Αυστραλία - Ολλανδία 2-3 (vids)

Αυστραλία - Ολλανδία 2-3 (vids)

bet365

Η Αυστραλία μπορούσε ακόμη και νίκη αλλά τελικά η Ολλανδία έκανε το 2x2 (2-3) ανατρέποντας το σκορ και με τη διαφορά τερμάτων ετοιμάζεται ως 1η για τους «16»!

Μετά την 5άρα στην Ισπανία, όλοι περίμεναν από την Ολλανδία να προσφέρει θέαμα και να βάλει αρκετά γκολ και στην Αυστραλία, η οποία είχε σταθεί αρκετά καλά στον πρώτο της αγώνα για το Mundial Brazil 2014 κόντρα στη Χιλή. Η ομάδα του Αντζι Ποστέκογλου, τελικά, στάθηκε ακόμη καλύτερα κόντρα στους Οράνιε αλλά δεν απέφυγε την δεύτερη ήττα. Τα «καγκουρό» δεν θα είναι στους «16» αλλά σε ένα δύσκολο όμιλο έχουν κάνει δύο πολύ καλές εμφανίσεις, αδικούνται από την ανύπαρκτη βαθμολογική συγκομιδή αλλά τουλάχιστον -έστω σαν παρηγοριά- κέρδισαν πόντους στην εκτίμηση όλων για την προσπάθεια τους και το ποδόσφαιρο που έχουν παίξει.

Στα αγωνιστικά, το ματς είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα και αρκούσε ένα δίλεπτο για να καταλάβουν όλοι ότι θα γίνει ωραίο ματς. Στο 20' ο Ρόμπεν έφυγε στην αντεπίθεση και τελείωσε μόνος του τη φάση για το 0-1 αλλά όλα τα χειροκροτήματα πήγαν στον Κέιχιλ ο οποίος... 70 δευτερόλεπτα μετά, έπιασε ένα τρομερό σουτ στην κίνηση για το 1-1! Η γρήγορη ισοφάριση μπλόκαρε τους παίκτες του Φαν Γκάαλ και παράλληλα έδωσε αυτοπεποίθηση στους Αυστραλούς, οι οποίος έτρεχαν αρκετά, πίεζαν σωστά, κυκλοφορούσαν με καλύτερο τρόπο την μπάλα και γενικά πατούσαν καλύτερα ως το τέλος του πρώτου μέρους, στο φινάλε του οποίου οι Ολλανδοί έχασαν με τραυματισμό τον Ιντι, που αντικαταστάθηκε από τον Ντιπέι.

Η ομάδα του Ποστέκογλου συνέχισε με την ίδια φόρα και στο δεύτερο μέρος και στο 54' το πέναλτι του Γέντινακ για το 2-1, μετά το χέρι του Γιανμάατ. Εκεί, όμως, η Αυστραλία έπαθε ό,τι η Ολλανδία στο πρώτο 45λεπτο... Δέχθηκε αμέσως την ισοφάριση από την εκτέλεση του Φαν Πέρσι στο 58' (2-2) και δεν κατάφερε να αγχώσει τους Οράνιε. Θα το έκανε στο 67', αν οι Οαρ και Λέκι έστελναν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά έχασαν μια τρομερή ευκαιρία και το πλήρωσαν στο επόμενο λεπτό με το 2-3 από το σουτ του Ντιπέι, ο οποίος απέδειξε γιατί ήταν φέτος ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ με σουτ εκτός περιοχής στο ολλανδικό πρωτάθλημα.

Ο Ποστέκογλου έκανε αλλαγές ψάχνοντας την ισοφάριση, ο Φαν Γκάαλ ήθελε το τέταρτο γκολ που θα κλείδωνε το τρίποντο αλλά και το 2-3 μια χαρά είναι για την Ολλανδία, η οποία είναι σχεδόν σίγουρη για την 1η θέση πλέον, έχοντας και καλή διαφορά τερμάτων μετά το 1-5 επί της Ισπανίας.

MVP: Ο Ρόμπεν είναι σε τρομερή κατάσταση και το δείχνει σε κάθε αγώνα. Ο άσος της Μπάγερν ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την Ολλανδία, ήταν μέσα στις φάσεις, ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα, είχε 80% στις πάσες και γενικά ήταν ο πιο κινητικός από τους Ολλανδούς.

POINT: Η Αυστραλία έχασε αρκετές από τις πιθανότητες της για νίκη, από την στιγμή που δέχθηκε γρήγορα την ισοφάριση (2-2). Το ματς, τελικά, κρίθηκε 10 λεπτά μετά και οι παίκτες του Ποστέκογλου θα πρέπει να τα βάλουν με τους εαυτούς τους. Αντί να γίνει το 3-2 στο 67' με τους Οαρ-Λέκι, έγινε το 2-3 στο 68' και από εκεί και πέρα θα ήταν παράλογο -όσο συμπαθητική κι αν είναι ως ομάδα- να δείξει τέτοιο χαρακτήρα η Αυστραλία και να ανατρέψει ξανά την κατάσταση.

STAT ATTACK: Η Αυστραλία έχει βάλει 11 γκολ συνολικά σε Μουντιάλ και σχεδόν τα μισά (5) είναι του Κέιχιλ! Ο οποίος Κέιχιλ, έχει ένα περισσότερο από όσα οι Κριστιάνο-Μέσι συνολικά (4).

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Δεύτερη νίκη σε δύο αγώνες για την Ολλανδία, η 1η θέση είναι σχεδόν σίγουρη και ο Λουίς Φαν Γκάαλ με τους παίκτες του μπορούν να σκέφτονται ήδη τους «16». Εκεί βέβαια, στα νοκ-άουτ, σκαμπανεβάσματα όπως αυτά του αγώνα με την Αυστραλία θα αποδειχθούν μοιραία για τους Οράνιε. Ο Ρόμπεν είναι σταθερά πολύ καλός, ο Φαν Πέρσι σκοράρει πολύ εύκολα αλλά ο Σνάιντερ δεν είναι ακόμη όπως πρέπει.

Η Αυστραλία, από την άλλη πλευρά, κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρώσει χωρίς βαθμό το Μουντιάλ αλλά αυτό δεν θα λέει και την αλήθεια. Τα «καγκουρό» έκαναν καλή εμφάνιση με τη Χιλή, πολύ καλή με την Ολλανδία και γενικά βοήθησαν να γίνουν δύο καλά παιχνίδια.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ολλανδία (Λουίς Φαν Γκάαλ): Σίλεσεν, Φλάαρ, Ντε Βρίι, Μάρτινς Ιντι (45' Ντιπέι), Μπλιντ, Ντε Γιονγκ, Γιανμάατ, Ντε Γκουζμάν (78' Βίνιαλντουμ), Φαν Πέρσι (87' Λενς), Σνάιντερ, Ρόμπεν.

Αυστραλία (Αντζι Ποστέκογλου): Ράιαν, Ντέιβιντσον, Κέιχιλ (69' Χάλοραν), Σπιράνοβιτς, Λέκι, Οαρ (77' Τάγκαρτ), Γέντινακ, ΜακΚέι, ΜακΓκόουαν, Γουίλκινσον, Μπρεσιάνο (52' Μπόζανιτς).

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Οράνιε σε πρώτο πλάνο!

Η PHOTO ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

Τελευταία Νέα