Μπαρμπούδης: «Ήρθε η ώρα της επιστροφής»

Μπαρμπούδης: «Ήρθε η ώρα της επιστροφής»

bet365

Έτοιμος να επιστρέψει στην Ελλάδα είναι ο Νίκος Μπαρμπούδης, μετά από μία πετυχημένη παρουσία στο Κυπριακό πρωτάθλημα.

Επιστροφή στην... βάση του ετοιμάζει ο Νίκος Μπαρμπούδης, που μετά από μία τριετία στην Κύπρο, έχει βάλει στόχο να παίξει στο Ελληνικό πρωτάθλημα από την νέα σεζόν. Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ, μίλησε στο gazzetta.gr για την εμπειρία του από την Μεγαλόνησο, το χατ τρικ που σημείωσε στον τελευταίο του αγώνα με την φανέλα του Εθνικού, ενώ από την κουβέντα δε θα μπορούσε να λείψει η Ένωση, αλλά και η Εθνική που παίζει σήμερα τα... ρέστα της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ.

Μετράς τρεις χρονιές στην Κύπρο. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την Μεγαλόνησο, έμεινες ικανοποιημένος από την επιλογή σου να... ξενιτευτείς;

Φυσικά και έμεινα ικανοποιημένος! Είναι σημαντικό για εμένα που είχα γεμάτες χρονιές, με βοήθησε πάρα πολύ. Πολλοί στην Ελλάδα νομίζουν πως στην Κύπρο δεν είναι καλό το επίπεδο, αλλά έχουν λάθος. Ίσως είναι και καλύτερο, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Θυμάμαι έμεινα ελεύθερος από τον Πανθρακικό πολύ αργά, τελείωνε η μεταγραφική περίοδος και ήταν δύσκολο να βρω ομάδα. Έτσι, πήρα την απόφαση να πάω στην 3η κατηγορία, στην ΕΝΑΔ, προκειμένου να παίξω και να μην μείνω πίσω.

Εκεί πήγα πολύ καλά, με αποτέλεσμα να έχω προτάσεις από πολύ νωρίς. Παρόλα αυτά, προτίμησα να τιμήσω το συμβόλαιό μου και έτσι έμεινα μέχρι το τέλος της σεζόν. Ακολούθησε η Αγία Νάπα, μία ομάδα με εξαιρετικό κλίμα, που με αγκάλιασε και παρά τον υποβιβασμό, έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Αν και ήμουν μόνος μου, ουσιαστικά, σε ένα ξένο μέρος, η ομάδα ήταν δίπλα μου και αυτό έπαιξε τον ρόλο του.

Και μετά ακολούθησε και ο Εθνικός Άχνας, όπου, αν και αμυντικός, κατάφερες να πετύχεις και ένα χατ τρικ!

Ναι, μετά έπαιξα και στον Εθνικό. Είναι μία προσφυγική ομάδα, όπως και η ΑΕΚ, και νομίζω ήταν η ιδανική επιλογή για εμένα. Καταφέραμε να κάνουμε μία καλή σεζόν, είμαι πολύ ικανοποιημένος και από την προσωπική μου επίδοση. Ειδικά τα τρία γκολ στο τελευταίο ματς, ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ήταν ένα παιχνίδι με εύκολο αντίπαλο, εμένα γενικά μου αρέσει να ανεβαίνω ψηλά, είμαι επιθετικό μπακ και ήρθε. Νομίζω ήταν ιδανικό κλείσιμο για την σεζόν και την παρουσία μου στην ομάδα.

Το έχεις πάρει απόφαση, λοιπόν, να αποχωρήσεις από τον Εθνικό;

Κάπως έτσι. Η ομάδα έχει αποφασίσει να αλλάξει την οικονομική της πολιτική και να ρίξει ακόμα πιο πολύ τα συμβόλαια, οπότε ανήκω στις... περικοπές. Νομίζω πως ήρθε η ώρα για την επιστροφή μου στην Ελλάδα, άλλωστε, γιατί με κούρασε λίγο το έξω. Θέλω να βρεθώ και πάλι κοντά στους δικούς μου ανθρώπους. Βέβαια, αν προκύψει κάτι καλό από το εξωτερικό, θα μπει στην... ζυγαριά! Αλλά η Ελλάδα έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Η ΑΕΚ, από την οποία έχεις περάσει στο παρελθόν, είναι σε μία μεταβατική περίοδο. Πως βλέπεις τα πράγματα; Τι έφταιξε και τι αλλάζει;

Δεν έχει νόημα να συζητάμε το πριν. Το σημαντικό είναι πως επέστρεψε στην ομάδα ένας άνθρωπος που την αγαπάει. Που μπορεί και θα την φέρει ξανά στην κορυφή. Η ομάδα δε πρέπει να σταθεί στα λάθη της, απλά να μάθει από αυτά και να μην τα επαναλάβει. Είμαι αισιόδοξος πως θα πάνε όλα καλά, ο Μελισσανίδης είναι εγγύηση.

Την Εθνική πως την βλέπεις, μπορεί να τα καταφέρει κόντρα στην Ακτή και να πάρει την πρόκριση;

Πιστεύω πολύ στις δυνατότητές μας. Έχω περάσει από τις μικρές Εθνικές και έχω καταλάβει κάτι πολύ σημαντικό. Είμαστε ικανοί για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο. Δυστυχώς, μπορεί να φάμε τον εαυτό μας, καμία φορά. Ελπίζω, όμως, πως θα καταφέρουμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να πάρουμε την νίκη και την πρόκριση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα