Ολυμπιακό. Του λείπει η ταχύτητα κι η ντρίμπλα, στοιχεία που πολλές φορές κάνουν τη διαφορά για ένα στράϊκερ. Όμως, ξέρω πολύ καλά ότι ο Ολυμπιακός φέτος, ειδικά όταν έφυγε ο Μήτρογλου (αλλά κι επί Μήτρογλου), είχε τραγικό πρόβλημα στο να σκοράρει με κεφαλιές από σέντρες, αλλά ωε ένα βαθμό και από στημένες φάσεις. Πολύ απλά γιατί του έλειπε ένας δυνατός σέντερ φορ, ένας καλός κεφαλοσφαιριστής, που θα πάρει την κεφαλιά για το γκολ η, για να την «σπάσει» δεξιά-αριστερά.

Θυμάμαι την αγωνιώδη προσπάθεια των ερυθρόλευκων να βρουν το κεφάλι του ύψους 1μ78 Βαλντέζ και νιώθω λίγο...απελπισία! Και θυμάμαι τον Παπάζογλου να σηκώνεται στη Λεωφόρο στη μοναδική καλή σέντρα που έκανε ο ΟΦΗ σε ένα ματς με κατοχή 80-20 για τον ΠΑΟ και τελικές 25-5 (περίπου είναι τα νούμερα) και για εκατοστά να στέλνει την μπάλα άουτ, σε μία φάση που θα έστελνε τους Κρητικούς στον τελικό του κυπέλλου και θα πάγωνε τη Λεωφόρο.

Ο Παπάζογλου μπορεί να μην κάνει τίποτα στον Ολυμπιακό. Ακόμη και να τον απορρίψει από την προετοιμασία ο Μίτσελ και να καταλήξει κάπου δανεικός. Αλλά έχω την αίσθηση ότι τουλάχιστον σε κάποια ματς μπορεί να δώσει πολύτιμες βοήθειες στους ερυθρόλευκους. Ειδικά σε παιχνίδια με κλειστές άμυνες, όπου δεν θα έρχεται το γκολ, μέσα από μία κεφαλιά του η, με μία καλή κίνησή του ως φορ-κολόνα, ίσως να δώσει τη λύση.

Τον θυμάμαι να μπαίνει αλλαγή με τον ΠΑΟΚ και να καθαρίζει με τέτοια γκολ κρίσιμα παιχνίδια, όπως τοπικά ντέρμπι με τον Άρη. Εγώ ένα τέτοιο σέντερ φορ, κι ας μην έχει υψηλή τεχνική και γρηγοράδα, δεν τον υποτιμάω.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.