Preview Κόστα Ρίκα – Ελλάδα: εθνική… απόδοση!

Preview Κόστα Ρίκα – Ελλάδα: εθνική… απόδοση!

Gazzetta team
Preview Κόστα Ρίκα – Ελλάδα: εθνική… απόδοση!

bet365

Οποια από τις δύο ομάδες περάσει στην επόμενη φάση, θα γράψει ιστορία!
Κωδ. ΟΠΑΠ: 403
Ωρα / TV: 23:00 / ΝΕΡΙΤsports και ΝΕΡΙΤ
Γήπεδο: ΑΡΕΝΑ ΠΕΡΝΑΜΠΟΥΚΟ (46.503)
Διαιτητής: Νουμαντιέζ Ντιέ (Ακτή Ελεφαντοστού)
Παράδοση: Πρώτη φορά συναντώνται οι δύο ομάδες σε επίσημο ματς. Η Κόστα Ρίκα μετρά δύο νίκες και μία ισοπαλία σε έξι ματς απέναντι σε σύνολα από την Ευρώπη, την ίδια στιγμή που για την Ελλάδα θα είναι μόλις η δεύτερη συνάντηση με ομάδα από την Κεντρική Αμερική (Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2005, Μεξικό – Ελλάδα 0-0).
Αποδόσεις ΟΠΑΠ: 2.40 – 3.05 – 2.85
«Τρέλανε» τον ποδοσφαιρικό πλανήτη η Κόστα Ρίκα, αφού όχι μόνο προκρίθηκε από τον όμιλο του «θανάτου», αλλά πήρε την πρώτη θέση σ’ ένα γκρουπ με τρεις παγκόσμιες πρωταθλήτριες (Ουρουγουάη, Ιταλία, Αγγλία)! Με στιβαρή άμυνα και τρεις στόπερ, οι «τίκος» μπλόκαραν όλα τα ατού των αντιπάλων τους και αποδείχτηκαν εξαιρετικοί στην κόντρα επίθεση. Με μόλις ένα γκολ παθητικό είχαν μαζί με το Μεξικό την καλύτερη άμυνα στη φάση των ομίλων στα γήπεδα της Βραζιλίας και πλέον απέναντι στην Ελλάδα κάνουν όνειρα πρόκρισης στην οκτάδα για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Στον όμιλο έκαναν το «μπαμ» νικώντας Ουρουγουάη και Ιταλία, ενώ με το 0-0 με την Αγγλία σφράγισαν την πρώτη θέση στο γκρουπ. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και θα περιμένουν την ελληνική ομάδα, η οποία έγραψε ακόμα ένα κεφάλαιο στη χρυσή ιστορία της την τελευταία δεκαετία.
Δεν προέβη σε εκτεταμένο ροτέισον (όπως αναμενόταν), ούτε σε αλλαγή συστήματος (επέμεινε στο 3-4-2-1) εναντίον της Αγγλίας ο τεχνικός Πίντο. Μόνο οι Μίλερ (στόπερ/αρ.μπακ), Μπρένες (επ. χαφ/φορ) πήραν θέση στην ενδεκάδα από τους θεωρούμενους αναπληρωματικούς. Προφυλάχθηκαν οι βασικοί Ουμάνια (στόπερ), Μπολάνιος (επ. χαφ), με τον δεύτερο να μπαίνει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Τώρα και οι δύο αναμένεται να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, μόνο ο αναπληρωματικός Γκρανάδος (χαφ) έχασε μία προπόνηση, όμως δεν έχει κάτι σοβαρό. Με την επιτυχημένη συνταγή της σφιχτής αμυντικής λειτουργίας και των γρήγορων αντεπιθέσεων αναμένεται να δούμε πάλι τους «τίκος» σε σύστημα 3-4-2-1 που μετατρέπεται σε 5-4-1 όταν αμύνονται.
Η «γαλανόλευκη», μετά τη «σφαλιάρα» από την Κολομβία στην πρεμιέρα και το 0-0 με την Ιαπωνία, έκανε το καλύτερό της παιχνίδι σε Παγκόσμιο Κύπελλο και με το πέναλτι-γκολ του Γιώργου Σαμαρά στο 93’, πήρε τη νίκη κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού και την πρόκριση.
Επί των αγωνιστικών, ο Σάντος προορίζει για βασικούς την ενδεκάδα εντεκάδα που νίκησε την Ακτή Ελεφαντοστού. Παρά την επάνοδο του Κατσουράνη από τιμωρία ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται να διατηρήσει την τριάδα των Μανιάτη, Καραγκούνη και Σάμαρη, συνδυάζοντας έτσι την εμπειρία του αρχηγού με τα τρεξίματα των δύο συμπαικτών του. Ο Καρνέζης έκανε ατομικό πρόγραμμα αλλά αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια ενώ, στην επίθεση, ο Σαμαράς θα παραμείνει στην κορυφή, με τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά και τον Σαλπιγγίδη δεξιά. Οσο για τον άτυχο Παναγιώτη Κονέ; Το Μουντιάλ τελείωσε για αυτόν…
Πιθανές ενδεκάδες
Κόστα Ρίκα (3 -4-2-1): Νάβας – Ντουάρτε, Γκονζάλες, Ουμάνια – Γκαμπόα, Μπόρχες, Τεχέδα, Ντίας – Ρουίς, Μπολάνιος – Κάμπελ
Ελλάδα (4-3-3): Καρνέζης - Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας - Μανιάτης, Καραγκούνης Σάμαρης - Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος.
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Αμφότερες έχουν προτίμηση στο αμυντικό παιχνίδι, παίζοντας πρώτα για το μηδέν στα μετόπισθεν και στην πορεία για τη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων στην επίθεση. Κλασικό ματς που ξεκινά από το under και καταλήγει στο… Χ, σε μια αναμέτρηση που πιθανότατα θα επικρατήσει η λογική «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη». Στο 3.05 προσφέρεται το διπλό στον ΟΠΑΠ.
 

Τελευταία Νέα