Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία 2-1 (vid)

Ακτή Ελεφαντοστού - Ιαπωνία 2-1 (vid)

bet365

Η Ιαπωνία ήταν καλύτερη για μία ώρα, όμως όταν μπήκε ο Ντρογκμπά η Ακτή Ελεφαντοστού μεταμορφώθηκε και νίκησε με 2-1 κάνοντας δύσκολο το έργο της Ελλάδας στον 3ο όμιλο.

Πολύ δύσκολη νίκη πέτυχε η Ακτή Ελεφαντοστού κόντρα στην Ιαπωνία στο πλαίσιο του ομίλου στον οποίο συμμετέχει η Εθνική μας, με το αποτέλεσμα του αγώνα να μην μας αρέσει, αφού θα προτιμούσαμε ισοπαλία για να διατηρηθούμε σε κοντινή απόταση από αμφότερες τις ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο οι Ιβοριανοί έπιασαν την Κολομβία στους τρεις βαθμούς μετά την πρώτη αγωνιστική του γκρουπ και η Ελλάδα είναι στο «μηδέν» μαζί με την Ιαπωνία, η οποία είναι και η προσεχής της αντίπαλος. Οι Ασιάτες ήταν καλύτεροι για 60 λεπτά, όμως η παρουσία και μόνο του Ντρογκμπά σαν αλλαγή ήταν ικανή για να τους δώσει την ανατροπή και τη νίκη.

Πως έπαιξαν
Με 4-3-3 παρατάχθηκε η Ακτή Ελεφαντοστού από τον Σαμπρί Λαμουσί. Στο τέρμα ο Μπαρί, δεξί μπακ Οριέ, αριστερό Μποκά, στόπερ Ζοκορά-Μπαμπά, τριπλέτα στο κέντρο Γιάγια Τουρέ, Ντιέ, Τιοτέ και στην επίθεση στα πλάγια Ζερβίνιο (αριστερά), Καλού (δεξιά) και στην κορυφή Μπόνι. Το 4-2-3-1 επέλεξε ο Αλμπέρτο Τζακερόνι για την Ιαπωνία. Στο Νο1 ο Καβασίμα, δεξί μπακ Ουτσίντα, αριστερό, Ναγκατόμο, στόπερ Γιοσίντα-Μορισίτζε, κεντρικά χαφ Χασέμπε-Γιαμαγκούτσι και Καγκάβα, Οκαζάκι, Χόντα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Οζάκο.

Αν και στο πρώτο δεκάλεπτο η Ακτή φάνηκε ότι παίρνει από νωρίς την πρωτοβουλία, οι Ιάπωνες σκόραραν στην πρώτη τους φάση στο ματς. Στο 16' το εξαιρετικό σουτ του Χόντα μέσα από την περιοχή πήγε στο παραθυράκι του Μπαρί και από εκείνο το σημείο πάτησαν καλύτερα. Οι Αφρικανοί προσπάθησαν να απαντήσουν με εκτελέσεις φάουλ από Γιάγια Τουρέ και Μποκά, όμως οι Ασιάτες μπόρεσαν να ελέγξουν τον ρυθμό και παρότι δεν είχαν τις μεγάλες φάσεις δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου και κράτησαν μάλλον άνετα το προβάδισμα.

Στο 58' ο ρέφερι δεν υπέδειξε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Τουρέ μέσα στην περιοχή, όμως η Ακτή Ελεφαντοστού σκόραρε έξι λεπτά αργότερα. Για να γίνει αυτό όμως έπρεπε πρώτα ο Λαμουσί να βάλει τον Ντρογκμπά, ο οποίος τάραξε τα νερά στην ιαπωνική άμυνα. Ο Οριέ βγήκε από δεξιά, έκανε εξαιρετική σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Ιαπωνίας, όπου βρέθηκε ο Μπόνι και με κεφαλιά στη γωνία του Καβασίμα έφερε το ματς στο 1-1. Πριν προλάβουν να καταλάβουν οι Ασιάτες ότι έχασαν το προβάδισμα, βρέθηκαν να χάνουν. Ξανά ο Οριέ έκανε σέντρα και αυτή τη φορά ο Ζερβίνιο με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έγραψε το 2-1 υπέρ των Αφρικανών.

