Τρίτη είδηση το Μουντιάλ; Και όμως...

Τρίτη είδηση το Μουντιάλ; Και όμως...

bet365

H Bασιλική Παπαντωνοπούλου γράφει από την Βραζιλία για την είδηση της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ που ξεπέρασε σε δημοφιλία το Μουντιάλ!
Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, αυτή η Δευτέρα στη Βραζιλία ξεκίνησε μη μουντιαλικά. Το πρώτο θέμα στα κανάλια, αλλά και στις συζητήσεις μεταξύ δημοσιογράφων, αλλά και παικτών δεν ήταν ούτε η προαναγγελία για την αυριανή αναμέτρηση της Βραζιλίας με το Μεξικό, ούτε η νίκη της Αργεντινής με το φανταστικό γκολ του Λιονέλ Μέσι, ούτε το πρώτο γκολ που κατακυρώθηκε με την goallinetechnology.
Η πρώτη είδηση ήρθε από τη Γαλλία και την Γκρενόμπλ, όπου ανακοινώθηκε ότι ο Μίχαελ Σουμάχερ συνήλθε από το κώμα ύστερα από πεντέμιση μήνες...
Το twitter πήρε φωτιά. Ο ένας μετά τον άλλο οι παίκτες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, Γερμανοί και μη, άρχισαν να εκφράζουν τη χαρά τους για μια πραγματικά ευχάριστη είδηση. Και ο Ρίο Φέρντιναντ να επισημαίνει ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 «ξύπνησε εγκαίρως για να παρακολουθήσει τη Γερμανία στο ντεμπούτο της απέναντι στην Πορτογαλία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας», τον 100ό αγώνα της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Μάλιστα, πριν από δύο ημέρες, προτού δηλαδή γίνει γνωστή η βελτίωση της κατάστασής του, είχε μιλήσει γι’ αυτόν ο Λούκας Ποντόλσκι: «Ο Μίχαελ είναι τόσο τρελός για το ποδόσφαιρο όσο κι εμείς. Δεν τα πάει καλά, αλλά ελπίζουμε σύντομα να σταθεί πάλι στα πόδια του και να ξανάρθει κάποτε να παρακολουθήσει τα παιχνίδια μας. Αν κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο, ξέρουμε ότι θα του δώσουμε πολλή χαρά. Θέλουμε να κερδίσουμε το Μουντιάλ για τον Μϊχαελ Σουμάχερ». Και αυτές τις μέρες στη διοργάνωση φοράει παπούτσια που γράφουν στο πλάι: «Πάλεψε Μίχαελ. Γίνε γρήγορα καλά!»
Εντάξει, λοιπόν. Πρώτο θέμα ο Σουμάχερ. Ούτε δεύτερο όμως το Μουντιάλ; Οχι, εκεί βρίσκονταν οι Σαν Αντόνιο Σπερς και το διαστημικό μπάσκετ που έπαιξαν στους τελικούς με τους Μαϊάμι Χιτ, φθάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου στο ΝΒΑ. Είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές που παρακολουθούν αμερικανικό μπάσκετ –ειδικά στη δική μας εθνική ομάδα ουκ ολίγοι. Και με τις ώρες να βολεύουν καθώς βρισκόμαστε στην αμερικανική ήπειρο, έχουν παρακολουθήσει και απολαύσει χωρίς ξενύχτια τους τελικούς.
Στην Αργεντινή βέβαια, η είδηση αυτή έπαιξε παράλληλα με την επικράτηση της «αλμπισελέστε» επί της Βοσνίας με 2-1. Γιατί είχαν να υπερηφανεύονται για δύο εκλεκτά τέκνα της μαμάς πατρίδας και τα κατορθώματά τους:
Τον Μανού Τζινόμπιλι, που στα 37 του έκανε αυτό:www.youtube.com/watch?v=BwL8OWhEsts
Αλλά και τον Λιονέλ Μέσι, που έκανε αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=9l3fSI4xwfc

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασιλική Παπαντωνοπούλου
Βασιλική Παπαντωνοπούλου