Ουρουγουάη - Αγγλία 2-1 (vids)

Ουρουγουάη - Αγγλία 2-1 (vids)

Ουρουγουάη - Αγγλία 2-1 (vids)

bet365

Ο Ρούνεϊ πέτυχε το πρώτο του γκολ σε Mundial, όμως ο Σουάρες έβαλε δύο και χάρισε στην Ουρουγουάη νίκη 2-1 επί των Αγγλών, που με δύο ήττες ετοιμάζουν τις βαλίτσες της επιστροφής...

Παράδεισος και κόλαση για Ουρουγουάη και Αγγλία αντίστοιχα, με την Σελέστε να παίρνει τη νίκη και να κρατά την τύχη της στα χέρια της για πρόκριση και την ομάδα του Χόντγκσον να απογοητεύει για ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση. Τα «Τρία Λιοντάρια» βρέθηκαν να χάνουν στο πρώτο μέρος, πάλεψαν στο υπόλοιπο το ματς για να ισοφαρίσουν, όμως μόλις το κατάφεραν, δεν μπόρεσαν να δώσουν συνέχεια και δέχθηκαν γκολ από... βολέ, σε μία φάση που υπάρχει αμφισβήτηση για το αν έχει βρει τη μπάλα ο Καβάνι και αν υπάρχει οφσάιντ. Οι Αγγλοι έχουν πλέον 2x2 ήττες στον τέταρτο όμιλο και μόνο αν γίνουν απίθανα πράγματα θα περάσουν στους «16».

Οι ομάδες μπήκαν φοβισμένα στο ματς και οι φάσεις ήταν ελάχιστες. Στο 10' το φάουλ του Ρούνεϊ πέρασε έξω από το παραθυράκι του Μουσλέρα, πέντε λεπτά αργότερα ο Κριστιάν Ροδρίγες απάντησε με αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή που πέρασε μόλις άουτ και στο 27' ο Καβάνι μετά από κομπίνα σε κόρνερ έστειλε τη μπάλα άουτ. Οι Αγγλοι ζήτησαν δεύτερη κίτρινη στον Γκοντίν για μαρκάρισμα στον Στέρλινγκ και στο 31' ο Ρούνεϊ από κοντά έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά κοντά στη συμβολή των δοκαριών. Στο 39' η Ουρουγουάη άνοιξε το σκορ με ένα εκπληκτικό γκολ, όταν ο Καβάνι έκανε σέντρα ακριβείας για τον Σουάρες, ο οποίος με κεφαλιά στα ανάποδα βήματα του Χαρτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Παρότι κάποιος θα περίμενε ότι η Αγγλία θα μπει καλύτερα στο ματς, αυτή που πάτησε γκάζι ήταν η Ουρουγουάη. Ο Χαρτ έδιωξε τελευταία στιγμή το κόρνερ του Σουάρες και στο 52' ο Καβάνι έχασε τεράστια ευκαιρία σε τετ α τετ με τον Αγγλο κίπερ μετά την πάσα του Λοδέιρο στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο 54' βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ, όμως ο Μουσλέρα έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του άσου της Γιουνάιτεντ. Στο επόμενο κομμάτι του αγώνα οι Αγγλοι πήραν τα ηνία αφού η Ουρουγουάη οπισθοχώρησε και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 75' με τον Ρούνεϊ που έσπρωξε τη μπάλα στην κενή εστία μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Γκλεν Τζόνσον από δεξιά (1-1).

Στο 78' ο Μουσλέρα είπε «όχι» στον Στάριτζ, με την Ουρουγουάη να «ξυπνάει» στη συνέχεια και να παίζει ξανά επιθετικά. Το γκολ δεν άργησε να έρθει για την ομάδα του Ταμπάρες αφού στο 85' μετά από βολέ του Μουσλέρα, ο Καβάνι πήδηξε για κεφαλιά -δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει κάνει επαφή- η μπάλα κατέληξε στον -εκτεθειμένο- Σουάρες που από κοντά τίναξε τα δίχτυα του Χαρτ χαρίζοντας τους πρώτους τρεις βαθμούς στο γκρουπ στην Σελέστε.

MVP: Λουίς Σουάρες. Ο υπερπαίκτης της Λίβερπουλ που τόσο έλλειψε κόντρα στην Ουρουγουάη, έδειξε για ποιον λόγο γίνεται τόσος ντόρος για το αν θα είναι έτοιμος. Πέτυχε το πρώτο γκολ με εξαιρετική κίνηση και κεφαλιά στα ανάποδα βήματα του Χαρτ και το δεύτερο εκτελώντας από κοντά τον Αγγλο γκολκίπερ που δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο 27χρονος επιθετικός, ο οποίος μετά από μία τρελή χρονιά με τους Reds στην Premier League (31 γκολ, 12 ασίστ) ανεβάζει ακόμα περισσότερο τις μετοχές του «σκοτώνοντας» την Εθνική της χώρας στην οποία παίζει...

POINT: Η αντίδραση της Ουρουγουάης μόλις δέχθηκε την ισοφάριση. Η Σελέστε είχε οπισθοχωρήσει πάρα πολύ στα τελευταία λεπτά για να κρατήσει το 1-0, όμως όταν έγινε το 1-1 έβγαλε νεύρο και πίεσε άμεσα τους Αγγλους για να τους βάλει δεύτερο γκολ. Τελικά το κατάφερε από ένα βολέ του Μουσλέρα και την εκτέλεση του Σουάρες, σε μία φάση που ήρθε στο 85' και έκρινε την ιστορία της αναμέτρησης.

STAT ATTACK: Η Αγγλία έχασε για πρώτη φορά στην ιστορία της τα δύο πρώτα ματς στη φάση των ομίλων και πλέον έχει 3 σερί ήττες σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στα τελευταία 7 έχει απολογισμό μόλις μία νίκη.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Αγγλία μπορεί να έχει μία φουρνιά ικανών παικτών και να έδειξε καλά στοιχεία στον αγώνα με την Ιταλία, όμως για ακόμα μία φορά σε μεγάλη διοργάνωση απογοήτευσε. Τα «Τρία Λιοντάρια» δεν κατάφεραν ούτε τώρα να εκπληρώσουν τις υψηλές προσδοκίες και επιστρέφουν λογικά «σπίτι» όντας σαφώς κατώτεροι των περιστάσεων. Πλέον, βλέπουν την απόσταση από το 1966 να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και το αμέσως επόμενο που έχουν να θυμούνται είναι ο ημιτελικός του 1990 κόντρα στην Γερμανία.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γκοντίν, Περέιρα, Γκονσάλες (79' Φουσίλε), Ρίος, Λοδέιρο (67' Στουάνι), Ροδρίγες, Καβάνι, Σουάρες (88' Κοάτες).

Αγγλία (Ρόι Χόντγκσον): Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Τζαγκέλκα, Μπέινς, Χέντερσον (87' Λάμπερτ), Τζέραρντ, Στέρλινγκ (64' Μπάρκλεϊ), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (71' Λαλάνα), Στάριτζ.

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: They 're going home...

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ

 

Τελευταία Νέα