Τόσο έτρεξαν Ελλάδα και Κολομβία!

Βασίλης Γαλούπης Βασίλης Γαλούπης
Τόσο έτρεξαν Ελλάδα και Κολομβία!

bet365

Ο Β. Γαλούπης βλέπει το κοντέρ Ελλάδας – Κολομβίας και γράφει για τα χιλιόμετρα των δυο ομάδων, αλλά και ποιοι διεθνείς έτρεξαν πιο πολύ.

Έχω την αίσθηση ότι αυτά που έπαιξαν ρόλο στο παιχνίδι ήταν, κυρίως, η ποιοτική ανωτερότητα των Κολομβιανών παικτών στο ένας με έναν, συγκριτικά με τους Έλληνες διεθνείς, όπως και οι δυο μεγάλες ευκαιρίες που έχασε η εθνική αμέσως μετά το 1-0 και το 2-0.

Από εκεί και πέρα, κι έστω αν το 3-0 είναι όντως βαρύ, οι Κολομβιανοί και πιο δυνατοί έδειχναν στις μονομαχίες και πιο γρήγοροι σε πόδια και σκέψη, αλλά και πιο αποφασιστικοί όταν έβρισκαν ευκαιρίες, από λάθη της εθνικής. Για την οποία εθνική δεν χάθηκε τίποτα ακόμα, με τα δυο επόμενα ματς να είναι πλέον σαφώς πιο κρίσιμα.

Ας πάμε, όμως, λίγο στα τρεξίματα. Κι ανεξάρτητα από τους αριθμούς, οι Κολομβιανοί έδειχναν γενικά πιο «αθλητικοί», αφού δεν είναι μόνο πόσο τρέχεις, αλλά και πώς.

Στο α’ ημίχρονο η Κολομβία έκανε 48.9 χλμ. και η Ελλάδα 47.2. Η κατοχή ήταν στο 59-41 υπέρ της εθνικής μας, με τις τελικές να είναι 7-5 υπέρ της Ελλάδας.

Μετά το τέλος του αγώνα η κατοχή ήταν, συνολικά, 54 για την Ελλάδα και 46 για την Κολομβία, με τις τελικές 12-12.

Στα τρεξίματα η Κολομβία είχε το πάνω χέρι γενικά, κάτι που φαινόταν και με το μάτι στο γήπεδο. Έκανε 107.6 χλμ. με την Ελλάδα στα 104.8. Με την μπάλα στα πόδια της, μάλιστα, η νικήτρια έβγαλε 36.9 χλμ. και η εθνική μας 39.8.

Από εκεί και πέρα, τα περισσότερα χιλιόμετρα για την εθνική έκαναν οι Κατσουράνης 9.9, Κονέ 9.7 και Μανιάτης 9.3, με τον Σαμαρά να είναι αυτός που ανέπτυξε την μεγαλύτερη ταχύτητα σε ένα σπρίντ του, στα 30.5 χλμ./ώρα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Γαλούπης
Βασίλης Γαλούπης

Από πιτσιρίκι στα γήπεδα και στα τσικό του Αστέρα Ζωγράφου μεταπήδησε ως έφηβος στην πυγμαχία και τα ρίγκ. Με το που γράφτηκε σε σχολή δημοσιογραφίας έπιασε ταυτόχρονα δουλειά στον "Φίλαθλο" το 1990, σε ηλικία 19 ετών, κάνοντας αρχικά βαρέα αθλήματα και περνώντας σταδιακά από ρεπορτάζ ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ.

Από τον Μάιο του 2001 απέκτησε την δική του στήλη “ΝΤΟΠΕρμαν” κάνοντας προολυμπιακά άνω – κάτω τον ελληνικό αθλητισμό με διαδοχικές αποκαλύψεις σκανδάλων ντόπινγκ, σοκάροντας το πανελλήνιο με τις φριχτές παρενέργειες της χρήσης αναβολικών. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην κοινωνική διάσταση του αθλητισμού, όπως και σε θέματα επιστήμης των σπορ (τραυματισμοί, φυσική κατάσταση, προπόνηση, τεχνολογία, στατιστικές αναλύσεις, αιφνίδιοι θάνατοι κλπ.), αλλά και σε καυτά εξωαθλητικά ζητήματα (θέματα υγείας, οικονομική κρίση στην Ελλάδα, σκάνδαλο Siemens, διεθνή γεγονότα όπως ο πόλεμος στο Ιράκ, διαφθορά, μεταλλαγμένα κλπ.).

Αρθρογράφησε από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της στην κυριακάτικη εφημερίδα "Real News", ενώ είχε καθημερινή παρουσία για μεγάλο διάστημα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sprint fm", όπως και στον "Champions 89.2".

Έχει συνεργαστεί με το μουσικό περιοδικό "Ποπ&Ροκ", με το ειδικό κοινωνικοπολιτικό μηνιαίο ένθετο της "Ελευθεροτυπίας" «Κοντέινερ» κλπ.

Η... χαλαρή συνεργασία του με το "Gazzetta" ξεκίνησε με παρεμβάσεις για θέματα της επικαιρότητας, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2011 παρουσίασε, μαζί με τον Μιχάλη Στεφάνου, το καθημερινό μαγκαζίνο του web radio “Gazzetta On Air”.