Νιγηρία - Αργεντινή 2-3

Νιγηρία - Αργεντινή 2-3

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε ξανά (δύο γκολ) και οδήγησε την Αργεντινή στο 3-2 κόντρα στην Νιγηρία, η οποία πέρασε ως 2η μετά την ήττα του Ιράν.

Σε ένα από τα καλύτερα ματς που έχουμε δει μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια έπαιξε χορταστικό ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να έχει βάλει πολύ περισσότερα γκολ στους Νιγηριανούς. Οι τελευταίοι παρότι δεν κατάφεραν να γίνουν η πρώτη αφρικανική ομάδα που βγάζει τον όμιλο χωρίς να δεχθεί γκολ, πανηγύρισαν την πρόκριση στους «16», αφού στο άλλο ματς του 6ου ομίλου, η Βοσνία νίκησε (3-1) το Ιράν και της έκανε δώρο. Πρώτος σκόρερ του Mundial είναι πλέον ο Λιονέλ Μέσι που πέτυχε τα δύο πρώτα τέρματα της Αλμπισελέστε, πρώτος Νιγηριανός που κάνει ντομπλέτα στην κορυφαία διοργάνωση ο Μούσα. Τραυματίστηκε στο πρώτο μέρος ο Κουν Αγουέρο και αντικαταστάθηκε από τον Λαβέτσι.

Πιο δυνατό ξεκίνημα δεν γινόταν να υπάρξει στο ματς αφού στο 3' ο Ντι Μαρία έκανε το σουτ, τη μπάλα βρήκε ο Ενιεάμα και χτύπησε δύο φορές στο δοκάρι για να φτάσει στον Μέσι ο οποίος με δυνατό τελείωμα στον ουρανό των δικτύων έγραψε το 0-1. Πριν καλά προλάβουν να κωπάσουν οι πανηγυρισμοί των Αργεντινών, μάζεψαν τη μπάλα από την εστία τους. Ο Μπαμπατούντε έφυγε στην κόντρα, έδωσε στα αριστερά στον Μούσα, ο οποίος έκανε όμορφη προσποίηση και σουτ στη γωνία του Ρομέρο, που δεν γινόταν να αντιδράσει εκεί που πήγε η μπάλα (1-1). Η συνέχεια «χτύπησε» κόκκινο από πλευράς Αλμπισελέστε, που δεν άφηνε το πόδι από το γκάζι και με σχεδόν όλους τους παίκτες σε καλή μέρα έκλεβε μπάλες και έφτιαχνε επιθέσεις.

Στο 9' ο Μέσι πέρασε υπέροχα στον Ιγουαΐν που σούταρε άουτ από κοντά και στο 30' ο Ντι Μαρία έπιασε το καλύτερα από τα αρκετά σουτ που δοκίμασε, όμως ο Ενιεάμα ήταν απίστευτα καλός -παρά τα τρία γκολ- και αντέδρασε σωστά αποκρούοντας σε κόρνερ. Στο 44' έσκασε η προειδοποιητική από τον Μέσι με φάουλ στο παραθυράκι που έβγαλε ο Ενιεάμα (44'), όμως στις καθυστερήσεις ο σταρ της Μπαρτσελόνα άφησε... όρθιο τον τερματοφύλακα της Νιγηρίας με νέα εκπληκτική εκτέλεση γράφοντας το 1-2.

Το σούπερ ξεκίνημα στο πρώτο μέρος επαναλήφθηκε και στο πρώτο λεπτό του δευτέρου, με τον Μούσα να ισοφαρίζει σε γκολ τον Μέσι μετά από ωραίο «1-2» με τον Εμενίκε και ψύχραιμο τελείωμα στο τετ α τετ με τον Ρομέρο (2-2). Ηταν η πρώτη φορά από το 2006 που σε αγώνα Mundial δύο παίκτες από αντίπαλες ομάδες πετυχαίνουν από δύο γκολ, όταν το είχαν κάνει Κλόζε και Γουάντσοπ σε αγώνα της Γερμανίας με την Κόστα Ρίκα.

