Νιγηρία - Βοσνία 1-0

Νιγηρία - Βοσνία 1-0

bet365

Το κανονικό γκολ του Τζέκο δεν μέτρησε για την Βοσνία (21') και η Νιγηρία με γκολ του Οντεμβιγκί (29') νίκησε 1-0 και βρίσκεται κοντά στους «16».

Τεράστια νίκη σε βάρος της Βοσνίας πήρε η Νιγηρία που κράτησε για δεύτερο ματς στο Mundial ανέπαφη την εστία της και με 1-0 έχει πολύ καλές πιθανότητες να περάσει στις καλύτερες «16» ομάδες της διοργάνωσης, κάτι που θα συμβεί σίγουρα αν το Ιράν δεν νικήσει την ομάδα του Σούσιτς την τελευταία αγωνιστική του ομίλου. Η Βοσνία ήθελε ένα γκολ για πάρει ισοπαλία και να έχει αυτή την τύχη της στα χέρια της, όμως το ακυρωμένο γκολ του Τζέκο και το δοκάρι του στο 91' την άφησαν με δύο ήττες και αποκλεισμό από τον όμιλο στην πρώτη της παρουσία σε Mundial.

Καλύτερα μπήκε η Νιγηρία στο πρώτο μέρος και με πίεση ψηλά κατάφερε να αναγκάσει τους Βόσνιους σε πολλά λάθη στο κέντρο αλλά την άμυνά της. Στο 9' το φάουλ του Οντεμβιγκί πέρασε μόλις άουτ, όπως και το σουτ του Μίκελ δύο λεπτά αργότερα. Η ομάδα του Σούσιτς προσπάθησε να ξυπνήσει μετά το 15' και στο 21' είδε να συμβαίνει μία μεγάλη αδικία σε βάρος της. Ο Μισίμοβιτς έβγαλε τον Τζέκο τετ α τετ με τον Ενιάμα, εκείνος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ του άσου της Σίτι δεν μέτρησε ποτέ, αφού ο βοηθός κακώς υπέδειξε οφσάιντ.

Στο 24' ο Τζέκο θα μπορούσε να έχει βάλει ένα γκολ που θα μετρούσε, όμως ο Ενιάμα τον νίκησε σε ένας εναντίον ενός. Στο 29' οι Αφρικανοί άνοιξαν το σκορ σε μία φάση στην οποία οι Βόσνιοι διαμαρτυρήθκαν έντονα. Ο Εμενίκε νίκησε στην μονομαχία τον Σπάχιτς από δεξιά και σέρβιρε στον Οντεμβιγκί που πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Μπέγκοβιτς (1-0). Παρά τα παράπονα, για φάουλ οι Βόσνιοι, δεν υπήρχε τίποτα αντικανονικό. Στο 39' οι Νιγηρία θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως ο Μπέγκοβιτς είπε «όχι» στον Μούσα, ενώ το πρώτο μέρος έκλεισε με τον Τζέκο να έχει δύο σουτ άουτ στο τελευταίο λεπτό.

Στο πρώτο κομμάτι της επανάληψης η Βοσνία είχε την κατοχή χωρίς να κάνει κάτι ουσιαστικό και η πρώτη φάση ήταν για την Νιγηρία, όμως ο Μπέγκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Μπαμπατούντε. Ο Σούσιτς δεν άφησε να περάσει πολλή ώρα και στο 57' πέρασε τον Ιμπίσεβιτς δεύτερο πύργο δίπλα στον Τζέκο, όμως τα γεμίσματα δεν έφερναν αποτέλεσμα. Αντίθετα, αυτό που συνέβαινε ήταν οι Αφρκανοί να βρίσκουν χώρους να δείχνουν ότι είναι πιθανό να κάνουν τη ζημιά.

Στο 61' είχαν διπλή ευκαιρία, με τον Μπέγκοβιτς να αποκρούει τη σουτάρα του Ονάζι και στη συνέχεια να σταματά τον Εμενίκε. Η Νιγηρία κράτησε πολύ εύκολα ακίνδυνους τους άνευρους Βόσνιους που μέχρι το τέλος απείλησαν με την κεφαλιά του Ιμπισεβιτς στο 74' και στο 91' με τον Τζέκο να στέκεται πολύ άτυχος καθώς το αριστερό σουτ του μέσα από την περιοχή απέκρουσε με τα πόδια ο Ενιάμα και η μπάλα πήγε στο δοκάρι.

MVP: Σε ένα ματς τέτοιας σημασίας ο παίκτης που βάζει το γκολ που αξίζει χρυσάφι είναι σχεδόν πάντα ο πολυτιμότερος και αυτό συνέβη με τον Οντεμβιγκί που έγραψε το 1-0. Ο άσος της Στόουκ εκτός από το τέρμα που σημείωσε ήταν καλύτερος επιθετικά στο πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη δούλεψε περισσότερο αμυντικά και τακτικά. Ο έμπειρος επιθετικός έγινε ο πρώτος που παίζει σε αγγλική ομάδα και σκοράρει σε Παγκόσμιο Κύπελλο σε βάρος συμπαίκτη του (Μπέγκοβιτς, Στόουκ).

POINT: Η φάση του 21'. Ο Μισίμοβιτς είδε τον Τζέκο του πέταξε τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή, ο επιθετικός της Σίτι νίκησε τον Ενιάμα στο τετ α τετ, όμως ο βοηθός σήκωσε λανθασμένα το σημαιάκι. Ενα κανονικό γκολ ακυρώθηκε για την Βοσνία που μερικά λεπτά αργότερα είδε την Νιγηρία να ανοίγει το σκορ. Αν το είχε κάνει η ομάδα του Σούσιτς, θα ήταν ένα εντελώς διαφορετικό ματς.

STAT ATTACK: Με το γκολ του Οντεμβιγκί, η Νιγηριά έφτασε τα 17 γκολ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και έγινε η πρώτη αφρικανική στη λίστα αφήνοντας πίσω το Καμερούν.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Βοσνία ήταν σίγουρα πολύ… άτυχη στην πρώτη της παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Υπέστη στο πρώτο ματς ήττα από την Αργεντινή πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ όλων των εποχών σε Mundial (3') και στο δεύτερο ενώ πέτυχε κανονικό τέρμα, το είδε να ακυρώνεται από τραγική απόφαση του βοηθού, ο οποίος έπαιξε σούπερ καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Ατυχία και στο 93' με τη φάση του Τζέκο, με την ομάδα του Σούσιτς όμως να έχει πολλά νεκρά διαστήματα και αρκετά λάθη κυρίως στην άμυνα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Νιγηρία (Στέφεν Κέσι): Ενιεάμα, Γιόμπο, Οσανίβα, Αμπροουζ, Ομερούο, Μίκελ, Ονάζι, Μπαμπατούντε (75' Ουζοένι), Μούσα (65' Αμεόμπι), Οντεμβιγκί, Εμενίκε.

Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Σάφετ Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Μούτζα, Μεντούνγιανιν (64' Σούσιτς), Σούνγιτς, Σπάχιτς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Λούλιτς (58' Σαλίχοβιτς), Χαΐροβιτς (57' Ιμπίσεβιτς), Μισίμοβιτς, Τζέκο.

Ο… ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Don' cry for me... Herzegovina

Η PHOTO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή...

 

Τελευταία Νέα