Καμερούν - Βραζιλία 1-4 (vid)

Καμερούν - Βραζιλία 1-4 (vid)

bet365

Ο Νεϊμάρ έβαλε άλλα δύο γκολ, προσπέρασε Ριβάλντο-Ροναλντίνιο και οδήγησε την Βραζιλία στο 4-1 επί του Καμερούν και την 1η θέση του ομίλου.

Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει το Καμερούν από την ώρα που προσγειώθηκε στη Βραζιλία η αποστολή του, φάνηκε και στους αγώνες. Εφαγε τρία, αν και μέτρησε μόνο το ένα, από το Μεξικό, τέσσερα από την Κροατία και ήταν ο κατάλληλος αντίπαλος για να ξεμπουκώσει η Βραζιλία. Αν δεν είχε τον Νεϊμάρ, δεν θα το κατάφερνε ούτε αυτό η ομάδα του Λουίζ Φελίπε Σκολάρι, που για ακόμη μία φορά δεν ήταν πειστική. Αντιθέτως, πείθει όλο και περισσότερους ο άσος της Μπαρτσελόνα καθώς έβαλε άλλα δύο γκολ, έφτασε τα 35 με την εθνική ομάδα της χώρας του στα 22 του χρόνια, ανέβηκε στην 6η θέση προσπερνώντας Ριβάλντο-Ροναλντίνιο και κυνηγάει πλέον τον 5ο Μπεμπέτο (39).

Από τον Νεϊμάρ ξεκίνησε και η πρώτη καλή φάση της Βραζιλίας στο ματς, στο 3', αλλά ο Λουίζ Γκουστάβο δεν κατάφερε από κοντά να σκοράρει. Η Σελεσάο είχε την μπάλα και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν είχε τον τρόπο για να γίνει απειλητική, μέχρι που ήρθε το πλασέ του Νεϊμάρ στο 17, μετά το γύρισμα του Λουίς Γκουστάβο από αριστερά, για το 0-1. Αυτό το γκολ, πάντως, μάλλον έκανε περισσότερο καλό στο Καμερούν, που βγήκε μπροστά και κατάφερε να προβληματίσει την άμυνα των Βραζιλιάνων. Οι Αφρικανοί έφταναν εύκολα ως την περιοχή του Ζούλιο Σέζαρ αλλά εκεί τα χαλούσαν όλα, μέχρι που ήρθε το δίλεπτο του Μάτιπ: Δοκάρι στο 25' με κεφαλιά μετά από κόρνερ, πλασέ από κοντά για το 1-1 στο 26' μετά το γύρισμα του Νιόμ!

Η ισοφάριση άγχωσε την ομάδα του Σκολάρι που είχε προβλήματα στην ανάπτυξη και δεν είχε και επιθετικό αφού ο... μυστακοφόρος Φρεντ δεν μπορούσε όχι να απειλήσει αλλά έστω να προβληματίσει τους αμυντικούς του Καμερούν. Ο Νεϊμάρ, πάντως, τέτοιο πρόβλημα δεν είχε και στο 35' έκανε ωραία κίνηση και πλασέ από το ύψος της περιοχής για να ξαναδώσει το προβάδισμα στην ομάδα του (1-2).

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Σκολάρι πέρασε τον Φερναντίνιο αντί του Παουλίνιο και στο 49' το γύρισμα του Νταβίντ Λουίζ έβγαλε τον Φρεντ, που μάλλον ήταν εκτεθειμένος, φάτσα με την κενή εστία για το 1-3, με τον επιθετικό της Φλουμινένσε να σκοράρει και να αποδεικνύει έτσι πόσο εύκολο ήταν αυτό το ματς για τους γηπεδούχους. Οι Βραζιλιάνοι προσπάθησαν να προσφέρουν θέαμα αλλά ακόμη κι αν έκαναν κάποιους καλούς συνδυασμούς αυτοί μάλλον ήταν ανούσιοι αφού δεν έφεραν κάποια ευκαιρία, με τον Σκολάρι τελικά να αποσύρει στο 71' τον Νεϊμάρ, που είχε δεχθεί και ένα χτύπημα λίγο πριν.

