Ονδούρες – Ελβετία 0-3 (vid)

Ονδούρες – Ελβετία 0-3 (vid)

bet365

Η Ελβετία χόρεψε στο ρυθμό του Σακίρι που με χατ τρικ την οδήγησε στο άνετο 3-0 επί των Ονδουρών και στην επόμενη φάση, πάνω στην αγκαλιά της παρέας του Μέσι.

Πριν το ξεκινημα του ματς είχαν βγει τα κομπιουτεράκια. Νίκη με πόσα γκολ ήθελε η Ελβετία, εάν συνέβαινε το τάδε ή το δείνα στο Εκουαδόρ-Γαλλία και φυσικά το θαύμα των Ονδουρών που με σχεδόν μισή ντουζίνα γκολ θα έκλεβαν εκείνα την πρόκριση. Ωστόσο, λίγο μετά το εναρκτήριο λάκτισμα, λύθηκαν οι περισσότερες απορίες. Για την ακρίβεια τις έλυσε ο Σακίρι. Τόσο με το καλημέρα όσο και στη συνέχεια του παιχνιδιού. Ο εξτρέμ της Μπάγερν έκανε το τέλειο παιχνίδι και με δικό του χατ τρικ οδήγησε την χώρα του στο άνετο 3-0 και την επόμενη φάση: εκεί που θα ανταμώσει με την Αργεντινή.

Ο Σακίρι προειδοποίησε στο 3', με τον Βαγιαδάρες να τον σταματάει σε τετ α τετ. Τρία λεπτά αργότερα όμως δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη βολίδα του πρώτου που άνοιξε το σκορ με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή (έφταιγε και ο Βαγιαδάρες). Το παιχνίδι ήταν σκληρό και είχε αρκετές κλωτσιές. Ο Σακίρι όμως στο 31' ελίχθηκε και πλάσαρε για το 2-0. Ο Βαγιαδάρες είπε όχι στον Ντρμιτς (45'), με τις Ονδούρες να μην έχουν φάση στο Α΄μέρος.

Μετά το ημίχρονο όμως οι Λατίνοι είχαν τις στιγμές τους, αλλά δεν μπορούσαν να τις ολοκληρώσουν. Στο 52' ο Ροδρίγκες έβγαλε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Μπένγκτσον και στο 60' θα μπορούσε να έχει δοθεί πέναλτι στην ανατροπή(;) του Τζέρι Παλάσιος από τον Τζουρού. Ειδικά στο 80' όμως αυτό που έβγαλε ο Μπενάλιο στην εξ επαφής κεφαλιά του Μπένγκτσον πραγματικά ήταν απίστευτο. Σε αυτό το διάστημα οι Ελβετοί βολεμένοι με το υπέρ τους αποτέλεσμα έπαιζαν άμυνα και απειλούσαν στην κόντρα. Κάπως έτσι ήρθε και το τρίτο γκολ τους στο 71'. Ο Ντρμιτς άδειασε τον αντίπαλο του, πάσαρε στον Σακίρι που ολοκλήρωσε το χατ τρικ του.

MVP: Ο Σερντάν Σακίρι έκανε το ματς της ζωής του σε διεθνές επίπεδο. Πόσο σπουδαίο είναι να βάζεις τρία γκολ σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και ο εξτρέμ της Μπάγερν το κατάφερε δείχνοντας μεγάλη κλάση. Δεν ήταν μόνο ότι σκόραρε, αλλά έτρεξε, έκοψε, δημιούργησε, καθοδήγησε μαεστρικά την Ελβετία στην πρόκριση.

POINT: Το γρήγορο γκολ του Σακίρι έβαλε τάξη στο ματς υπέρ των Ελβετών. Πλέον οι Ονδούρες έπρεπε να παίξουν μπάλα, με τη δύναμη τους να είναι μόνο η άμυνα. Βγήκαν από το καβούκι τους, ανοίχτηκαν και δέχτηκαν εύκολα ακόμα δύο τέρματα.

STAT ATTACK: Ο Σακίρι έγινε ο πρώτος Ελβετός που σημειώνει χατ τρικ σε αγώνα Μουντιάλ μετά τον Γιόζεφ Χούτζι το 1954!

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Ελβετία ήταν δύο κλάσεις ανώτερη. Φαινόταν σε κάθε κοντρόλ, σε κάθε πάσα και σέντρα. Οι Ονδούρες έβγαλαν πάθος, τρεξίματα, αλλά δεν μπορούσαν με αυτά να ισορροπήσουν την απουσία ποιότητας. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην περνούσαν οι Ευρωπαίοι, που το έκαναν πανηγυρικά.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ονδούρες (Λουίς Σουάρες):
Βαγιαδάρες, Φιγκερόα, Μπερνάντες, Εσπινόσα (46' Τσάβες), Γκαρσία, Γ. Παλάσιος, Κλάρος, Μπόνιεκ (80' Ναχάρ), Μπέκελες, Μπένγκτσον, Κόστλι (40' Τ. Παλάσιος)

Ελβετία (Οτμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Τζουρού, Σαρ, Λίχασταϊνερ, Ροδρίγκες, Ινλέρ, Μπεχράμι, Σάκα (79' Λανγκ), Μεχμεντί, Σακίρι (87' Τζεμαϊλί), Ντρμιτς (73' Σεφέροβιτς)

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Φιλάκια Σακίρι σε Μέσι

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Τουλάχιστον οι Ονδούρες είχαν ποιότητα στην εξέδρα

 

Τελευταία Νέα