Σάμαρης: «Με πάθος στην πρεμιέρα»

Μάκης Σταθάτος
Σάμαρης: «Με πάθος στην πρεμιέρα»

bet365

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για την πρώτη της μάχη στο Μουντιάλ απέναντι στην Κολομβία και ο Ανδρέας Σάμαρης έδωσε το σύνθημα γι αυτή την αναμέτρηση.

Ο νεαρός Έλληνας άσος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού για την εμπειρία του να είσαι κομμάτι μιας μουντιαλικής ομάδας και δίνει το σύνθημα για τον αγώνα με την Κολομβία!

Η αντίστροφη μέτρηση τελειώνει. Νιώθεις άγχος;

«Όχι, δεν θα το έλεγα. Έχουμε κάνει την προετοιμασία μας και πλέον, τόσο κοντά στη σέντρα του πρώτου μας αγώνα, το άγχος σαν να… εξαφανίζεται. Ίσως να το νιώσω ξανά όταν μπω μέσα στο γήπεδο για το ζέσταμα, αλλά αυτή τη στιγμή κυριαρχεί η ηρεμία. Είμαστε μαθημένοι, άλλωστε, σε δύσκολους και σημαντικούς αγώνες. Σε επίπεδο Εθνικής, όσο και σε επίπεδο συλλόγου. Εγώ, αλλά και οι συμπαίκτες μου στον Ολυμπιακό δώσαμε φέτος πολύ δύσκολα παιχνίδια, ειδικά στο UEFA Champions League. Αντίστοιχα, τα παιχνίδια του Μουντιάλ βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο δυσκολίας. Έχουμε μάθει να τα διαχειριζόμαστε».

Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σου, το βασικό στοιχείο που χρειάζεται μια ομάδα να επιδείξει στην πρεμιέρα της σε ένα Μουντιάλ;

«Νομίζω πως κόντρα στην Κολομβία, μιας και μιλάμε για την πρεμιέρα, αυτό που χρειάζεται να μας… περισσεύει, είναι το πάθος! Η αγωνιστικές διαφορές πολλές φορές υπερκαλύπτονται από το πάθος και τη θέληση της μιας ή της άλλης ομάδας να πάρει ένα παιχνίδι. Οφείλουμε στην πρεμιέρα μας να… δαγκώνουμε, όπως λέμε! Έτσι, άλλωστε, θέλουν να μας βλέπουν και οι φίλαθλοι. Να τα δίνουμε όλα και… κάτι παραπάνω»!

Είναι η αρχή το ήμισυ του παντός;

«Ακούγεται κλισέ, αλλά νομίζω πως με άλλη ψυχολογία θα συνεχίσουμε στον όμιλο εάν πάρουμε το ματς με την Κολομβία. Δεν είναι αποφασιστικό, βέβαια, δεν είναι αυτό που θα κρίνει στο 100% την πορεία μας. Αλλά είναι, αν μη τι άλλο, πολύ σημαντικό. Μπορεί, από εκεί και πέρα, να συνεχίσεις μόνο και μόνο έχοντας κεκτημένη ταχύτητα, όπως λέμε. Και αυτό μπορεί να παίξει μεγάλο ρόλο».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο, ενόψει της πρεμιέρας της Εθνικής στο Μουντιάλ της Βραζιλίας;

«Το ποδόσφαιρο είναι αμφίδρομο. Η σχέσης ομάδας-εξέδρας είναι τόσο σημαντική, όσο είναι και η ποιότητα που έχει η ίδια η ομάδα. Χρειαζόμαστε στήριξη από τον κόσμο και φυσικά στόχος μας είναι να ανταποδώσουμε αυτή τη στήριξη, με μια καλή εμφάνιση και, ει δυνατόν, με μία νίκη. Μία νίκη στο Μουντιάλ είναι κάτι το υπέροχο για όλους»!

 

Τελευταία Νέα