Το μόνο ενδιαφέρον από εκεί και πέρα ήταν το ποιος θα πάρει την 1η θέση του ομίλου αφού το Μεξικό έριχνε 3άρα στην Κροατία αλλά ο Φερναντίνιο στο 84', με το μυτάκι, το έλυσε κι αυτό το θέμα διαμορφώνοντας το τελικό 1-4 για την Βραζιλία.

MVP: Εκανε το 0-1 στο 17', έκανε και το 1-2 στο 35' την ώρα που οι συμπαίκτες του έδειχναν αγχωμένοι μετά την ισοφάριση του Καμερούν και γενικά ήταν μάλλον ο μόνος που μπορούσε να κάνει φάση από το πουθενά. Ακόμη μία καλή εμφάνιση από τον Νεϊμάρ, ο οποίος είναι κανονικά και με το νόμο ο ηγέτης αυτής της Βραζιλίας. Αν αυτό είναι αρκετό για την Σελεσάο θα το μάθουμε στα νοκ-άουτ αλλά μέχρι τώρα όλα πάνε καλά για τον 22χρονο.

POINT: Μπορεί η Βραζιλία να πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη (1-2) αλλά με την εικόνα της στο πρώτο μέρος δεν έπειθε ότι δεν θα πάθει και καμιά πλάκα... Αυτός ο κίνδυνος, τελικά, για τον Σκολάρι και τους παίκτες του, έφυγε στο 49' με το 1-3 από τον Φρεντ. Πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ μετά από 8 χρόνια (ο πρώτος Βραζιλιάνος που χρειάστηκε τόσα για να ξανασκοράρει σε παγκόσμιο κύπελλο) εξασφάλισε τη νίκη της Βραζιλίας και από εκεί και πέρα το μόνο θέμα στο ματς ήταν αν οι γηπεδούχοι θα έβαζαν κι άλλα.

STAT ATTACK: Ο Νεϊμάρ έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής στα τελευταία δέκα Μουντιάλ που πετυχαίνει από δύο γκολ σε δύο αγώνες του ομίλου. Οι άλλοι δύο είναι ο Περουβιανός Τεόφιλο Κουμπίγιας και ο Μίροσλαβ Κλόζε.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Οτι θα νικούσε η Βραζιλία το ήξερε όλος ο πλανήτης. Αυτό που δεν ήξερε ήταν ο τρόπος με τον οποίο θα το έκανε. Τελικά, ήταν ο γνωστός. Γκολ ο Νεϊμάρ και όλα καλά. Μετά τα δύο γκολ της πρεμιέρας για τη νίκη επί της Κροατίας, ο άσος της Μπαρτσελόνα έδωσε και δεύτερο τρίποντο και παράλληλα την 1η θέση του ομίλου, που σημαίνει ότι η Σελεσάο θα αντιμετωπίσει στους «16» την Χιλή. Η προϊστορία λέει ότι η Βραζιλία έχει 3x3 σε Μουντιάλ αλλά αν ο Σκολάρι δεν καταφέρει με κάποιο τρόπο να βελτιώσει την εικόνα της, το 4x4 μόνο εύκολο δεν θα είναι...

Οσο για το Καμερούν, απέφυγε το να ολοκληρώσει για πρώτη φορά την παρουσία του σε ένα Μουντιάλ χωρίς γκολ και η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο 45λεπτο είχε αρκετά καλή εικόνα, για τα δεδομένα του πάντα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Καμερούν (Βόλκερ Φίνκε): Ιτάνζ, Ν' Κουλού, Ν' Γκουέμο, Μουκάντζο (58' Σαλί), Αμπουμπακάρ (72' Γουεμπό), Μπεντίμο, Τσούπο-Μότινγκ (81' Μακούν), Μ' Μπιά, Ενόχ, Ματίπ, Νιόμ.

Βραζιλία (Λουίζ Φελίπε Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Αλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρτσέλο, Χουλκ (63' Ραμίρες), Παουλίνιο (46' Φερναντίνιο), Φρεντ, Νεϊμάρ (71' Γουίλιαν), Οσκαρ, Λουίς Γκουστάβο.

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Ο Νεϊμάρ και οι άλλοι...

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Κι όμως, σκόραρε έτσι!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα