Βραζιλία - Κολομβία 2-1 (vid)

Βραζιλία - Κολομβία 2-1 (vid)

bet365

Δυο... Παριζιάνοι έφεραν την κούπα ακόμα πιο κοντά! Σίλβα και Λουίζ πέτυχαν τα τέρματα της Βραζιλίας (2-1), πέταξαν εκτός την Κολομβία και η Σελεσάο θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη Γερμανία!

Ο αρχηγός... ξέσπασε με γκολ, ο Λουίζ πέτυχε γκολάρα και οι δυο αμυντικοί της Παρί Σεν Ζερμέν έστειλαν τη Βραζιλία στα ημιτελικά! Ενα εξαιρετικό α' μέρος, πολύ ξύλο στον Ροδρίγκες και... σπρώξιμο από τον Καρμπάγιο έφεραν την Σελεσάο απέναντι στους Γερμανούς και την Κολομβία εκτός διοργάνωσης.

Ξεκίνημα με πίεση και γκολ!

Κάτι η απίστευτη δίψα για την κούπα, κάτι η βοήθεια της ψυχολόγου λίγες ημέρες πριν έδωσαν στην Βραζιλία την ώθηση που αναζητούσε για ένα τόσο μεγάλο ματς! Η Σελεσάο μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, σκληρό παιχνίδι κλείνοντας έτσι την Κολομβία στα καρέ της. Το φάουλ του Νεϊμάρ στο 4' δεν βρήκε στόχο, αλλά από ένα άλλο στημένο ήρθε το γκολ! Στο 7' ο φορ της Μπαρτσελόνα εκτέλεσε το φάουλ και ο Τιάγκο Σίλβα με ιδανική προβολή άνοιξε το σκορ. Τελευταίος αρχηγός της Βραζιλίας που είχε σκοράρει ο Ραΐ το 1994. Οι Βραζιλιάνοι είχαν την υπεροχή και ο Ρορδρίγκες ήταν εξαφανισμένος εξαιτίας τις ιδανικής ανασταλτικής λειτουργίας.

Στα πρώτα 25 λεπτά η Κολομβία είχε να αντιπαρατάξει μόλις μια... αντεπίθεση, αλλά ο Τιάγκο Σίλβα έκοψε τον Κουαδράδο και έσωσε την ομάδα του. Ο Χουλκ είχε κίνηση και στο 27' έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Οσπίνα να διώχνει εντυπωσιακά. Η Σελεσάο είχε τον τρόπο, είχε τον απόλυτο έλεγχο και κράτησε μακριά από την εστία της τους «καφετέρος». Η ομάδα του Σκολάρι κράτησε εύκολα το μηδέν, χωρίς πάντως να πείθει επιθετικά...

Κακός ρυθμός, εκτός ο Τιάγκο

Τον γρήγορο ρυθμό του α' μέρους τον... ξεχάσαμε στο β', οι δυο ομάδες έδωσαν πολλές μάχες στο κέντρο, πολύ ξύλο και μετά από... 38 φάουλ που είχαν γίνει ο Καρμπάγιο αποφάσισε να δώσει κίτρινη. Ο Τιάγκο Σίλβα εμπόδισε τον Οσπίνα στο βολέ και αυτή η... ανόητη ενέργεια θα του στερήσει την ευκαιρία να παίξει στον ημιτελικό με τα πάντσερ.

Γκολάρα και οπισθοχώρηση...

Ωστόσο, η Βραζιλία είχε ηγέτη και αυτός δεν ήταν ο Νεϊμάρ, αλλά ο Νταβίντ Λουίζ, ο παίκτης που έκανε τα πάντα στο γήπεδο. Έτσι, στο 69' έστησε τη μπάλα και με απίστευτη εκτέλεση... τελείωσε τον Οσπίνα πετυχαίνοντας το 2-0! Το γκολ αυτό μάλλον... άγχωσε τη Σελεσάο. Ακατανόητες ενέργειες στην μεσαία γραμμή, διώξιμο στο πουθενά για να φύγει η μπάλα από την περιοχή και κάπως έτσι η Κολομβία μπήκε στο ματς. Ο Ροδρίγκες χρειάστηκε μόλις μια φάση στο 79' να δείξει την αξία του, αφού η εξαιρετική του ασίστ στον Μπάκα έφερε την πρώτη μεγάλη φάση.