Στο τελευταίο κομμάτι η Ακτή έχοντας αποκτήσει ψυχολογία ήταν η καλύτερη ομάδα, αφού η Ιαπωνία δεν έδειξε να μην διαθέτει τα ψυχικά αποθέματα και τις δυνάνεις για να διεκδικήσει κάτι από το ματς και χωρίς βαθμό είναι μαζί με την Ελλάδα στην τελευταία θέση του ομίλου.

MVP: Ο Αρσεν Βενγκέρ είχε πει πριν το ματς ότι θα ψωνίσει δεξί μπακ από αυτόν τον αγώνα. Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλά λεπτά για να δικαιωθεί, αφού ο δεξιός οπισθοφύλακας της Ακτής Ελεφαντοστού, Σερζ Οριέ, έκανε εξαιρετική εμφάνιση και από το δικό του δεξί πόδι έφυγαν οι δύο εξαιρετικές σέντρες από τις οποίες προήλθαν τα γκολ της νίκης.

POINT: Η στιγμή που ο Σαμπρί Λαμουσί αποφάσισε να βάλει στο ματς τον τεράστιο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο επιθετικός-θρύλος μπήκε στο 63' και μέσα σε τρία λεπτά η ομάδα του έκανε την ανατροπή, αφού χωρίς να σκοράρει ή να δώσει ασίστ ο 36χρονος ήταν ο λόγος για τον οποίο οι Αφρικανοί γύρισαν το παιχνίδι. Μόνο και μόνο η παρουσία του στην περιοχή δημιούργησε πανικό στους Ιάπωνες που πριν καλά καλά προλάβουν να προσαρμοστούν στα μαρκαρίσματα βρέθηκαν πίσω με 2-1. Ο φόβος που προκάλεσε και η αυτοπεποίθηση που έδωσε στους συμπαίκτες τοθυ βοήθησαν την Ακτή να πάρει προβάδισμα και να κρατήσει τη σημαντική νίκη.

STAT ATTACK: Ο Σερζ Οριέ είναι ο δεύτερος παίκτης της Ακτής Ελεφαντοστού που δίνει δίνει δύο ασίστ σε έναν αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τον Αρτούρ Μποκά το 2010.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η νίκη της Ακτής, επιβεβαίωσε ότι είναι το δεύτερο φαβορί για να προκριθεί στους «16» μαζί με την Κολομβία, με την οποία παίζει την επόμενη αγωνιστική. Οι Αφρικανοί έδειξαν την ποιότητά τους κάνοντας νίκη σε έναν αγώνα στον οποίο δεν ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και έκαναν το πρώτο και πολύ σημαντικό βήμα για να βρεθούν στη φάση των νοκ άουτ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ακτή Ελεφαντοστού (Σαμπρί Λαμουσί): Μπάρι, Οριέ, Μποκά (75' Τζακπά), Μπαμπά, Ζοκορά, Τιοτέ, Γιάγια Τουρέ, Ντιέ (62' Ντρογκμπά), Ζερβίνιο, Μπόνι (78' Για-Κονάν), Καλού.

Ιαπωνία (Αλμπέρτο Τζακερόνι): Καβασίμα, Ουτσίντα, Νταγκατόμο, Μορισίτζε, Καγκάβα (86' Κακιτάνι), Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (54' Εντό), Οζάκο (68' Οκούμπο), Χόντα, Οκαζάκι.

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Μπήκε με... κέφια ο Ντρογκμπά

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Η στιγμή που άλλαξε το ματς

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα