Φροντιστήριο στο πρέσινγκ! (vid)

Φροντιστήριο στο πρέσινγκ! (vid)

Νίκος Αθανασίου
Φροντιστήριο στο πρέσινγκ! (vid)

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε εντολή στον Στιβ Ρούτερ και ο Άγγλος προπονητής... δίδαξε το πως πρέπει να πρεσάρει ο Παναθηναϊκός. Tι ζητούσε το «πράσινο» επιτελείο.

Εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Ο Παναθηναϊκός διακρίθηκε την περασμένη αγωνιστική περίοδο για τον τρόπο που πρέσαρε και... έσκαγε τον αντίπαλο, είτε κλέβοντας μπάλες ψηλά είτε αναγκάζοντας τους να κάνουν το εύκολο λάθος. Φυσικά το στοιχείο αυτό θα παραμείνει στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» αλλά σκοπός του Γιάννη Αναστασίου και των συνεργατών του είναι να το φτάσουν στο τέλειο!

Έτσι, λοιπόν, μετά το ζέσταμα, τις ασκήσεις τεχνικής και τις σέντρες με τα τελειώματα, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και το... μενού είχε αμυντική συμπεριφορά και συγκεκριμένα πρέσινγκ στον αντίπαλο.

Ο Αναστασίου έδωσε εντολή στον Ρούτερ και ο Άγγλος δάσκαλος του ποδοσφαίρου εξηγούσε τι έπρεπε να γίνει ακριβώς σε αυτό το κομμάτι. Συγκεκριμένα, η ομάδα που πρέσαρε αποτελούνταν από τους: Κοτσόλη, Νάνο, Ρισβάνη, Μέντες, Καρέλη, Κλωναρίδη, Ατζαγκούν, Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή, Ζέκα και Μπεργκ.

Οι οδηγίες του Άγγλου

Στην συγκεκριμένη άσκηση το... μάθημα είχε να κάνει με το εξής: Το ποια θα είναι η συμπεριφορά των ακραίων μπακ και εξτρέμ όταν όλη η ομάδα πιέζει ψηλά, ώστε να μην μείνουν ανοιχτοί χώροι στα άκρα. Μάλιστα, ο Ρούτερ έφερε ως παράδειγμα και μια φάση από τις αναμετρήσεις με τον Ατρόμητο.

Ο Άγγλος κόουτς σταματούσε αρκετές φορές το πρόγραμμα. Σε μία από αυτές έδωσε οδηγία στον Καρέλη όταν η μπάλα πηγαίνει στον αντίπαλο μπακ, να επιστρέφει γρήγορα, να καλύπτει και να δίνει βοήθεια στον μπακ. «Εκεί που κάθεσαι τι κάνεις; Δεν έχει νόημα. Αν, όμως, τρέξεις πίσω και καλύψεις τον διάδρομο που θα μπορέσει να πάει; Πουθενά».

Ο νεαρός φορ το αφομοίωσε και στα... καπάκια έκανε αυτό που έπρεπε. Παράλληλα, ο Ρούτερ έδειξε και στον Νάνο τι πρέπει να κάνει όταν η μπάλα παίζεται στην απέναντι πλευρά και υπάρχει ο κίνδυνος με μια μακρινή διαγώνια να δημιουργηθεί κενό. Ο Ισπανός μπακ έπρεπε να δώσει βάθος στην άμυνα, να παίξει λιγα μέτρα πιο πίσω και να καλύψει μια 50άρα μπαλιά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα