«Στο μάξιμουμ η Ελλάδα, με Ρανιέρι!»

«Στο μάξιμουμ η Ελλάδα, με Ρανιέρι!»

«Στο μάξιμουμ η Ελλάδα, με Ρανιέρι!»

bet365

Ο έμπειρος Γάλλος δημοσιογράφος, Ζαν-Πιερ Ριβέ, που καλύπτει επί σειρά ετών το ρεπορτάζ της Μονακό, «ακτινογραφεί» για λογαριασμό του gazzetta.gr το προφίλ του Κλαούντιο Ρανιέρι, που θα είναι ο διάδοχος του Φερνάντο Σάντος.

H είδηση της συμφωνίας του 62χρονου Ιταλού προπονητή με την ΕΠΟ, ήταν λίγο-πολύ γνωστή εδώ καιρό και η πρώιμη επιβεβαίωση ήρθε δια στόματος του προέδρου της ελληνικής ομοσπονδίας, Γιώργου Σαρρή, από τη Βραζιλία όπου βρίσκεται για τους αγώνες της Εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η πρόσληψη του Κλαούντιο Ρανιέρι, αναμένεται να ανακοινωθεί μετά το τέλος των υποχρεώσεων της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το διετές συμβόλαιο που θα υπογράψει ο Ρωμαίος τεχνικός θα εκπνεύσει μετά την τελική φάση του Εuro 2016 (Γαλλία).

Με τη συμφωνία να είναι οριστική, λοιπόν, το gazzetta,gr απευθύνθηκε στον έμπειρο αθλητικό ρεπόρτερ, Ζαν-Πιερ Ριβέ, που για λογαριασμό της “L‘ Equipe” αλλά και άλλων μέσων ενημέρωσης, γνώρισε από κοντά τον Κλαούντιο Ρανιέρι, στο πλαίσιο της καθημερινής παρακολούθησης του ρεπορτάζ της Μονακό. Ο Γάλλος συνάδελφος μας έκανε, αρχικά, ένα μίνι-απολογισμό της πορείας του Ιταλού προπονητή στο πριγκιπάτο...

«Απόλυτα επιτυχημένος στη Μονακό!»

«Για τα δύο τελευταία χρόνια, που τον γνώρισα, μπορώ να πω ότι στη Μονακό έκανε εξαιρετική δουλειά! Ανέλαβε τον σύλλογο στην δεύτερη κατηγορία και με την πρώτη σεζόν κατέκτησε τον τίτλο και τον “ανέβασε” στην πρώτη, ενώ στην παρθενική του χρονιά στην Ligue 1, κατέλαβε την 2η θέση, συγκεντρώνοντας συνολικά, όμως, 80 βαθμούς, που είναι αριθμός-ρεκόρ για τον δεύτερο στην βαθμολογία! Όσον αφορά στο αγωνιστικό στυλ που προσέδωσε στην ομάδα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έπαιξε πολύ επιθετικό κι ελκυστικό ποδόσφαιρο και έφτιαξε ένα σύνολο που δημιουργούσε αρκετές ευκαιρίες και προσέφερε θέαμα στους φιλάθλους! Επομένως, το πέρασμά του από το Μοντεκάρλο, κρίνεται κάτι περισσότερο από επιτυχημένο και πολύς κόσμος εδώ και στην Κυανή Ακτή, απόρησε με την απόφαση της διοίκησης, γιατί είχε άλλον έναν χρόνο συμβόλαιο... Απ‘ ότι φαίνεται, όμως, ο Ρώσος ιδιοκτήτης δεν τον θεωρούσε ικανό για να οδηγήσει την ομάδα στο επόμενο επίπεδο, που έχει να κάνει με την επίτευξη στόχων όπως το γαλλικό πρωτάθλημα και το Champions League! Ίσως να θεωρήθηκε ο ιδανικός για να διαχειριστεί τη Μονακο σ‘ αυτή τη μεταβατική διετία... Αλλά, επαναλαμβάνω ότι ο Ρανιέρι έκανε εξαιρετική δουλειά, οι παίκτες ήταν πολύ ευχαριστημένοι μαζί και τα αποτελέσματα τον δικαίωσαν απόλυτα!», μας είπε αρχικά ο πολύπειρος δημοσιογράφος και συνέχισε σκιαγραφώντας το προφίλ της προσωπικότητάς του...

«Συζητάει πολύ, πριν πάρει αποφάσεις!»

«Σαν άνθρωπος είναι ανοιχτός, θετικός και όσο περισσότερο γνωρίζει τους δημοσιογράφους, επιδιώκει να έχει επαφές μαζί τους και να κρατάει ενήμερους για την κατάσταση της ομάδας. Την πρώτη χρονιά, ήταν πιο κλειστός, μιλούσε με μεταφραστή και δεν έδινε πολλές πληροφορίες, πέρυσι όμως, καθιέρωσε δύο συνεντεύξεις Τύπου σε εβδομαδιαία βάση, στις οποίες μιλούσε γαλλικά και άρχισε να μοιράζεται μαζί μας αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, που διευκόλυναν τη δουλειά μας... Γενικά, είναι ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία από τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα (σ.σ.: Campionato, Primera Division, Premiership και Championnat) και πολύ ανοιχτό μυαλό, είναι απόλυτος επαγγελματίας και του αρέσει να συζητάει αρκετά πριν πάρει την τελική του απόφαση για διάφορα θέματα.», σημείωσε ο Ζαν-Πιερ Ριβέ πριν αναφερθεί στην αρνητική κριτική που τον συνοδεύει...

«Υπερβολικοί, όσοι τον θεωρούν “looser”!»

«Η αρνητική φήμη που τον ακολουθεί, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχει κατακτήσει ποτέ πρωτάθλημα σε πρώτη κατηγορία, σε καμία από τις χώρες στις οποίες εργάστηκε, παρ‘ ότι έχει προπονήσει μερικούς από τους πιο ιστορικούς ευρωπαϊκούς συλλόγους (σ.σ.: Νάπολι, Φιορεντίνα, Πάρμα, Γιουβέντους, Ρόμα και Ίντερ στην Ιταλία, Ατλέτικο Μαδρίτης και Βαλένθια στην Ισπανία, Τσέλσι στην Αγγλία και Μονακό στη Γαλλία)! Έχει πάρει μόνο δύο Κύπελλα, ένα στην Ιταλία (1996) με τους “βιόλα” και ένα στην Ισπανία με τις “νυχτερίδες” (1999)! Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά εμένα προσωπικά, μου φαίνεται ελαφρώς υπερβολικό, να αμφισβητεί κανείς τις ικανότητές του και να τον αποκαλεί “looser”, βασιζόμενος πάνω σε αυτό το στατιστικό στοιχείο.», υπερθεμάτισε ο επί σειρά ετών αθλητικός συντάκτης, που μετά από τόσα χρόνια στα γήπεδα, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα, ποδοσφαιρικά, θα ανέβει επίπεδο με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο της.

«Ξέρει να “μιλάει” στους παίκτες!»

«Κατά την άποψή μου, ο Ρανιέρι είναι μία πολύ καλή επιλογή για την Εθνική Ελλάδας! Μένει να δούμε, βέβαια, ποιους παίκτες θα έχει και πως θα αποδεχθούν την φιλοσοφία του! Αναμφίβολα, όμως, είναι ένας τεχνικός που ξέρει να παίρνει το μάξιμουμ από τους ποδοσφαιριστές του... Ένα άλλο χαρακτηριστικό του, είναι ότι έχει την ικανότητα να βρίσκει σημείο επαφής με τους ηγέτες και τα “αστέρια” κάθε ομάδας! Στη Μονακό, για παράδειγμα, τόσο ο Φαλκάο, όσο και ο Ροντρίγκεζ, έπιναν νερό στο όνομά του και γούσταραν να παίζουν γι‘ αυτόν! Χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι αν δει κάποιον αναπληρωματικό ποδοσφαιριστή να παρουσιάζει μεγάλη βελτίωση στην προπόνηση και να είναι πολύ πειθαρχημένος στις εντολές του, θα διστάσει να του δώσει την ευκαιρία να παίξει! Το είδαμε φέτος με το 17χρονο Αντονί Μαρσιάλ, που από ‘κει που δεν ήταν ούτε στην 18άδα, ξαφνικά άρχισε να παίζει βασικός για συνεχόμενα παιχνίδια!», σχολίασε ο Γάλλος δημοσιογράφος, πριν καταθέσει την άποψή του για το ποδόσφαιρο που θα παίξει, στις μέρες του, η Εθνική μας ομάδα.

«Του αρέσει η επίθεση, αλλά ξέρει να παίρνει αποτέλεσμα!»

«Αυτό θα εξαρτηθεί από την φύση των ποδοσφαιριστών που θα έχει στην διάθεσή του! Αν οι περισσότεροι είναι αμυντικογενείς, κάτι που τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζει την Εθνική Ελλάδας, τότε μοιραία, θα κληθεί να εμφυσήσει μία αγωνιστική συμπεριφορά που θα βασίζεται περισσότερο στην καλή άμυνα! Αν ανακαλύψει αρκετούς παίκτες, που μπορούν παίξουν πιο δημιουργικά, τότε δεν θα δυσκολευτεί καθόλου να προσδώσει στην ελληνική ομάδα, έναν αγωνιστικό χαρακτήρα σαφώς πιο επιθετικό! Αυτός άλλωστε, είναι ο Ρανιέρι, ξέρει να προσαρμόζεται... Στην Ιταλία, έπαιξε πιο πολύ αμυντικό ποδόσφαιρο, στην Αγγλία και στην Τσέλσι, το σύστημά του ήταν φουλ επίθεση... Από την άλλη πλευρά, στη Γαλλία, όπου το πρωτάθλημα είναι πιο αμυντικογενές, είχε αρκετούς και καλούς επιθετικούς, οπότε δεν δίστασε καθόλου να δώσει μεγαλύτερη επιθετική πνοή στη Μονακό. Εξαρτάται τι παίκτες θα συναντήσει... Να ‘στε σίγουροι ότι θα τους αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...», κατέληξε ο επί σειρά ετών ρεπόρτερ της Μονακό.

 

Τελευταία Νέα