Η «ακτινογραφία» της Εθνικάρας!

Η «ακτινογραφία» της Εθνικάρας!

Gazzetta team
Η «ακτινογραφία» της Εθνικάρας!

bet365

Διαβάστε την προσωπική κριτική των ποδοσφαιριστών του Φερνάντο Σάντος που έγραψαν ιστορία κόντρα στην Ακτή και έστειλαν την Ελλάδα στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου!

1.Καρνέζης: Ραντεβού με την ατυχία για τον Έλληνα πορτιέρο. Σε μία επέμβαση του, πήρε ως... σουβενίρ ένα πρόβλημα στην μέση. Προσπάθησε να σφίξει τα δόντια αλλά δεν άντεξε και στο 24' πήρε την θέση του ο Γλύκος κάτω από τα δοκάρια.

4.Μανωλάς: Ακόμη ένα πολύ μεγάλο ματς από τον νεαρό στόπερ. Έκοψε τα πάντα! Εβγαινε πρώτος πάνω στην μπάλα, έπαιξε με αυτοθυσία, ήταν καταπληκτικός! Με αυτές τις εμφανίσεις πιστοποιεί ότι αποτελεί ένα από τα πιο... καυτά ονόματα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αυτή την στιγμή. Φοβερός σε όλα του.

19.Παπασταθόπουλος: Ο κεντρικός αμυντικός της Ντόρντμουντ ήταν μαζί με τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, ένας από τους λόγους που η Ελλάδα κατάφερε αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο. Έκλεισε με σπουδαίο τρόπο τον Ντρογκμπά. Είχε μοναχά μία άτυχη στιγμή στην φάση του γκολ αλλά... χαλάλι του. Η γενική του εικόνα ήταν εξαιρετική. Ηγετική παρουσία στην ανασταλτική γραμμή.

20.Χολέμπας: Το καλύτερο, πιο μεστό, πιο γεμάτο παιχνίδι του με το εθνόσημο στο μέρος της καρδιάς. Ο αριστερός μπακ ήταν απροσπέλαστος αμυντικά, έκλεινε σωστά στον άξονα και έκοβε τις επικίνδυνες καταστάσεις. Δημιουργικά έκανε τις γνωστές του... κούρσες ενώ από το δικό του πόδι ξεκινά η φάση που ο Σαμαράς κερδίζει το πέναλτι! Μεγάλο ματς και από τον Χολέμπας που είχε και ένα δοκάρι στο 33΄, σουτάροντας με το δεξί στην αντεπίθεση.

15.Τοροσίδης: Ο δεξιός μπακ της Ρόμα ήταν από τους καλύτερος της Ελλάδας στο πρώτο μέρος. Σταθερός τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Στην επανάληψη κουράστηκε λίγο, είχε κάποια προβλήματα αλλά το πρόσημο της παρουσίας του κόντρα στους Ιβοριανούς ήταν κάτι παραπάνω από θετικό. Έτρεξε ακατάπαυστα την πλευρά του ενώ είχε και ένα δοκάρι.

8.Κονέ: Κόντρα στον Ιαπωνία άφησε τα πνευμόνια του μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Τα έδωσε όλα και το... πλήρωσε απόψε στο παιχνίδι με την Ακτή. Οι ποδοσφαιριστές είναι και εκείνοι άνθρωποι, ο οργανισμός του άσο της Μπολόνια ήταν στα... κόκκινα και μόλις στο 13' εγκατέλειψε τον αγωνιστικό χώρο με τράβηγμα.

10.Καραγκούνης: ΑΡΧΗΓΟΣ. Στα 77' που αγωνίστηκε μέχρι να αντικατασταθεί τα έδωσε όλα. Στα 37 του έμοιαζε σαν 20άρης στο κέντρο. Έκοβε, μοίραζε σωστά την μπάλα ενώ είχε και μία πολύ καλή εκτέλεση φάουλ αλλά και μία... σουτάρα που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της Ακτής. Περνάει δεύτερη νιότη στην Βραζιλία και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

2.Μανιάτης: Συγκλονιστικός. Σπουδαίες επεμβάσεις ανασταλτικά. Είχε πολλά κλεψίματα στην μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βγαίνει γρήγορα στην κόντρα. Εκανε κατάθεση ψυχής και ποιότητας στον άξονα. Τι άλλο να έκανε; Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον Μανιάτη.

16.Χριστοδουλόπουλος: Αργήσαμε να τον δούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά στην πρώτη του εμφάνιση... έβγαλε μάτια. Σπουδαία εμφάνιση στο αριστερό «φτερό», τόσο ανασταλτικά όσο πολύ περισσότερο δημιουργικά. Είχε πολύ καλά σουτ προς την αντίπαλη εστία και μια φανταστική ενέργεια στο 53' που τελικά κατέληξε άουτ. Έτρεξε πολύ με την μπάλα στα πόδια, αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα.

7.Σαμαράς: Χρωστούσε κάτι από τα δύο πρώτα παιχνίδια. Το έκανε και με το παραπάνω. Σπάει υπέροχα την μπάλα για την ασίστ στο 1-0 του Σάμαρη. Κρατούσε σωστά μπάλα με πλάτη ενώ είναι καθοριστικός για την πρόκριση στην επόμενη φάση! Παίρνει το πέναλτι και δείχνει... κρύο αίμα, στέλνοντας την μπάλα στο πλεκτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

14.Σαλπιγγίδης: Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να φανεί δημιουργικά αλλά ήταν άριστος τακτικά, μάρκαρε, έτρεξε και βοηθούσε τον Τοροσίδη. Στην επανάληψη έδειξε και το καλό του πρόσωπικο στο δημιουργικό κομμάτι. Είχε μια καλή στιγμή στο 58' και ακόμη μια... τεράστια στο 87' όταν το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Ευτυχώς δεν κόστισε και όλα καλά!

12.Γλύκος: Από το... πουθενά έκανε ντεμπούτο στο Μουντιάλ και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Σταθερός στις επεμβάσεις του, είχε μία-δύο καλές αποκρούσεις και σε καμία περίπτωση δεν φέρει ευθύνη για το γκολ των Ιβοριανών.

22.Σάμαρης: Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον νεαρό μέσο που έκανε τα πάντα απόψε στην Φορταλέζα! Ο παίκτης του Ολυμπιακού κλέβει ιδανικά την μπάλα και τελειώνει εξαιρετικά την φάση στο γκολ που βάζει μπροστά την Εθνική στο σκορ. Από κει και πέρα κάλυψε χώρους στο κέντρο, είχε αρκετά κλεψίματα και αποτέλεσε σημαντικό «εργαλείο» για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

17. Γκέκας: Μπήκε στα τελευταία λεπτά στην κορυφή της επίθεσης. Άνοιξε διαδρόμους, ήταν δραστήριος και βοήθησε και αυτός με τον τρόπο του για να έρθει αυτή η τεράστια νίκη για την Ελλάδα.

 

Τελευταία Νέα