Ολλανδία – Χιλή 2-0

Ολλανδία – Χιλή 2-0

bet365

Η Ολλανδία καθάρισε 2-0 το ντέρμπι κορυφής του Β' ομίλου με τη Χιλή και την έστειλε πάνω στη Βραζιλία στη φάση των «16».

Δεν είχε καν προλάβει να εμπεδώσει τις οδηγίες του προπονητή του. Μόλις είχε πατήσει το χορτάρι (76'), όταν η Ολλανδία κέρδισε κόρνερ μετά από ωραία ενέργεια του Ντεπάι. Ο Λιρόι Φερ βρέθηκε κάπως, κάπου στην πορεία της σέντρας του Γιάνμαατ, στα 91 δευτερόλεπτα από την είσοδο του στο γήπεδο και με εξαιρετική κεφαλιά έγινε ο πιο γρήγορος σκόρερ μετά από αλλαγή στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κάπως έτσι λοιπόν άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση των Οράνιε στο ντέρμπι κορυφής του Β' ομίλου κόντρα στη Χιλή. Τούτο στο φινάλε έληξε με 2-0 και τις Τουλίπες να πετυχαίνουν το μεγάλο στόχο τους: να αποφύγουν τη Βραζιλία στη φάση των «16».

Πάνω στη Σελεσάο επομένως, κατά πάσα βεβαιότητα, θα πέσουν οι ηττημένοι του απογεύματος στην «Αρένα Σάο Πάουλο» Οι Χιλιανοί έχουν ραντεβού με τους διοργανωτές και αυτό συνέβη, επειδή όσο καλά και εάν έπαιξαν σε αυτό το παιχνίδι, δεν μπορούσαν να κάνουν τελική προσπάθεια, πόσο μάλλον να σκοράρουν. Ο Λουίς φαν Χάαλ κλείδωσε και αυτόν τον αντίπαλο και ουσιαστικά δεν δέχτηκε καθαρή φάση. Οι Οράνιε έχοντας μπροστά μόνο δύο εξτρέμ (Ρόμπεν, Λενς), έπαιξαν αμυντικά και θέλησαν να απειλήσουν στην κόντρα.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα που είχε πολύ κλωτσιά και μονομαχία, αλλά ελάχιστες καλές επιθέσεις, ήρθε με το τρομερό σόλο του Ρόμπεν (40'), ο οποίος πέρασε τρεις αντιπάλους σε κούρσα 20 μέτρων και πλάσαρε ξυστά από το αριστερό δοκάρι. Η απάντηση της Χιλής ήταν μία επικίνδυνη πίσω κεφαλιά του Γκουτιέρες που όμως είχε υπό έλεγχο ο Σίλεσεν. Στην επανάληψη οι Χιλιανοί όφειλαν να ρισκάρουν, καθώς η ισοπαλία ευνοούσε τους αντιπάλους τους. Το ρίσκο όμως δεν βγήκε. Στο 66' ήρθε η προειδοποίηση από ακόμα μία εκπληκτική κούρσα του Ρόμπεν, με τον Μπράβο να αποκρούει το σουτ του.

Στο 76' ο Ντεπάι κέρδισε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Γιάνμαατ και ο Φερ άνοιξε το σκορ. Στο 81' παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ ο Ντε Γιονγκ και στο 92' σε απίθανη αντεπίθεση του ο Ρόμπεν πέρασε παράλληλα τη μπάλα πάρε βάλε στον Ντεπάι που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0 και να αφήσει την ομάδα του να απολαύσει το Κροατία-Μεξικό, ώστε να μάθει το δικό της αντίπαλο. Οι Οράνιε μόλις είχαν ολοκληρώσει το γκρουπ τους με τρεις νίκες, παραμένοντας χωρίς ήττα σε αγώνα ομίλου από το 1994!

MVP: Ο Αριεν Ρόμπεν και πάλι έκανε μαγικά πράγματα. Δεν ήταν μόνο η ασίστ του στο δεύτερο γκολ και γενικότερα οι τρομερές κούρσες του, αλλά το ότι τον έβλεπες να σκυλιάζει στα μαρκαρίσματα. Πάλευε, έπαιζε ξύλο και έκανε πράγματα που δεν έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν. Ακούραστος οδηγεί την Ολλανδία και φαίνεται ξεκάθαρα πως το έχει πάρει πάνω του.

POINT: Μία ποδοσφαιρική θεωρία συνωμοσίας για το ματς θέλει τους Χιλιανούς να μην μαρκάρουν τον Σνάιντερ στις στημένες φάσεις, μιας και τις εκτελούσε εκείνος. Οταν όμως βγήκε και στην θέση του πέρασε ο Φερ, μπερδεύτηκαν και δεν πρόλαβαν να φτιάξουν τα μαρκαρίσματα τους, με συνέπεια εκείνος να κάνει ολομόναχος την κεφαλιά.

STAT ATTACK: Ο Λιρόι Φερ μπήκε ως αλλαγή και σκόραρε στα 91 δευτερόλεπτα. Ποτέ κανείς στην ιστορία των Μουντιάλ δεν έχει κάνει πιο γρήγορα κάτι αντίστοιχο.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Ηταν ένα πολύ δυνατό και αμφίρροπο ματς που κρίθηκε στην τακτική και στο ότι η Ολλανδία βολευόταν και με ισοπαλία. Στα μέσα του Β' μέρους η Χιλή ήταν υποχρεωμένη να ρισκάρει. Ηταν η στιγμή που περίμενε πως και πως ο Λουίς φαν Χάαλ. Το ήξερε ότι εάν είχε κρατήσει μέχρι τότε το μηδέν, θα χτυπούσε αλύπητα στην κόντρα. Με το που άλλαξε σε 4-3-3 το σύστημα του ο Χόρχε Σαμπάολι ήρθε και το 1-0 και όλα πήραν το δρόμο τους.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ολλανδία (Λουίς φαν Χάαλ)
: Σίλεσεν, Φλάαρ, Ντε Βρίι, Γιάνμαατ, Μπλιντ, Βινιάλντουμ, Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ (76' Φερ), Ρόμπεν, Λενς (69' Ντεπάι), Κάουτ (89' Κονγολό)

Χιλή (Χόρχε Σαμπάολι): Μπράβο, Μεδέλ, Ντίας, Χάρα, Σίλβα (70' Βαλδίβια), Μένα, Ισλα, Αράνγκις, Γκουτιέρες (46' Μπουσεζούρ), Αλέξις Σάντσες, Βάργας (81' Πινίγια)

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Ολλανδία μαγεία 3x3

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Σε αυτή την Ολλανδία ακόμα και τα μπουκάλια είναι... Ιπτάμενα

 

Τελευταία Νέα