Βέλγιο - Αλγερία 2-1 (vid)

gazzetta default image fallback

bet365

Ο Βίλμοτς έκανε δυο κινήσεις - ματ και οι Φελαϊνί, Μέρτενς άλλαξαν τη μοίρα του αγώνα! Αγχωτική νίκη 2-1 του Βελγίου κόντρα στην Αλγερία.

Το άγχος έπαιξε ρόλο, η Αλγερία το εκμεταλλεύθηκε και λίγο έλειψε να έχουμε τη δεύτερη βόμβα στο Μουντιάλ. Ο Βίλμοτς με δυο κινήσεις έφερε την ολική ανατροπή και οι «Διάβολοι» με κορυφαίο τον... φορ Φελαϊνί, αλλά και τον Μέρτενς μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση.

Σοκ και... ανυπαρξία

Το Βέλγιο μπήκε στο ματς έχοντας τον τίτλου του απόλυτου φαβορί, ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον... Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς. Ο Βόσνιος τεχνικός κατάφερε να εγκλωβίσει τη μεσαία γραμμή των αντιπάλων, να κλείσει κάθε χώρο από τα πλάγια και ο Αζάρ να παλεύει μόνος του. Μάλιστα, έπρεπε να φτάσουμε στο 18' για να κάνει το Βέλγιο την πρώτη του οργανωμένη επίθεση. Στο πρώτο 20λεπτο οι Βέλγοι είχαν μόλις ένα καλό σουτ με τον Βίτσελ. Το σοκ... όμως ήρθε στο 23', με ένα... χαζό πέναλτι του Βερτόνγκεν στον Φεγκουλί. Ο τελευταίος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και η Αλγερία πήρε το προβάδισμα. Οι Βέλγοι αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους, ο Αζάρ ήταν απελπιστικά μόνος, ενώ ο Λουκάκου περίμενε... ματαία για μια πάσα. Η πρώτη φορά που έφτασε το Βέλγιο μέσα στην περιοχή της Αλγερίας ήταν στο 44' αλλά το πλασέ του παίκτη της Τσέλσι δεν ήταν εύστοχο.

Αλλαγές και... γκολ!

Ο Βίλμοτς περίμενε το ημίχρονο για να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Πέρασε εκτός τον Τσαντλί, έβαλε τον Μέρτενς και το Βέλγιο πήρε τα πάνω του. Ανέβασε ταχύτητα, προκάλεσε ρήγματα και έδειξε ικανό για την ανατροπή. Από τη στιγμή που ο Μεντζανί δεν μπόρεσε να σκοράρει, οι Βέλγοι πήραν τα πάνω τους. Ο Φελαϊνί μπήκε στο ματς σε θέση... φορ και στο 70' λύτρωσε την ομάδα του. Υπέροχη σέντρα του ανεβασμένου στο β' μέρος, Ντε Μπρούιν και ο παίκτης της Γιουνάιτεντ πέτυχε το 1-1. Το Βέλγιο αύξησε την πίεση και στο 80', ο Αζάρ έκανε αυτό που ξέρει όσο λίγοι και από την ασίστ του ο Μέρτενς πέτυχε το 2-1 και βοήθησε την ομάδα του να μπει με το δεξί στη διοργάνωση. Στους... μοιραίους ο κορυφαίος της Αλγερίας, αφού από το λάθος του Φεγκουλί προήλθε η φάση της ανατροπής.

MVP: Ο μέσος της Γιουνάιτεντ έγινε... φορ στο Βέλγιο, μπήκε ως αλλαγή στο 65' και πέντε λεπτά αργότερα με απίθανη κεφαλιά έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Εκτός από το γκολ και τις ευκαιρίες που δημιούργησε έφερε κίνηση και δύναμη με την την είσοδό του. Ο Φελαϊνί κέρδισε πολλές μονομαχίες, άνοιξε χώρους και δικαίωσε απόλυτα τον Βίλμοτς να τον χρησιμοποιήσει κοντά στον Οριζί.

POINT: Η Αλγερία το πάλεψε και στο α' μέρος ο Χαλίλχοτζιτς κέρδισε στην τακτική τον Βίλμοτς. Ωστόσο, στο β' μέρος ο Ομοσπονδιακός τεχνικός του Βελγίου βρήκε τις λύσεις, πέρασε Μέρτενς, Φελαϊνί και μάλιστα τον δεύτερο ως επιθετικό. Ο 26χρονος της Γιουνάιτεντ βρήκε δίχτυα, δίνοντας παράλληλα την ώθηση που έψαχνε η ομάδα του

STAT ATTACK: Τελευταίο γκολ του Μαρουάν Φελαϊνί επιτεύχθηκε πριν δέκα μήνες και... 25 ματς, κόντρα στη Στιβενέιτζ και πριν τα 30 εκατ. ευρώ της μεταγραφής του στη Μάντσεστερ. Παράλληλα, ο Μέρτενς έγινε ο 4ος Ναπολιτάνος που σκοράρει σε Μουντιάλ. Μαραντόνα το 1986, Καρέκα το 1990, Κουαλιαρέλα το 2010.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Αλγερία άρεσε, πάλεψε, έκλεισε για 45 λεπτά το Βέλγιο, αλλά η διαφορά ποιότητας έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ο Βίλμοτς βρήκε τον... δρόμο για τη νίκη με τις δυο αλλαγές, ο Αζάρ βρήκε άξιους συμπαραστάτες του Μέρτενς, Φελαϊνί, ο Ντε Μπρούιν... ξύπνησε μετά το 60' και η ολική ανατροπή ήταν θέμα χρόνου.

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Βερτόνχεν, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Αλντεβάιρελντ, Ντεμπελέ (65’ Φελαϊνί), Βίτσελ, Αζάρ, Ντε Μπρούιν, Τσαντλί (50’ Μέρτενς) και Λουκάκου.

Αλγερία (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Ράις, Χαλίσε, Μεντζανί (84' Γκιλάς), Μπουγκέρα, Γκουλάμ, Ταϊντέρ, Μπενταλέμπ, Μοστεφά, Φεγκουλί, Σουντάνι (66’ Σλιμάνι) και Μαχρέζ (71’ Λασέν).

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Λουκάκου ο... Φελαϊνί!

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Μόνο με τον Φελαϊνί... επιθετικό θα μπορούσε να αλλάξει η ροή του ματς. Απίθανη κεφαλιά, στο καναβάτσο ο Μπολί

 

Τελευταία Νέα