Γερμανία - Πορτογαλία 4-0 (vid)

Γερμανία - Πορτογαλία 4-0 (vid)

bet365

Στο 100ό της ματς σε Mundial, η Γερμανία συνέτριψε 4-0 την Πορτογαλία στο υποτιθέμενο ντέρμπι του 7ου ομίλου. Χατ τρικ ο Μίλερ, ηλίθια κόκκινη ο Πέπε, εξαφανισμένος ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Από τα παιχνίδια των ομίλων που πολλοί θα περίμεναν να είναι ντέρμπι ήταν το Γερμανία-Πορτογαλία, όμως η ομάδα του Λεβ δεν είχε σκοπό να το αφήσει να γίνει έτσι. Οι 3 φορές πρωταθλητές κόσμου είχαν τον Μίλερ σε εκπληκτική μέρα και έκαναν κομμάτια την παρέα του εξαφανισμένου Κριστιάνο Ρονάλντο, που μειώθηκε σε δέκα παίκτες εξαιτίας της ηλίθας αποβολής του Πέπε στο πρώτο μέρος. Τα Πάντσερ γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο το ότι έγιναν η πρώτη Εθνική ομάδα με 100 αγώνες σε τελική φάση Mundial.

Δυνατό ξεκίνημα είχαμε στο ματς, με τον Ρονάλντο να βλέπει τον Νόιερ να αποκρούει στο 8' και στο ίδιο λεπτό o Ρουί Πατρίσιο έκανε τη γκάφα του αγώνα δίνοντας στον Κεντίρα με την εστία κενή, όμως ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης σούταρε άουτ! Οι Γερμανοί έδειχναν από την αρχή ένα κλικ πάνω και πήραν προβάδισμα στο 12'. Ο Γκέτσε ανατράπηκε από τον Περέιρα μέσα στην περιοχή και ο Μίλερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από τη βούλα (1-0). Οι Ιβηρες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 25' με καλό σουτ του Νάνι που πέρασε λίγο έξω από το παραθυράκι και στο 28' έχασαν με τραυματισμό τον Ούγκο Αλμέιδα, για να περάσει στη θέση του ο Εντερ της Μπράγκα.

Με την πρώτη ώρα αγώνα, το ματς κρίθηκε οριστικά μέσα σε πέντε λεπτά. Στο 32' ο Χούμελς με επιβλητική κεφαλιά αξιοποίησε το κόρνερ του Κροος για το 2-0 και στο 37' ο Πέπε χωρίς να σκεφτεί καθόλου έκανε αχρείαστο τσαμπουκά στον Μίλερ και είδε απευθείας κόκκινη κάρτα. Στο 45' έγινε το 3-0 ξανά από τον Μίλερ, ο οποίος τοποθετήθηκε πανέξυπνα μπροστά τον Αλβες, πήρε την απόκρουση και εκτέλεσε με τη μία νικώντας και πάλι τον Ρουί Πατρίσιο.

Το δεύτερο μέρος ήταν μία τυπική διαδικασία. Στο 51' η Γερμανία είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία όταν ο Οζίλ νικήθηκε από τον Ρουί Πατρίσιο σε τετ α τετ και στη συνέχεια με κεφαλιά ο Μίλερ έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Πορτογαλία προσπαθούσε μόνο μόνο με φάουλ και στο 75' θα μπορούσε να έχει σκοράρει, όμως ο ρέφερι δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Εντερ από τον Χέβεντες μέσα στην περιοχή. Αντίθετα, δέχθηκε και τέταρτο γκολ όταν μετά τη σέντρα-σουτ από δεξιά από τον Σίρλε, ο Ρουί Πατρίσιο έβαλε χέρια στη μπάλα αλλά ο Μίλερ από κοντά την έστειλε στα δίχτυα φτάνοντας στο χατ τρικ (4-0). Στο 91' το καλό φάουλ του Ρονάλντο απέκρουσε ο Νόιερ, ενώ στο 65' ο Κοεντράο αποχώρησε τραυματίες.

MVP: Τόμας Μίλερ. Ο Γερμανός πολυσύνθετος επιθετικός ήταν καθοριστικός στη νίκη των Πάντσερ πετυχαίνοντας δύο γκολ. Ο 24χρονος αγωνιζόμενος στην κορυφή καθάρισε το πιο δύσκολο ματς του ομίλου, είναι ο πρώτος σκόρερ στα γήπεδα της Βραζιλίας και βάζει τις βάσεις για να γράψει ιστορία στην κορυφαία διοργάνωση. Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου έφτασε τα 9 γκολ σε Mundial και βάζει πλώρη για μεγάλα πράγματα στο μέλλον αφού έχει μπροστά του τουλάχιστον τρία παιχνίδια αλλά και τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και 2022. Στο 75' γνώρισε την αποθέωση, όταν έδωσε τη θέση του στον Ποντόλσκι.

POINT: Μετά το 1-0 η Γερμανία είχε γίνει το απόλυτο αφεντικό στο ματς και είχε κάνει σαφές στους Πορτογάλους ότι θα πρέπει να παλέψουν πολύ για να πάρουν αποτέλεσμα. Στα επόμενα λεπτά αυτό επιβεβαιώθηκε με το ότι οι παίκτες του Λεβ επιβλήθηκαν πλήρως των Ιβήρων και το ματς κλείδωσε όταν ο Χούμελς έκανε το 2-0 μετά το κόρνερ του Κροος. Ακόμα αν ο Πέπε δεν είχε αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες από το πρώτο μέρος, οι Γερμανοί έδειχναν μία κλάση πάνω και θα καθάριζαν με την ίδια ευκολία το ματς.

STAT ATTACK: Ολες αυτές τις μέρες, υπήρχε αγωνία για τον θα προλάβει ο Κριστιάνο Ρονάλντο να παίξει στο πρώτο ματς. Τελικά δεν άξιζε τον κόπο και αυτό φαίνεται μέσα από ένα στατιστικό. Ο CR7 στο πρώτο μέρος είχε μόλις 16 επαφές με τη μπάλα, λιγότερες από κάθε άλλο παίκτη από τους 22. Ο 29χρονος δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει και φάνηκε μόνο από τα φάουλ που εκτέλεσε. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που οι Πορτογάλοι δέχονται 3 γκολ στα πρώτα 45 λεπτά σε Mundial μετά το 2002 και την ήττα από τις ΗΠΑ στους ομίλους (3-2).

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Πολύ καλύτερη από τις προσδοκίες παρουσιάστηκε η Γερμανία και πέρασε με άριστα το τεστ της Πορτογαλίας, κόντρα στην οποία έκανε προπόνηση και συντήρηση για 45 λεπτά. Με τον Ρονάλντο να μην μπορεί να βοηθήσει, οι Πορτογάλοι υποχρεώθηκαν σε ρόλο κομπάρσου από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα και θα έχουν πολύ δύσκολο έργο στη συνέχεια του ομίλου αφού κόντρα σε Γκάνα και ΗΠΑ με την πλάτη στον τοίχο. Πέρα από την εξαιρετική εμφάνιση και το χατ τρικ του Μίλερ, τα Πάντσερ είχαν μεγάλη σταθερότητα στην άμυνα, ενώ ο Λεβ λογικά θα... χάλασε τη φάση σε πολύ κόσμο που θα ήθελε να δει τον Κλόζε να μπαίνει και να πετυχαίνει το πολυπόθητο 15ο γκολ του στη διοργάνωση.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μερτεζάκερ, Χούμελς (73' Χούμελς), Χέβεντες, Λαμ, Κεντρίρα, Κροος, Γκέτσε, Οζίλ (63' Σίρλε), Μίλερ (82' Ποντόλσκι).

Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Ρουί Πατρίσιο, Κοεντράο (65' Αντρέ Αλμέιδα), Περέιρα, Πέπε, Αλβες, Μουτίνιο, Μεϊρέλες, Βελόσο (46' Ρικάρντο Κόστα), Νάνι, Ρονάλντο, Αλμέιδα (28' Εντερ).

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Λίρα... 100 η Γερμανία

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Ο Ρονάλντο μπορεί να έκλαψε ξανά, ο Μεϊρέλες έδειξε το... άσο ημίχρονο, άσο τελικό, όμως αυτό το κλικ είναι ίσως το καλύτερο όλου του Mundial...

 

Τελευταία Νέα