Βοσνία - Ιράν 3-1 (vids)

Βοσνία - Ιράν 3-1 (vids)

bet365

Αποκλεισμός με... θετικό φινάλε για τη Βοσνία που πέτυχε την πρώτη της νίκη (3-1) σε Μουντιάλ. Εμειναν στην... Αργεντινή οι Ιρανοί που αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Το Ιράν αναζητούσε νίκη... ελπίδας, αλλά κάτι τέτοιο δεν έδειξε στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Κεϊρός τα έδωσε όλα κόντρα στην Αργεντινή και στο κρίσιμο ματς με τη Βοσνία ήταν... εκτός γηπέδου! Εμεινε χωρίς νίκη σε έβδομο διαδοχικό ματς Μουντιάλ και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Στον αντίποδα, οι Βόσνιοι μπορούν να θυμούνται από την παρθενική τους εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο την καλή εμφάνιση κόντρα στην «Αλμπισελέστε», αλλά και την τριάρα στους Ιρανούς. Αξίζει να σημειωθεί, πως και οι δυο ομάδες θα έχουν νέο τεχνικό στις επόμενες υποχρεώσεις τους.

Δεν... μπορούσε την πρόκριση!
Η Βοσνία αναζητούσε την παρθενική της νίκη σε Μουντιάλ, αντίθετα με το Ιράν που είχε ελπίδες πρόκρισης. Ωστόσο, ο Κεϊρός μόνο με... επιθετικούς προσανατολισμούς δεν παρέταξε την ομάδα του, οι Βόσνιοι πήραν τον έλεγχο με το... καλημέρα και δεν άφησαν τον αντίπαλο να βρει χώρους και να απειλήσει. Η ομάδα του Σούσιτς είχε το πάνω χέρι, πίεσε, έφτανε εύκολα στην αντίπαλη εστία και στο 23' ο Τζέκο έδωσε τη λύση. Ο φορ της Σίτι έφερε τη μπάλα στο αριστερό και με σουτάρα δεν άφησε κανέ να περιθώριο αντίδρασης στον Χατζίτζι. Το Ιράν πάντως είχε... αναλαμπή και στην επόμενη φάση, ο Μασούντ είδε το σουτ να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι. Μετά το 25' Βοσνία και Ιράν... απλά έκλεισαν διακόπτες. Πολλές μάχες στο κέντρο, ακόμα περισσότερα λάθη, καμία φάση, ξύλο και φτάσαμε στο 42' να δούμε παίκτη ομάδα να απειλεί, αλλά ο Βρσάγιεβιτς που βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας δεν είχε την έμπνευση να τελειώσει τη φάση

Το τελείωσε ο Πιάνιτς
Ο Κεϊρός προσπάθησε στο β' μέρος να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, πέρασε τον Χεϊνταρί στο ματς, αλλά δεν πρόλαβε να απειλήσει. Ο Σούσιτς έκανε την ασίστ στον Πιάνιτς, ο οποίος με άψογο τελείωμα πέτυχε το 2-0 βάζοντας έτσι τέλος στα όνειρα των Ιρανών για ανατροπή. Ο Πιάνιτς στο 70' θα μπορούσε να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ, αλλά ο Τζέκο του πήρε τη μπουκιά από το στόμα χάνοντας παράλληλα μεγάλη ευκαιρία. Το Ιράν είχε αποδεχθεί τον αποκλεισμό, χαμογέλασε στο 82' όταν ο Ρεζά σκόραρε το πρώτο τέρμα στη διοργάνωση, αλλά ήρθε άμεσα η απάντηση...Στο 83' ο Σαλίχοβιτς έδωσε ωραία στον Βρσάγιεβιτς, ο οποίος διαμόρφωσε το 3-1.

MVP: Ο Πιάνιτς... άργησε και το καλύτερο του ματς στη διοργάνωση έγινε στο φινάλε της διοργάνωσης. Πέτυχε γκολ, έχασε ευκαιρίες του... έκλεψαν προσπάθειες, ενώ ήταν ο κινητήριος μοχλός της Βοσνίας στην άνετη νίκη επί του Ιράν.

POINT: Ο Τζέκο άνοιξε το σκορ στο 23' και το Ιράν έχασε τεράστια ευκαιρία στην επόμενη φάση να ισοφαρίσει. Από το σημείο εκείνο και έπειτα δεν έκανε κάτι για να απειλήσει. Οι Βόσνιοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο, πιο αποτελεσματικοί στην τελική ενέργεια και η πρώτη νίκη ήρθε εύκολα...

STAT ATTACK: Χωρίς νίκη στα 7 τελευταία ματς σε Μουντιάλ το Ιράν που επιστρέφει στη βάση του. Ωστόσο, κατάφερε να σκοράρει, το έκαναν άλλωστε όλες οι ομάδες της διοργάνωσης κάτι που είχε να συμβεί από το 1998. Παράλληλα, τα 13 από τα 15 γκολ που έχει δεχθεί το Ιράν είναι στο β' μέρος.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Το Ιράν τα έδωσε όλα με την Αργεντινή, αδικήθηκε, δεν μπόρεσε να σκοράρει και απόψε ήταν... εκτός γηπέδου. Μπορεί να ήθελε μόνο νίκη, αλλά δεν έδειξε κάτι τέτοιο, δυο φάσεις, ένα γκολ σε παιχνίδι - τελικό. Η ποιοτική Βοσνία πέτυχε την πρώτη νίκη της σε Μουντιάλ , θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, αλλά πλήρωσε αποφάσεις διαιτητή και απειρία. Στο ματς είχε το πάνω χέρι, αλλά και τους... εξαφανισμένους στα προηγούμενα ματς Τζέκο, Πιάνιτς.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Βοσνία (Σάφετ Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Βρσάγιεβιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο (84΄ Βίστσα), Σούσιτς (79’ Σαλίχοβιτς), Σούνιτς, Χάντζιτς (60’ Βράνιες).
Ιράν: Χατζίτζι, Σαφί (63’ Αλιρεζά), Χοσεϊνί, Αμίροσεϊν, Νεγκουνάμ, Μασούντ (46’ Χεϊνταρί), Αντρανίκ, Μονταζερί, Ρεζά, Ντεζάγκα (68’ Καρίμ) , Μεχράντ.

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Γκολ της... παρηγοριάς

Η PHOTO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα έδωσαν όλα με... Αργεντινή και έμειναν στον άσο!

 

Τελευταία Νέα