Αγγλία - Ιταλία 1-2 (vid)

Αγγλία - Ιταλία 1-2 (vid)

bet365

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι στο Μανάους, η Ιταλία έδειξε στην Αγγλία ποιος θα είναι το αφεντικό στον όμιλο καθώς επιβλήθηκε με 2-1 και είχε και δύο δοκάρια.

Οταν Ιταλία και Αγγλία συναντήθηκαν στον προημιτελικό του Euro πριν δύο χρόνια, οι Αγγλοι ήταν συνεχώς στην άμυνα και είχε γίνει ένα από τα πιο βαρετά παιχνίδια της διοργάνωσης. Τώρα, η ιστορία ήταν διαφορετική και φάνηκε από νωρίς αφού στο 4' πρέπει να πίστεψε όλος ο πλανήτης ότι η μπάλα πήγε στο παραθυράκι του Σιρίγκου από το σουτ του Στέρλινγκ. Ακολούθησε αμέσως μετά αυτό του Χέντερσον, για μια Αγγλία που είχε μπει φορτσάτη. Με την ταχύτητα των Στέρλινγκ-Στάριτζ-Γουέλμπεκ η ομάδα του Ρόι Χόντσον δημιουργούσε προβλήματα στην Ιταλία, για την οποία ο Παλέτα δεν πρόσφερε καμία ασφάλεια πίσω και ανάγκαζε τους Μπαρτσάλι και Κιελίνι να προσέχουν περισσότερο. Ο τέταρτος της άμυνας πάντως, ο Νταρμιάν, ήταν η ευχάριστη έκπληξη για τους Ατζούρι αφού έβγαζε άγνοια κινδύνου και πολλά τρεξίματα.

Φάσεις γίνονταν και από τις δύο ομάδες, με την Αγγλία να μην έχει πάντως βοήθεια από τον Τζέραρντ, όπως δεν είχε και η Ιταλία από τον Βεράτι. Το καλό για τον Τσέζαρε Πραντέλι ήταν ότι οι Μαρκίζιο και Καντρέβα ήταν καλά και βρίσκονταν με τον Μπαλοτέλι, έχοντας πίσω τους τον Πίρλο να δίνει τον ρυθμό. Στο 35', ο Maestro είπε να δώσει και... ασίστ αφήνοντας την μπάλα να περάσει για τον Μαρκίζιο -σε μια εκτέλεση κόρνερ για σεμινάριο- και ο Principino με φανταστικό σουτ την έστειλε στη γωνία του Χαρτ (0-1).

Η λογική έλεγε ότι η Αγγλία θα έχανε την σιγουριά της και η Ιταλία δεν θα πιανόταν στον ύπνο. Εγινε το αντίθετο... Οι Αγγλοι κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα και οι Ιταλοί κατάφεραν να πιαστούν εντελώς ανοργάνωτοι πίσω μόλις δύο λεπτά μετά, με τον Ρούνεϊ να βγάζει μαγική σέντρα με το αριστερό πάρε-βάλε στον Στάριτζ, που εκτέλεσε τον Σιρίγκου για το 1-1! Εκεί η ψυχολογία θα έπρεπε να πάει με τους Αγγλους αλλά ήταν η Σκουάντρα Ατζούρα αυτή που αντέδρασε, με τον Γιαγκέλκα στο 45' να στερεί από τον Μπαλοτέλι γκολ με λόμπα, όπως το δοκάρι στέρησε -αμέσως μετά- το γκολ από τον Καντρέβα!

Αυτό που δεν έβαλαν οι Μπαλοτέλι-Καντρέβα στο φινάλε του πρώτου μέρους, το έβαλαν στο ξεκίνημα του δεύτερου με την συνεργασία τους. Ο άσος της Λάτσιο έκανε ντρίμπλα από δεξιά και σέντρα ακριβείας με το αριστερό για τον Super Mario, που νίκησε τον Χαρτ για το 1-2 και πέτυχε το γκολ Νο4 στα τελευταία 5 ματς σε μεγάλες διοργανώσεις με την εθνική! Ηταν η ώρα της αποχώρησης του Βεράτι για να μπει ο Μότα καθώς ο Πραντέλι ήθελε να κάνει πιο δυναμικό το κέντρο, με τον Χόντσον να απαντάει με τον Μπάρκλεϊ αντί του Γουέλμπεκ. Ο Ρούνεϊ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με το άστοχο κοντινό σουτ, με την Αγγλία να προσπαθεί να ανεβάσει την πίεση της.

Τα κατάφερε, εκμεταλλευόμενη και την αντικατάσταση του Μπαλοτέλι από τον Ιμόμπιλε. Ο φορ της Μίλαν κρατούσε μπάλα, κέρδιζε φάουλ και γενικά ήταν μέσα στον αγώνα, στον οποίο ουσιαστικά δεν κατάφερε να μπει ποτέ ο αντικαταστάτης του. Η Ιταλία, όπως αναμενόταν, άφησε μπάλα και γήπεδο στους Αγγλους για το τελευταίο 15λεπτο, με τον Σιρίγκου να αντιδράει σωστά όσες φορές χρειάστηκε και ειδικά σε ένα καλό φάουλ του Μπέινς.

Οσο η Αγγλία πίεζε η Ιταλία χρειαζόταν ηρεμία και αυτός που την έδωσε, όπως πάντα, ήταν ο Πίρλο. Κρατούσε την μπάλα με κάθε τρόπο, την έστελνε όπου ήθελε και στο 94' πήγε να... τελειώσει τον Χαρτ -τον οποίο είχε εκθέσει το 2012 στη διαδικασία των πέναλτι- με απίστευτη εκτέλεση φάουλ αλλά το οριζόντιο στέρησε ένα εκπληκτικό γκολ...

MVP: Η μεγάλη αξία του Σαλβατόρε Σιρίγκου είναι γνωστή. Το γεγονός ότι στην Ιταλία αγχώθηκαν όλοι λόγω του τραυματισμού του Μπουφόν όμως, αρκεί για να καταλάβει κανείς τι βάρος ασκείται σε όποιον πορτιέρε καλείται να αντικαταστήσει τον αρχηγό κάτω από τα δοκάρια. Το έκανε και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο αφού ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε, προσφέροντας ασφάλεια στους συμπαίκτες του. Το πόσο το ήθελε, το παραδέχθηκε ο ίδιος στην πρώτη του δήλωση μετά το τέλος του ματς: «Οταν είδα τόσα τηλεφωνήματα και μηνύματα στο κινητό μου, κατάλαβα πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα».

POINT: Ο τρόπος που αντέδρασε η Αγγλία στο 1-0 της Ιταλίας ήταν υποδειγματικός. Υπήρχε και καλύτερος όμως. Αυτός με τον οποίο απάντησε η Σκουάντρα Ατζούρα στην άμεση ισοφάριση των Λιονταριών. Οι παίκτες του Πραντέλι έψαξαν το δεύτερο γκολ από το πρώτο ημίχρονο, το άγγιξαν σε δύο περιπτώσεις, δεν πτοήθηκαν και τελικά το πέτυχαν στο ξεκίνημα της επανάληψης. Αντίδραση ομάδας που, αν μη τι άλλο, έχει αυτοπεποίθηση.

STAT ATTACK: Ο Αντρέα Πίρλο ολοκλήρωσε τον αγώνα με 108 πάσες, περισσότερες από όσες έχει κάνει οποιοσδήποτε ως τώρα στο Μουντιάλ.

ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ: Η Ιταλία μπήκε με το δεξί και αν νικήσει την Κόστα Ρίκα στην επόμενη αγωνιστική, θα είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που θα ξεμπερδέψει εύκολα με τον όμιλο. Οι Ατζούρι παίρνουν την ψυχολογία που θέλουν για την συνέχεια, περιμένουν την επιστροφή των Μπουφόν-Ντε Σίλιο για να είναι πλήρεις και είναι δεδομένο ότι για πρώτη φορά όλη η Ιταλία στέλνει τόση θετική ενέργεια στον Μπαλοτέλι. Δεν μπορεί να ξέρει κανείς αν θα κρατήσει την υπόσχεση του ότι θα γίνει θρύλος σε αυτό το Μουντιάλ αλλά το ξεκίνημα του είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελε ο Πραντέλι.

Η Αγγλία, από την άλλη, ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με το Euro 2012. Με ταχύτητα, άγνοια κινδύνου και παίκτες που μπορούν να κάνουν το απρόβλεπτο, δημιούργησε αρκετές φάσεις για να πάρει κάτι από το ματς. Το καλό για τα Λιοντάρια είναι ότι η εμφάνισή τους ήταν τέτοια ώστε να πείθει Τύπο και οπαδούς να στηρίξουν. Το κακό ότι οι βαθμοί είναι... μηδέν και ο αγώνας με την Ουρουγουάη έγινε ήδη τελικός γιατί όποια χάσει, χάνεται...

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Αγγλία (Ρόι Χόντσον):
Χαρτ, Τζόνσον, Μπέινς, Τζέραρντ, Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Στάριτζ (79' Λαλάνα), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (61' Μπάρκλεϊ), Χέντερσον (73' Γουίλσιρ), Στέρλινγκ.

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Σιρίγκου, Νταρμιάν, Παλέτα, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Καντρέβα (79' Παρόλο), Βεράτι (57' Τιάγκο Μότα), Πίρλο, Μαρκίζιο, Μπαλοτέλι (73' Ιμόμπιλε).

Ο... ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: «Why always me?». Ο Μάριο Μπαλοτέλι δήλωνε συνεχώς σίγουρος ότι η Ιταλία θα νικήσει την Αγγλία και ο ίδιος φρόντισε να συμβεί αυτό.

H PHOTO TOY AΓΩΝΑ: Αρχηγός κι από τον πάγκο...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα