Ελβετία - Γαλλία 2-5

Ελβετία - Γαλλία 2-5

bet365

Εντυπωσιακός Μπενζεμά και σούπερ Γαλλία, που διέλυσε με 5-2 την Ελβετία και μόνο με... θαύμα θα χάσει την 1η θέση του 5ου ομίλου.

Ασταμάτητοι οι Τρικολόρ, διέλυσαν με 5-2 την Ελβετία και πολύ δύσκολα θα χάσουν την 1η θέση του ομίλου. Ο Ντεσάν μπορεί να έκανε εκπλήξεις στην 11άδα, όμως δικαιώθηκε απόλυτα, καθώς Ζιρού και Σισοκό, που ήταν οι μοναδικές αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς, σκόραραν. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπενζεμά με ένα γκολ και δύο ασίστ, παίζοντας στα αριστερά της επίθεσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Ελβετούς να πιέζουν πολύ ψηλά και να δυσκολεύουν τους παίκτες του Ντεσάν. Όλα αυτά μέχρι το πρώτο γκολ, που ήρθε νωρίς. Στο 17' μετά από κόρνερ του Βαλμπουένα ο Ζιρού με άπιαστη κεφαλιά πέτυχε το 100ό γκολ της Γαλλίας σε Μουντιάλ και έδωσε το προβάδισμα στους τρικολόρ στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς! Δεν πέρασαν παρά λίγα δευτερόλεπτα, πριν ο Μαουιντί κάνει και το 2-0! Ο Μπεχράμι έκανε το λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Μπενζεμά έκλεψε και έδωσε την ασίστ, με τον μέσο της Παρί να πλασάρει και τον Μπενάλιο να φέρει ευθύνη για το γκολ.

Κάπου εκεί όλα είχαν τελειώσει. Με την ψυχολογία στα ύψη οι Γάλλοι έδωσαν χώρο και έβγαιναν εκπληκτικά στην αντεπίθεση. Μπενζεμά (25'), Ζιρού (29') και Μεχμέντι (30') έχασαν καλές ευκαιρίες (ο Ελβετός την σημαντικότερη), ενώ ο Σάκα σκόραρε στο 27', όμως το γκολ του ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, το τέμπο γρήγορο και στο 31' η Γαλλία κέρδισε πέναλτι. Ο Μπενζεμά βρέθηκε στην περιοχή, ο Τζουρού έκανε ανόητη παράβαση και ο Κάιπερς έδειξε την βούλα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Μπενάλιο έπεσε σωστά στη γωνία του απέκρουσε, πριν έρθει ο Καμπάγ και στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι από το... μισό μέτρο! Το παιχνίδι είχε τελειώσει πριν το ημίχρονο, όταν με εκπληκτικοί αντεπίθεση οι Γάλλοι έφτασαν και σε 3ο γκολ. Ο Βαράν έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Ζιρού, που έκανε την κούρσα από αριστερά και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Βαλμπουένα, που από κοντά έκανε το 0-3!

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν, φυσικά, τυπική διαδικασία. Οι παίκτες του Ντεσάν κατέβασαν ταχύτητα, έδωσαν χώρο, όμως οι Ελβετοί δεν μπορούσαν με τίποτα να το εκμεταλλευτούν. Προσπάθησαν να μειώσουν, όμως τα τελειώματά τους ήταν κάκιστα. Οι Γάλλοι έβρισκαν ξανά χώρο στην αντεπίθεση, με τον Μεχμέντι να χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία στο 64', πριν τα γκολ αρχίσουν να πέφτουν ξανά... βροχή.

Στο 67' μετά από εκπληκτική πάσα του Πογκμπά ο Μπενζεμά έκανε το 4-0, ενώ στο 73' μετά από ασίστ του τελευταίου ο Σισοκό με πανέμορφο πλασέ έκανε και το 5-0! Το μόνο που κατάφεραν οι Ελβετοί ήταν στο τέλος να μειώσουν στο τελικό 5-2. Αρχικά στο 73' ο Τζεμαϊλί με φάουλ από τα 30 μέτρα (άνοιξε το τείχος) έκανε το 5-1, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Σάκα με ωραίο σουτ στην κίνηση μετά από εξαιρετική ασίστ του Ινλέρ στο 87'. Στα στιγμιότυπα του αγώνα και το γκολ του Μπενζεμά στην τελευταία φάση, με τον Κάιπερς να έχει σφυρίξει τη λήξη πριν στείλει ο Γάλλος την μπάλα στα δίχτυα!

MVP: Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν ξανά ο κορυφαίος της Γαλλίας. Αυτή τη φορά μπορεί να έπαιξε στα αριστερά της επίθεσης, όμως ήταν εξίσου αποδοτικός. Μοίρασε δύο ασίστ, πέτυχε ένα γκολ και δείχνει ικανός να πάρει τους τρικολόρ στην πλάτη του.

POINT: Οι Ελβετοί ξεκίνησαν καλά, πίεσαν ψηλά, όμως πλήρωσαν τα λάθη τους στην άμυνα. Μπεχράμι, Μπενάλιο, Τζουρού και Σεντέρος έκαναν λάθη που οδήγησαν σε γκολ και «καταδίκασαν» την Ελβετία. Εξαιρετικοί οι Γάλλοι, που διάβασαν πολύ καλά το παιχνίδι, στην αντεπίθεση και πολύ ουσιαστικοί στην επίθεση.

STAT ATTACK: Ο Ζιρού άνοιξε το σκορ με άπιαστη κεφαλιά για το 100ό γκολ της Γαλλίας σε Μουντιάλ. Ο Μπενζεμά από την άλλη έγινε ο πρώτος παίκτης των τρικολόρ που χάνει πέναλτι στα τελικά.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Ήταν το παιχνίδι, στο οποίο παιζόταν στην ουσία η πρώτη θέση στον όμιλο. Οι Γάλλοι εντυπωσίασαν και μόνο με... θαύμα (+8 διαφορά γκολ) θα χάσουν την 1η θέση. Πιο ουσιαστικοί σε όλες τις γραμμές, μόνο όταν χαλάρωσαν στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκαν γκολ. Πολύ καλές οι επιλογές του Ντεσάν, που διάβασε πολύ σωστά το παιχνίδι, και οδήγησε την ομάδα του στην επιτυχία.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ελβετία (Ότμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Φαν Μπέργκεν (9' Σεντέρος), Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι (46' Τζεμαϊλί), Σάκα, Ινλέρ, Σακίρι, Σεφέροβιτς (69' Ντρμιτς), Μεχμέντι

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ντεμπισί, Βαράν, Σακό (66' Κοσιελνί), Εβρά, Καμπάγ, Σισοκό, Ματουιντί, Βαλμπουένα (82' Γκριζμάν), Μπενζεμά, Ζιρού (63' Πογκμπά)

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Ο Γιοάν Καμπάγ στέλνει από κοντά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπενάλιο μετά το χαμένο πέναλτι του Μπενζεμά

 

Τελευταία Νέα