Ελβετία - Εκουαδόρ 2-1 (vid)

Ελβετία - Εκουαδόρ 2-1 (vid)

bet365

Γκολ... ποίημα του Σεφέροβιτς στις καθυστερήσεις και η Ελβετία με το 2-1 επί του Εκουαδόρ έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση!

Θα ήταν η πρώτη ισοπαλία της διοργάνωσης, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε κι άλλο! Ο Σεφέροβιτς με γκολ στις καθυστερήσεις, σόκαρε τους Νοτιοαμερικάνους και έδωσε τεράστια νίκη στην Ελβετία με 2-1. Η άσχημη παράδοση των Ελβετών απέναντι σε ομάδες της Ν. Αμερικής έσπασε και οι τρεις βαθμοί τους δίνουν το πάνω χέρι για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ένα λάθος και... γκολ
Το Εκουαδόρ ήταν αυτό που μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο, με όπλο τις πτέρυγες έφερε σε δύσκολη θέση την Ελβετία και δημιουργούσε κινδύνους για την εστία της. Ωστόσο, οι Ελβετοί κράτησαν στο πρώτο τέταρτο και κατάφεραν να ισορροπήσουν. Δυνατοί στον άξονα, πήραν τα πάνω τους, αλλά δεν είχαν τον τρόπο για να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα των Νοτιοαμερικανών και μόνο Σάκα, Σακίρι απείλησαν με σουτ. Στο 23' και κόντρα στη ροή του ματς, το Εκουαδόρ έφτασε στο γκολ. Ο Αγιόβι έκανε το φάουλ, άμυνα και Μπενάλιο πάγωσαν και ο Ένερ Βαλένσια πέτυχε το 1-0.

Το γκολ των Νοτιοαμερικάνων έκανε ακόμα πιο επιθετική την Ελβετία, σε πρώτη φάση έκοψε τις μπάλες που έβγαιναν από την άμυνα του Εκουαδόρ, ταχύτητα στα πλευρά, αλλά ο Σακίρι δεν μπορούσε να περάσει την ιδανική μπαλιά για να έρθει το γκολ. Στο 35' ο Μπεχράμι με κεφαλιά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ντομίνγκες, όπως και στο 37' ο Ινλέρ νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Δικαίωση για Χίτσφελντ!

Επανάληψη με γκολ για τους Ελβετούς και τον Μεχμέντι να δικαιώνει απόλυτα τον Ότμαρ Χίτσφελντ. Μόλις... 121'' από την είσοδό του στο ματς ο 23χρονος φορ κατάφερε με... χαλαρή κεφαλιά να ισοφαρίσει 1-1. Αυτό άλλωστε ήταν το 7ο από τα τελευταία 9 τέρματα της Ελβετίας που μπήκε στο Β' μέρος. Η ομάδα του Χίτζφελντ συνέχισε να ελέγχει το ματς, αλλά δεν έβρισκε τους χώρους που ήθελε να γίνει απειλητική. Το Εκουαδόρ αμυνόταν σωστά, δεν άφηνε κενά και με κορυφαίο τον Μοντέρο έβγαινε και απειλούσε όταν έβλεπε πως υπάρχουν προοπτικές. Σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, στο 66' ο Μοντέρο βγήκε πολύ γρήγορα στην πλάτη της άμυνας, αλλά το πλασέ έδιωξε σωτήρια ο Μπενάλιο.

Πολλές φωνές...
Στο 69' η Ελβετία βρήκε δίχτυα, αλλά ο Ντρμιτς ποτέ δεν πανηγύρισε το τέρμα, γιατί ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Σωστό; Ο Σάκα έδειξε να συμμετείχε στη φάση από τη μπαλιά του Ροδρίγκες, αλλά δεν ακούμπησε, κάτι που έκανε αμυντικός του Εκουαδόρ. Ο φορ της Λεβερκούζεν σημείωσε το γκολ, αλλά ο βοηθός έκρινε μάλλον λανθασμένα πως δεν έπρεπε να μετρήσει.

Γκολ... λύτρωση ο Σεφέροβιτς
Ο Ρουέδα γέμισε το κέντρο του με τον Αρόγιο, το Εκουαδόρ έγινε πιο κινητικό, θέλησε να απειλήσει στην αντεπίθεση, αν και 73' λίγο έλειψε να το πληρώσει, αφού σε υποδειγματική αντεπίθεση ο Σακίρι δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο Ρόχας πήρε τη θέση του κουρασμένου Μοντέρο, και οι Νοτιοαμερικάνοι έδειχναν να ελέγχουν το ματς. Στις καθυστερήσεις όμως ήρθε το... σοκ! Ο Βαλένσια έσπασε στον Ρόχας, ο Μπεχράμι του πήρε την... ταυτότητα, έβγαλε την Ελβετία στην αντεπίθεση, ο Ροδρίγκες έδωσε στον Σεφέροβιτς και ο τελευταίος έγραψε τον θρίαμβο για την ομάδα του.

MVP: Ποιος άλλος... Ο Σεφέροβιτς μπήκε στο 75' και έμελλε να αλλάξει τη μοίρα του ματς. Βρέθηκε στο σωστό σημείο, τον σωστό χρόνο και με άψογο τελείωμα έδωσε τη νίκη στους Ελβετούς και παράλληλα το πάνω χέρι για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να αφήσουμε εκτός... τίτλου τον Ροδρίγκες, ο οποίος σέρβιρε και τα δυο τέρματα των Ελβετών. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος Ελβετός που κάνει δυο ασίστ σε ένα ματς σε Μουντιάλ.

POINT: Δυο αλλαγές, δυο γκολ! Ο Χίτσφελντ δικαιώθηκε απόλυτα από τις επιλογές του στο κομμάτι των αλλαγών, αφού είδε δυο παίκτες που πέρασε στο ματς να σκοράρουν. Ο Μεχμέντι στο 47' και ο Σεφέροβιτς στις καθυστερήσεις λύτρωσαν την Ελβετία.

STAT ATTACK: Ούτε τώρα ισοπαλία... Μάλιστα, είναι η 1η φορά στα 80 χρόνια ιστορίας των Μουντιάλ που δεν υπάρχει ισόπαλο αποτέλεσμα στα πρώτα εννέα ματς. Παράλληλα, η Ελβετία έγινε η 8η ομάδα στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων που δυο αλλαγές της σκοράρουν.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Το Εκουαδόρ το ήθελε πολύ, το πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά ένα... τάκλιν και μια αλλαγή άλλαξαν τη μοίρα του ματς. Ο Μπεχράμι όχι μόνο δεν άφησε τον Ρόχας να σκοράρει, αλλά το πήρε πάνω του και άρχισε την φάση του τέρματος, εκεί που ο Σεφέροβιτς διάβασε καλά την κίνηση του Ροδρίγκες και έδωσε τη μεγάλη νίκη στην Ελβετία.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ελβετία (Χίτζφελντ): Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Φον Μπέργκεν, Ινλέρ, Σάκα, Μπεχράμι, Ροδρίγκες, Στόκερ (46’ Μεχμέντι), Ντρμιτς (75’ Σεφέροβιτς), Τζουρού, Σακίρι.

Εκουαδόρ (Ρουέδα): Ντομίνγκες, Γκουαγκουά, Εράσο, Παρέδες, Νομπόα, Μοντέρο (77’ Ρόχας), Αγιόβι, Καϊσέδο (70’ Αρόγιο), Ε. Βαλένσια, Α. Βαλένσια, Γκρουέσο.

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Γκολ... ποίημα ο Σεφέροβιτς!

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ

 

Τελευταία Νέα