Οπως όμως η Νιγηρία είχε απαντήσει αμέσως, το ίδιο έκανε και η Αργεντινή με τον Μέσι να εκτελεί το κόρνερ, τη μπάλα να περνάει από πολλά σώματα και τον Ρόχο να τη στέλνει στα δίχτυα με το γόνατο (2-3). Οι φάσεις ήταν αρκετές για τους Αργεντινούς που έμοιαζαν να έχουν πολλές δυνάμεις, ενώ οι Αφρικανοί φάνηκαν στο 62' με τον Μίκελ να είναι σε καλή θέση, όμως να μην κάνει καλό πλασέ. Μετά από 75 λεπτά αγώνα οι δύο ομάδες που είχαν δώσει τα πάντα άρχισαν να έχουν... απώλειες και η Αλμπισελέστε είχε τις τελευταίες φάσεις πριν το φινάλε. Στο 78' ο μετά από τρομερή κομπίνα σε φάουλ Ντι Μαρία και Λαβέτσι, το σουτ του δεύτερου απέκρουσε ο Ενιάμα και δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Γκαράι πέρασε λίγο έξω. Στο 85' ο Ντι Μαρία, που δεν σταμάτησε να τρέχει να βγαίνει στην κόντρα είδε τον Ενιεάμα να αποκρούει ξανά και στο 87' το σουτ του Αμπροουζ κόντραρε και πήγε στα πλαϊνά δίχτυα.

MVP: Λιονέλ Μέσι. Ο 27χρονος δείχνει ότι αυτό μπορεί να είναι το Mundial του. Πέτυχε δύο πολύ ωραία γκολ -το δεύτερο με απίστευτο φάουλ- σκοράροντας και στο τρίτο παιχνίδι της Αργεντινής στο όμιλο και φτάνοντας τα τέσσερα γκολ στη διοργάνωση. Ο σταρ της Μπαρτσελόνα δείχνει σε καλή κατάσταση στο πρώτο κομμάτι του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έχει πλέον τη δυνατότητα να γράψει ιστορία στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου, Βραζιλίας.

POINT: Το πολύ γρήγορο γκολ της Αργεντινής. Η έκρηξη του Ντι Μαρία και το τελείωμα του Μέσι μόλις στο 3' έδωσαν από το ξεκίνημα του ματς σούπερ ώθηση στην Αλμπισελέστε, η οποία παρέμεινε σε υψηλό τέμπτο και «έσκασε» τους Νιγηριανούς με φαρμακερές αντεπιθέσεις μέχρι το τέλος.

STAT ATTACK: Ο Μέσι έγινε ο πρώτος Αργεντινός μετά τον Ορέστες Ομάρ Κορμπάτα το 1958 που σκοράρει και στα 3 ματς του ομίλου σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο 27χρονος έχει πλέον 5 γκολ στην κορυφαία διοργάνωση, 3 λιγότερα από τον Μαραντόνα και 5 λιγότερα από τον πρώτο ever για την Αλμπισελέστε, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα. Στα 2 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα ήταν το πιο γρήγορο γκολ της καριέρας του μετά την επίδοση των 2 και 41 που είχε κόντρα στην Ράθινγκ Σανταντέρ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Ηταν αναμενόμενο η Αργεντινή με καλή ψυχολογία να νικήσει την Νιγηρία, όμως έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που το έκανε και το πως έπαιξε. Το σύνολο του Σαμπέγια προφανώς απελευθερωμένο από το άγχος πρόσφερε θέματα και έδειξε ότι στην καλή του μέρα μπορεί να δημιουργεί συνεχώς πανικό ακόμα και σε μία πολύ αθλητική ομάδα με σωματικά προσόντα και πολλά τρεξίματα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Νιγηρία (Στέφεν Κέσι): Ενιεάμα, Ομερούο, Γιόμπο, Αμπροουζ, Οσαβίνα, Μίκελ, Ονάζι, Μπαμπατούντε (66' Μπαμπατούντε), Μούσα, Οντεμβιγκί (80' Νουοφόρ), Εμενίκε.

Αργεντινή (Αλεχάντρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Γκαράι, Φερνάντες, Ρόχο, Μασεράνο, Γκάγο, Ντι Μαρία, Μέσι (63' Ρίκι Αλβαρες), Αγουέρο (38' Λαβέτσι), Ιγουαΐν (91' Μπίλια).

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση...

Η PHOTO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Τελευταία Νέα