Ο φορ της Σεβίλλης ανατράπηκε από τον Σέζαρ και κάπου εκεί ο Καρμπάγιο... έσπρωξε τη διοργανώτρια. Μπορεί να υπέδειξε την άσπρη βούλα, αλλά δεν απέβαλε ποτέ τον γκολκίπερ της Βραζιλίας. Ο Ροδρίγκες ευστόχησε και έφτασε τον Ριβάλντο του 2002 με γκολ σε πέντε διαδοχικά ματς (έφτασε τα έξι γκολ), ενώ παράλληλα έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που πετυχαίνει κάτι ανάλογο πίσω από τον Πελέ. Η Κολομβία πίεσε αλλά η Βραζιλία παρά τον τραυματισμό του Νεϊμάρ κράτησε με νύχια και δόντια το αποτέλεσμα παίρνοντας έτσι μια μεγάλη, αλλά πολύ αγχωτική πρόκριση!

MVP: Ποιος άλλος... Εκανε τα πάντα στο γήπεδο, κέρδισε μονομαχίες, έτρεχε παντού, βοηθούσε και δημιουργικά, ενώ πέτυχε το γκολ της πρόκρισης. Πριν το Μουντιάλ δεν είχε βρει δίχτυα με τη φανέλα της Σελεσάο, αλλά ο αμυντικός της Παρί φρόντισε να το πάρει πάνω του στα δύσκολα. Δυο τέρματα στα νοκ άουτ ματς και η Βραζιλία στηρίζει πολλά στο πάθος και την ψυχή του.

POINT: Η γκολάρα του Λουίζ... έσωσε τη Βραζιλία, η οποία μετά το 75' κατέρρευσε, έδωσε χώρους στην Κολομβία και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Τον δικό του ρόλο στη διαμόρφωσε του αποτελέσματος έπαιξε και ο Καρμπάγιο, αφού ανέχτηκε το πολύ σκληρό ματς στον Ροδρίγκες, ενώ δεν κοκκίνισε ποτέ τον Σέζαρ στη φάση του πέναλτι. Με δέκα παίκτες στο 80' και το σκορ στο 2-1 θα μπορούσε η κατάσταση να έχει διαμορφωθεί αλλιώς...

STAT ATTACK: Εσπασε η αρνητική παράδοση της Βραζιλίας! Εκτός από τη διοργάνωση του 2002, σε έξι προσπάθειες στα προημιτελικά είχε αποτύχει να φτάσει στα ημιτελικά ενός Μουντιάλ. Μετά τους Μέσι, Τζεμαϊλί, ο Λουίζ έγινε ο 3ος παίκτης στη διοργάνωση που βρίσκει δίχτυα με φάουλ. Παράλληλα, τελευταία φορά που η Βραζιλία είχε σκοράρει με εκτέλεση φάουλ ήταν το 2002 κόντρα στη Γερμανία με σκόρερ τον Ροναλντίνιο.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Βραζιλία δεν είχε φαντασία, αλλά ήταν παθιασμένη! Εβγαλε στο γήπεδο ψυχή, πάθος, δύναμη και τα στημένα της έδωσαν την πρόκριση. Δυο αμυντικοί την κράτησαν όρθια τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ έκαναν τα πάντα στο γήπεδο, ανασταλτικά η Σελεσάο μοίρασε... ξύλο, ενώ ο Καρμπάγιο όταν χρειάστηκε βοήθησε στο να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Ο Ροδρίγκες δεν άντεξε την πίεση και τις κλωτσιές και σε πολλές περιπτώσεις έμοιαζε απομονωμένος.

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Γελάνε και τα μουστάκια τους στην... Παρί!

Η PHOTO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Νταβίντ Λουίζ, ο νέος ηγέτης της Βραζιλίας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Βραζιλία (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Σέζαρ, Μαρσέλο, Τιάγκο Σίλβα, Λουίζ, Μαϊκόν, Φερναντίνιο, Παουλίνιο (86’ Ερνάνες), Όσκαρ, Νεϊμάρ (88’ λ.τ. Ενρίκε), Χουλκ (83’ Ραμίρες), Φρεντ

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Ζαπάτα, Γιέπες, Σάντσες, Ρομέρο, Γκουτιέρες (70’ Μπάκα), Ροδρίγκες, Κουαδράδο (80’ Κιντέρο), Γκουαρίν, Ιμπάρμπο (46’ Ράμος), Ζουνίνγκα

 

Τελευταία Νέα