Ιράν - Νιγηρία 0-0 (vid)

Ιράν - Νιγηρία 0-0 (vid)

bet365

Σε ένα ματς που έμοιαζε να διαρκεί ώρες, Ιράν και Νιγηρία έδειξαν πώς δεν παίζεται το ποδόσφαιρο και έφεραν την πρώτη ισοπαλία του Μουντιάλ (0-0).

Ο αγώνας Ιράν-Νιγηρία ήταν ο λιγότερο εμπορικός από όσους έγιναν ως τώρα στο παγκόσμιο κύπελλο. Αυτό, βέβαια, δεν θα ενοχλούσε κανέναν αν οι δύο ομάδες έκαναν έστω τα στοιχειώδη αλλά αποδείχθηκε ότι δεν το έχουν... Οι Νιγηριανοί, που θεωρητικά ήταν το φαβορί, διαμαρτυρήθηκαν νωρίς για ένα γκολ που ακυρώθηκε, έχασαν διπλή ευκαιρία στο 9' με Μουσά-Μίκελ και στη συνέχεια άρχισε το μαρτύριο... Οι Αφρικανοί είχαν συνεχώς την μπάλα αλλά δεν ήξεραν τι να την κάνουν, οι Ιρανοί έπαιζαν συνεχώς άμυνα (βασικά έδιωχναν όπου-όπου) γιατί μάλλον δεν ξέρουν να κάνουν κάτι άλλο και έτσι τα λεπτά περνούσαν πολύ δύσκολα... Το γεγονός ότι το μόνο αξιοσημείωτο από το πρώτο μέρος ήταν η αποχώρηση του Ομποαμπόνα λόγω τραυματισμού, με τον Γιόμπο να μπαίνει στη θέση του, τα λέει όλα.

Στο δεύτερο μέρος η Νιγηρία φάνηκε να μπαίνει πιο δυνατά ή τουλάχιστον έτσι ήθελαν να πιστεύουν όσοι έβλεπαν το ματς και περίμεναν να γίνει κάτι που θα τους προκαλούσε εντύπωση. Τελικά, μετά από 90 λεπτά αγώνα, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το πώς κατάφεραν αυτές οι δύο ομάδες -και ειδικά το Ιράν- να προκριθούν στο Μουντιάλ. Σε πάσες 2-3 μέτρων γίνονταν λάθη, σέντρα δεν πετύχαιναν ποτέ, τακτική δεν υπήρχε από κανέναν... Απολύτως φυσιολογικό, επομένως, το ματς να λήξει χωρίς γκολ και θα είναι τεράστια έκπληξη αν σκοράρουν γενικά στον όμιλο αυτές οι δύο ομάδες...

MVP: Ο τίτλος πάει στον τερματοφύλακα της Νιγηρίας, Ενιεάμα. Ο λόγος, το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 34', απέκρουσε κοντινή κεφαλιά του Ρεζά από κόρνερ. Αυτή ήταν η μοναδική σωστή ενέργεια που έγινε σε όλο το ματς από οποιονδήποτε βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο!

POINT: Η Νιγηρία δεν θα γινόταν ποτέ να χάσει από αυτό το Ιράν και το Ιράν δεν γινόταν να χάσει από αυτή τη Νιγηρία. Κι αν για τους Ασιάτες λίγο-πολύ το περιμέναμε ότι δεν είναι και... μπαλαδόροι, από τους Αφρικανούς υπήρχαν μεγαλύτερες απαιτήσεις με δεδομένο ότι αρκετοί παίκτες τους είναι σε ευρωπαϊκές ομάδες. Να τους χαίρονται...

STAT ATTACK: Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Ιράν δεν δέχθηκε γκολ σε αγώνα Μουντιάλ ενώ η Νιγηρία παραμένει χωρίς νίκη από το 1998.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Για το Ιράν η πρόκριση και μόνο στο Μουντιάλ είναι επιτυχία οπότε ο βαθμός που παίρνει από αυτό το ματς, δίνει το κάτι παραπάνω. Κόντρα σε Αργεντινή και Βοσνία, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, δεν υπάρχει περίπτωση -όσο κι αν λέμε ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται- να αποφύγουν τις ήττες.

Ελπίδες για πρόκριση, φυσικά, δεν μπορεί να έχει ότι η Νιγηρία έτσι όπως εμφανίστηκε κόντρα στο Ιράν. Οταν στο πιο εύκολο ματς του ομίλου δεν μπορείς να κάνεις μια φάση της προκοπής, απλά απολαμβάνεις τα δύο παιχνίδια που απέμειναν στον όμιλο γιατί τρίτο δεν θα υπάρξει.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Χατζίτζι, Χεϊντάρι (89' Μασούντ), Χατζί Σαφί, Χοσεϊνί, Αμιρχοσέιν, Νεκουνάμ, Αντράνικ, Μονταζέρι, Ρέζα, Ντεζάγκα (78' Αλιρεζά), Μεχρντάν.

Νιγηρία (Στέφεν Κέσι): Ενιεάμα, Αμπροουζ, Μουσά, Εμενίκε, Μίκελ, Μόζες (52' Αμεόμπι), Οσανίουα, Ομποαμπόνα (29' Γιόμπο), Αζίζ (69' Οντεμβίγκι), Ονάζι, Ομέρουο.

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Υπνος βαθύς...

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Οι υπεύθυνοι... διάβασαν από νωρίς το ματς και έφτιαξαν ατμόσφαιρα για ύπνο.

 

Τελευταία Νέα