Σας ευχαριστούμε για το υπέροχο ταξίδι!

Σας ευχαριστούμε για το υπέροχο ταξίδι!

Σας ευχαριστούμε για το υπέροχο ταξίδι!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη στενοχώρια για τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά του Μουντιάλ που σημαίνει αλλαγή νοοτροπίας και μεγάλη πρόοδο για αυτή την Εθνική.

Είναι οι στιγμές, που λες «γιατί ρε γαμώτο; Οχι έτσι. Καλύτερα να τρώγαμε τρία , αλλά όχι έτσι. Ετσι δεν αντέχεται». Ετσι αισθάνομαι λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με την Κόστα Ρίκα και τον αποκλεισμό στα πέναλτι από τους «8» του Μουντιάλ . Η δεύτερη σκέψη είναι, ότι «έχουμε σκάσει , δεν θα κλείσουμε μάτι απόψε, διότι αποκλειστήκαμε από τους «8» του Μουντιάλ». Ούτε στα όνειρά μας αυτό πριν από 10 χρόνια, όταν αυτή η Εθνική Ανδρών άρχισε να μας κάνει περήφανους. Η στενοχώρια για τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά του Μουντιάλ,
σημαίνει αλλαγή νοοτροπίας, σημαίνει μεγάλη πρόοδο για αυτή την Εθνική. Παλιά , το 1994 πανηγυρίζαμε που παίζαμε στα τελικά του Μουντιάλ, 20 χρόνια μετά στενοχωριόμαστε που δεν περάσαμε στους «8». Ποιος να μας το έλεγε τότε, ότι θα συμβεί και θα το πιστεύαμε; Εσπασαν καρδιές και τελικά μείναμε έξω από τα προημιτελικά διότι πέσαμε σε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο , τον Νάβας. Κάτι, που είχα επισημάνει και στο τελευταίο μου άρθρο πριν το ματς. Τόσα έπιασε , έβγαλε και το πέναλτι και η πρόκριση του ανήκει.

Από κει και πέρα, όμως, εμείς οφείλουμε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε αυτά τα παιδιά και τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΑΝΤΟΣ για όσα ζήσαμε μαζί τους. Πριν δύο χρόνια στους 8 του Euro, φέτος στους 16 του Μουντιάλ. Την στιγμή, που Ιταλία, Αγγλία, Ισπανία, είχαν πάει σπίτι από την φάση των ομίλων. Ελπίζω και εύχομαι να μην αρχίσει πάλι ο κανιβαλισμός και να αρχίσουμε να κατηγορούμε , η να φτιάχνουμε γκρουπάκια στο facebook, για τον Γκέκα και το χαμένο πέναλτι. Τα πέναλτι είναι λοταρία. Εχουν χάσει παικταράδες πέναλτι στο παρελθόν και πάντα στο πέναλτι το
άγχος το έχει αυτός που το εκτελεί και όχι ο τερματοφύλακας, που μόνο ήρωας μπορεί να γίνει , όπως ο Νάβας.

Με βάση δεδομένων το ποιο είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο και το πόσο χαμηλού επιπέδου είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, αυτό που έχει κάνει η Εθνική και φέτος στο Μουντιάλ, δεν είναι απλά υπέρβαση, αλλά ΘΑΥΜΑ. Και τίποτα δεν είναι τυχαίο, όταν συμβαίνει συνέχεια. Αυτή η Εθνική την τελευταία δεκαετία έχει την συνέπεια που δεν έχουν παραδοσιακές δυνάμεις του ποδοσφαίρου σε μεγάλες διοργανώσεις.

Δεν γουστάρω να μπω σε αναλύσεις και να κρίνω τις αλλαγές του Σάντος, η την απόδοση της ομάδας, η το γεγονός, ότι με έναν παίκτη περισσότερο δεν μπορέσαμε να βάλουμε γκολ στην παράταση. Στην Ελλάδα έχουμε 9 εκατομμύρια προπονητές , αφήνω σε αυτούς τις κρίσεις. Εγώ προτιμώ να πω ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε παίκτες και προπονητή για αυτό το ταξίδι. Για αυτή την Εθνική δεν αξίζουν δάκρυα, παρά μόνο περηφάνια.

ΥΓ: Ενα μεγάλο RESPECT στον ΓΙΩΡΓΑΡΟ τον ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ. 120 λεπτά ήταν ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ, ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ στο γήπεδο στο τελευταίο παιχνίδι με την φανέλα της Εθνικής, Η απουσία του από εδώ και πέρα πιστεύω, ότι θα είναι φανερή και εντός γηπέδου, αλλά και στα αποδυτήρια. Για τον τυπάρα, θα τα πω αναλυτικά σε κείμενό μου κάποια από τις επόμενες ημέρες.

ΥΓ2: Φερνάντο Σάντος σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για όλα και θα μας λείψεις. Το δέσιμο σου με την Εθνική ομάδα με την Ελλάδα ήταν και είναι απίστευτο. Μας πήγες στους "8" του Euro και στους «16» του Μουντιάλ. Για ......καρπουζάς του Εστορίλ καλά δεν τα κατάφερε; Τι νομίζετε .....προπονηταράδες ;

ΥΓ3: Αυτή η Εθνική έχει συνέχεια, αρκεί ο Ρανιέρι να «δέσει» με την ομάδα , όπως ο Σάντος και πριν ο Ρεχάγκελ. Ο φόβος μου-δεν το κρύβω- είναι ότι οι ομάδες και τα οπαδικά μπορεί να δηλητηριάσουν την ομάδα, κάτι που συνέβαινε και στην προ Ρεχάγκελ εποχή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.