Αργεντινή - Ιράν 1-0 (vids)

Αργεντινή - Ιράν 1-0 (vids)

bet365

Με τον Μαραντόνα στην εξέδρα, η αξιολύπητη Αργεντινή, λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις με το… μαγικό του Μέσι και κέρδισε 1-0 το ηρωικό Ιράν!

Το Ιράν κέρδισε τις εντυπώσεις, ο Μέσι όμως λύτρωσε την Αργεντινή. Μια φάση χρειάστηκε ο ηγέτης της Αλμπισελέστε για να κάνει τη διαφορά, έφερε τη μπάλα στο αριστερό, βρήκε χώρο και με απίστευτο πλασέ έστειλε την... προβληματική Αργεντινή στην επόμενη φάση! Η γκολάρα του δίνει τον τίτλο του MVP, αλλά μέχρι το 91' οι Αργεντίνοι... υπέφεραν, ήταν εκτός κλίματος, δημιουργικά ανύπαρκτοι και κορυφαίος τους ο Ρομέρο, ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις έσωσε την ομάδα του.

Εκτός... γηπέδου!

Η Αργεντινή όπως άλλωστε ήταν φυσιολογικό μπήκε επιθετικά στο ματς, άρχισε την πίεση με το καλημέρα απέναντι στους Ιρανούς που βρίσκονται πίσω από την σέντρα. Τα λάθη των φιλοξενούμενων πολλά, αλλά η Αργεντινή χωρίς πλάνο, κίνηση και φαντασία δεν είχε καμία... τύχη. Η μαγική μπαλιά του Γκάγκο στον Ιγουαΐν και το χαμένο πλασέ του τελευταίου ήταν η μοναδική οργανωμένη φάση του α' μέρους. Η Αλμπισελέστε αδυνατούσε να διασπάσει την εξαιρετική άμυνα του Ιράν και μόνο από στημένα απειλούσε τον αντίπαλο. Τι και αν η κατοχή στο α' μέρος έφτασε το 76%-24%, η Αργεντινή δεν είχε τον τρόπο να φτάσει στο γκολ. Δυο κεφαλιές των Γκαράι, Ρόχο και... τέλος, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να παρακολουθεί απογοητευμένος από τις εξέδρες. Οι Ιρανοί βγήκαν από την περιοχή τους ελάχιστες φορές, αλλά στο 42' ο Χοσεϊνί έχασε καλή ευκαιρία να σκοράρει.

Τις εντυπώσεις το Ιράν!

Η Αργεντινή είχε μπροστά της 45 λεπτά να βελτιώσει την... άθλια εικόνα του α' μέρους, ωστόσο το Ιράν ήταν αυτό που κέρδισε τις εντυπώσεις. Η ομάδα του Κεϊρός άψογα στημένη, πήρε θάρρος από την... ανυπαρξία της αντιπάλου, δεν δέχθηκε γκολ στο καλό σουτ του Ζαμπαλέτα στο 50' και άρχισε να απειλεί. Στο 52' το Ιράν είχε την πρώτη οργανωμένη επίθεση και κατάφερε να βγάλει ευκαιρία. Η σέντρα από τα δεξιά, αλλά την κεφαλιά του Ρεζά έδιωξε εντυπωσιακά ο Ρομέρο. Η Αργεντινή ανήμπορη να αντιδράσει, με τους Ιρανούς να ζητούν και πέναλτι σε πτώση του Ντεζάγκα. Ο Μέσι δεν έβρισκε χώρους, ήταν καλά κλεισμένος και την μοναδική φορά που απεγκλωβίστηκε απείλησε, αλλά το σουτ κατέληξε άουτ. Οι Ιρανοί χωρίς πίεση, έβρισκαν χώρου και στο 67' είχαν την μεγαλύτερη φάση του ματς, αλλά την κεφαλιά του Ντεζάγκα έδιωξε εντυπωσιακά ο Ρομέρο. Η Αργεντινή υπέφερε και μόνο ο γκολκίπερ της έδειχνε να διασώζεται από το ναυάγιο... Στο 86' πήρε τον τίτλο του MVP πριν του τον... αρπάξει ο Μέσι, αφού εξουδετέρωσε το πλασέ του Ρεζά!

Μόνο ο Μέσι!

Μια φάση ήταν όμως αρκετή για να δείξει ο Μέσι την τεράστια κλάση του. Στο 91' πήρε τη μπάλα από τα πλάγια, την έφερε στο αριστερό και με ιδανικό τελείωμα... έσωσε την εικόνα της Αργεντινής, δίνοντας παράλληλα την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση.

MVP: Ο Ρομέρο έσωσε την Αργεντινή σε τρεις περιπτώσεις, αλλά ο Μέσι ήταν αυτός που... έσωσε την εικόνα της ομάδας. Γκολ στο 91', γλίτωσε το κάζο και παράλληλα κερδίζει την 1η θέση! Δεν πήρε πολλές προσπάθειες, μόλις... έξι και κανένα σουτ εντός περιοχής, αλλά η κλάση του έφερε την γκολάρα στις καθυστερήσεις.

POINT: Κόντρα στη Βοσνία έφταιγαν οι επιλογές του Σαμπέγια και το άγχος. Με το Ιράν άλλαξε το σύστημα, αλλά η εμφάνιση ήταν ακόμα χειρότερη. Κόντρα στην πιο... αδύναμη ομάδα του ομίλου η Αργεντινή τα βρήκε σκούρα και αν δεν είχε τον Ρομέρο πιθανότατα να είχε υποστεί το... κάζο του αιώνα. Το... πλούσιο ρόστερ δεν μπόρεσε να δείξει κάτι εντυπωσιακό, με την ομάδα του Κεϊρός να είναι άψογα στημένη και να δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ο Αργεντίνος γκολκίπερ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η Αλμπισελέστε στο ματς...

STAT ATTACK: Χωρίς σουτ εντός περιοχής, αλλά με τη γκολάρα λύτρωσε την ομάδα του. Ο Μέσι έφτασε τα 40 γκολ, με τον Μπατιστούτα να έχει 56. Παράλληλα, το γκολ του Μέσι στο 91' ήταν το δεύτερο πιο... καθυστερημένο σε Μουντιάλ, πρώτο είναι αυτό του Μπατιστούτα με την Ελλάδα (92').

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αργεντινή(Αλεχάνδρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο, Ντι Μαρία (90’+3’ Μπίλια), Ιγκουαΐν (77’ Παλάσιο), Μέσι, Μασκεράνο, Ρόχο, Φ. Φερνάντες, Αγουέρο (77’ Λαβέτσι)
Ιράν (Κάρλος Κεϊρός): Χατζίτζι, Σαφί (88’ Ρ. Χατζίτζι), Χοσεϊνί, Αμιρχοσεΐν, Νεκουνάμ, Μασούντ (76’ Χεϊνταρί), Αντρανίκ, Μονταζέρι, Ραζά, Ντεζάγκα (85’ Αλιρεζά), Μέχρνταντ

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Ο Μέσι εκτελεί, ο Χατζίτζι εκτινάσσεται, αλλά δεν μπορεί να δώσει στο Ιράν το... μεγαλύτερο αποτέλεσμα στην ποδοσφαιρική του ιστορία.

 

Τελευταία Νέα